Mikä määrittää sen mitä ihminen saa laittaa päälleen tai mikä on sallittua?

Niin, mikä se on se määrittelevä tekijä saako ihminen pukeutua niin tai näin. Meillä täällä suomessa kun ei ole periaatteessa mitään määrittävää tekijää pukeutumisen suhteen, meidän ei tarvitse verhota itseämme mihinkään tiettyyn kulttuuriin sidonnaiseen asuun eikä meillä näin ollen ole sen suhteen väliä. Mutta meillä on silti monen monta kertojaa siitä, kuinka tulee pukeutua ja kuinka laittaa päälle ne omalle kropan mallille sopivat vaatteet.

 

Huivi ja bomber Cubus Kotka

Pitkä t-paita Only

Adidas trikoot Kotkan Sportpiste

 

Meistä jokainen on varmasti joskus miettinyt esimerkiksi bikinikuntoa ja sitä ettei voi laittaa päälleen jotain tiettyä vaatetta. Tiedostan varsin hyvin itsekin ajattelevan näin monestikin. Ja toisaalta koska huomaan sen olen alkanut myös pyrkimään irti siitä ajattelumallista. Tämän tiedostettuani olen alkanut pikkuhiljaa löytää tyyliäni. Olen alkanut uskaltamaan pistää päälleni asioita mitä haluan ja missä minun oloni on hyvä. En edelleenkään pidä valkoisista housuista, mutta ehkä nykyään enemmänkin siksi, että tiedän niiden olevan maailman epäkäytännöllisimmät minulla. Tai en edelleenkään halua laittaa liian kireää paitaa päälleni, mutta en siksi, että peittäisin itseäni vaan siksi, että se tuntuu epämukavalta. Tämä kireä paita taisi nyt olla huono esimerkki, sillä toki pidän kireitä vaatteita, mutta mukavuus ennen kaikkea. 

 

 

Miksei isompi nainen saisi laittaa tiukkaa paitaa päälle jos tuntee itsensä siinä hyväksi. Tai miksei nainen ylipäänsä saisi kulkea legginseissä? Tai miksei tietyn kokoinen saisi käyttää kuoseja? Tai miksei muodokas näyttävä nainen saisi laittaa päälleen crop topia jos kokee sen hyväksi? Tai miksi ylipäänsä tarvitsee olla sääntöjä mitä saa ja mitä ei saa tehdä pukeutumisen suhteen? Toki on tilaisuuksia missä on hyvä pitää pukukoodit kohdillaan, mutta jos minä nyt lähden tässä pienessä kylässä kauppaan tai kirjastoon niin ei kait se keneltäkään ole poissa millaisissa vaatteissa sinne menen?

 

Huivi ja neule Vila Kotka

Farkut Zizzi

 

Toki asia ei ole ollut näin yksiselitteinen minullekaan. Olen pitkään pukeutunut itseäni peitellen ja hyvin varovaisesti. Yhdessä vaiheessa mun kaikki vaatteet oli vain ja ainoastaan mustia, paitsi ne lukuisat huivit mitä omistan edelleenkin varmaan sen 50 kappaletta, ne oli mun ainoa väritehoste vaatteissa. Olen aina ollut tarkka siitä, että pitää näyttää mahdollisimman siistiltä ja tiettyjen rajojen yli ei parane mennä ettei vaan tule nähdyksi. MUTTA tällä hetkellä pyrin siitä eroon ja haluankin vaatekaappiini sellaisia vaatteita mitkä sopivat yhteen ja ovat käytännöllisiä, mutta samalla niiden täytyy olla osa mun tyyliä. En tosin ihan vielä tiedä itsekään mitä kaikkea se "mun tyyli" vielä pitää sisällään, mutta ei kai sen nyt tarvitsekkaan olla niin yksiselitteinen juttu. En myöskään halua enää ajatella, että "tämän ikäinen" jo pian siis 34vuotias ei voi laittaa jotain päälleen... olen ajatellut niin liian pitkään, joten nyt taidan pikkuhiljaa ottaa kaiken ilon irti tästä vaatteiden vaihtelevuudestakin. 

 

 

Mun mielestä on enemmänkin kiinni siitä, tunteeko ihminen itsensä hyväksi niissä vaatteissa mitkä hänellä on päällä. Tai kantaako hän itsensä hyvin. Enemmän niihin asioihin kiinnittää huomiota kuin siihen, mitä kullakin loppupeleissä on päällä. Ja itse aion jatkossakin pyrkiä tähän. Kun en kerran tästä miksikään aio muuttua niin miksen nauttisi kaikesta nyt? Miksen pistäisi päälle juuri sitä, mikä musta tuntuu hyvältä, sanoo kuka mitä tahansa! Ja kyllä, mie tunnen olevani myös bikinkunnossa! ;)

 

 

-Tea-