Meidän pääsiäinen!

Meidän perhe on ehkä yksi maailman huonoimmista pääsiäisen viettäjistä. Tänä vuonna lapset eivät tahtoneet edes kunnollla virpomaan, rairuohot on kaupassa ja pääsiäisateriana ei olisi ollut mitään ihmeitä ellei anoppi olisi perjantaina sellaista tarjonnut puusouvin jälkeen. Ainoa perinne mistä me pääsiäisenä pidetään kiinni on pääsiäispupun tuomat suklaamunat. En tiedä miksi näin, koska miehän rakastan kuitenkin tehdä ja laittaa, mutta jostain syystä tää pääsiäinen aina "yllättää meidät" eikä oikein minään vuonna olla valmistauduttu tähän kunnolla. 

 

No on meillä koulusta tulleita oksia...

 

Tänä vuonna osansa teki vielä ikkunaremontti meidän talossa... ja se, että meidän ikkunat vaihdettiin juurikin torstaina eli sopivasti pyhiksi. Uudet ikkunat tuli ihan tarpeeseen ja onhan ne nyt vaan komiat. Mutta teettiväthän ne hieman hommia myös meille. Keskiviikkona illalla siirtelimme ikkunan edustat tyhjiksi, peittelimme tavaroita muoveilla ja sitten nukuttuamme yön lähdimme evakkoon anoppilaan. Onneksi saatiin mennä sinne, sillä ei elämästä sen remontin keskellä olisi tullut mitään tuon pienen miehen kanssa. Isommat lapset haettiin sitten eskarista ja koulusta mummilaan myöhemmin. Kahteen kertaan on remontin jälkeen siivottu asunto ja tulipahan tehtyä sellainen perusteellisempi kevätsiivous verhojen pesuineen kaikkineen.

 

Ennen
Jälkeen <3
Ennen
Jälkeen

 

Kyllähän nuo valkoiset ikkunanpokat vaan tekee paljon valoisammaksi koko asunnon ja ilme muuttui melkosen paljon nykyaikaisemmaksi. Ihanaa toki oli myös se, että koko meidän asunnon ikkunat vaihtui päivän aikana, joten saatiin sitten rauha näiksi neljäksi vapaapäiväksi. Ja vaikka eilinen lankalauantai menikin siivotessa niin onpahan kiva kun on koti kevät-kunnossa. 

 

 

Isoin meidän lapsista on ollut torstaista asti siellä mummilla ja papalla yökylässä ja me ollaan annettu laatuaikaa nuoremmille lapsille. Perjantaina tosiaan samaisen papan kanssa oli miesporukka puuhommissa ja mummi teki meille koko porukalle sitten pääsiäisaterian... mutta miehän en siis syö lammasta... niin hän oli kyllä sitten tehnyt myös nyhtöpossua. On se kumma miten erilaista kaikesta ruuasta tulee kun ne saa valmistaa leivinuunissa. Ruoka oli niin herkullista ettei siitä paljon kuvia oteltu. Tämän jälkeen vietiin kaikista nuorin hetkeksi toiselle mummille hoitoon ja päästiin katsomaan keskimmäisen kanssa kolmistaan The Boss Baby.

 

Tänään onkin jo sunnuntai ja on ihana ajatella, että vielä huomenna meidän koko perhe saa olla kotona. Tänään kun tuo isoinkin lapsi haetaan kotiin yöreissuiltaan. Aamusta kävimme jo Katariinanniemessä ulkoilemassa ja nappaamassa osamme auringosta. Onneksi, sillä nyt uhkaavasti näyttää siltä, että sää taas harmaantuu.

 

Lapset leikkii...
... ja äiti leikkii!

 

Mutta vaikkei meillä tämän ihmeemmin itse pääsiäistä juhlita niin onpahan ollut silti rentouttavat ja mukavat vapaapäivät. Neljä vapaata perheen kesken on aivan toista kuin ne normaalit kaksi. Ja vielä saadaan nauttia hetki yhdessäolosta.

 

 

Mukavaa pääsiäsien jatkoa teille kaikille ja syökäähän niitä suklaamunia sekä mämmiä! <3

-Tea-