Meijän keittiö - helpotusta arkeen yhtenä päivänä viikossa

 

Kyllä kiitos! Millä ihanalla lauseella alkaakaan Kotka-Kymin seurakunnan Meijän keittiön esite!?! Kyllä, kerran viikossa olisi ihana koko perheen voimin istua alas ja päästä valmiiseen pöytään. Minähän olen meidän perheessä se aikuinen, joka kokkailee vähiten, mutta uskon silti, että Tonikin arvostaa sitä, että joskus pääsee istumaan valmiiseen pöytään ihan arkiruuan ääreen. 

 

Kotkassa, Langinkosken kirkolla siis pidetään kerran viikossa, aina keskiviikkoisin tälläinen kaikille avoin iltaruokailu. Siellä vapaaehtoisten voimin pyöräytellään aina lämmin ruoka valmiiksi ja viidestä kuuteen saa kuka tahansa käydä syömässä. Hinta on siis tuo huima 3e/aikuinen ja alle 15-vuotiaat lapset syövät veloituksetta. Toisinsanoen eilen meidän viisihenkinen perhe söi kuudella eurolla nakkikeittoa, peltileipää sekä marjarahkaa jälkiruuaksi. Ruokaa varataan aina reilusti, mutta mitään ei heitetä hukkaan vaan yli jääneet ruuat pakataan ja toimitetaan eteenpäin niitä tarvitseville.

 

 

Me oltiin eilen Kotkan kierrätyspajan muutaman naisen voimin siis valmistamassa ruokaa Meijän keittiöllä. Jostain kumman syystä muut naiset päästivät minut peltileivän tekoon, ja sain jättää nakkikeiton keittelyn muille tahoille. Meillä oli lapsetkin mukana niin valmisteluissa, syömässä kuin sitten siivoilemassakin ja ei voi muuta sanoa kuin, että hienosti meni. Noin 65 henkeä kävi eilen tunnin aikana syömässä ja useammankin kanssa tuli juteltua ihan niitä näitä. Yhteisöllinen tapahtumakin tämä siis on.

 

Meijän keittiössä ideana onkin se arjen helpottaminen edes kerran viikossa. Syömään tullessa ei tarvitse esittää kuuluvasi kirkkoon, eikä sinulta edellytetä muutenkaan mitään (paitsi tietenkin kolmen euron maksu käteisellä). Ajatuksena on usko ihmisten hyvään ja siihen, että tälläisin keinoin voitaisi tuoda ihmisiä lähemmäs toisiaan. Sekä tietenkin se ihan konkreettinen helpotus arkeen ja ruokailurumbaan, kuten jo useampaan otteeseen olenkin maininnut. 

 

Punaposkinen ja keskittynyt leipurimimmi

 

Vapaaehtoisia porukoita ruuan valmistukseen otetaan mielellään Meijän keittiöön vastaan, toki lisää syöjiäkin mahtuu mukaan. Eilinen oli meille uusi kokemus, mutta meinaan kyllä jatkossakin hyödyntää tälläisen mahdollisuuden päästä valmiiden ruokapatojen ääreen. 

Lisätietoja voit käydä tsekkaamassa myös facebookista Meijän keittiön sivuilta.

-Tea-