Muutoksen kohteena minä

Jokunen viikko sitten osallistuin kilpailuun ihan oikeastaan vähän leikkimielellä. Tämän kilpailun palkintona oli kahden valitun henkilön stailaus. Kirjoitin kisaan muutaman sanasen itsestäni ja eipä mennyt aikaakaan kun mulle tuli viestiä. Olin päässyt valintaan, kuuden hengen joukkoon, joista valittaisiin kaksi muuttumisleikkiin. Tällöin musta pyydettiin muutama kuva ja nehän minä sitten lähetin. Vielä tässäkin kohtaa ajattelin ettei arpaonni muhun osu, mutta kuinkas kävikään!? Osuihan se, ja olin siis lähes 40 hakijan joukosta toinen joka pääsi ammattilaisten "käsiin". 

 

Nämä kuvat lähetin itsestäni

 

Siitä alkoikin sitten mukavat parisen viikkoa, joiden aikana oli sovittu jos jonkun näköistä tapaamista. Pääsin sovittamaan vaatteita Haminaan Sisustus Laventeli & Pikku Pepita-liikkeeseen. Kävin Kotkan kosmetiikkakeskuksessa Paulan ammattitaisoisissa käsissä tsekkaamassa meikin värejä ja samalla meidän taapero löysi sieltä uuden ihastuksen kohteen Paulan tyttärestä Laurasta. <3 Kävin Camilla Kankaanpään luona sovittamassa itselleni upeat alusvaatteet PXC Underwearin laajasta valikoimasta. Ja lopuksi kävin Art of hair & beautyssä Siljan käsittelyssä hiuksineni.

 

Sisustus laventeli & Pikku Pepitan henkilökuntaa

 

Camilla

 

Vaatteita sovitettiin pitkään ja hartaudella. Aluksi mietittiin, että olisi lähdetty liikkeelle arkipukeutumisesta, mutta äkkiä käännettiin kelkka siihen, että pikkujoulut on tulossa ja haluttiin keskittyä juhlapukeutumiseen. Sovitin monia juhlamekkoja ja löysinkin siltä istumalta varmasti viisi erilaista juhla-asua, mihin olisin voinut pukeutua heti. Puhumattakaan siitä, kuinka paljon löysin ihania arkivaatteita Haminan liikkeestä. Yksi vihreä toppatakki mua jäi myös houkuttelemaan... ;) Mutta tiedättekö sen tunteen, kun olen kuitenkin runsaskokoinen nainen, ja välillä tuntuu ettei mistään löydy kivasti istuvia vaatteita ja sitten oletkin pulassa useiden vaihtoehtojen kanssa. Alusvaatteiden kanssa kävi hieman samalla tavalla... kun on osaava ihminen niitä sun kanssa sovittamassa, niin kyllä niistä vaan löytyy kertaheitolla useampi vaihtoehto. Siksi mun olikin pakko varata Camillalta heti kotikutsut, jotta saan jatkaa sovittelua ja valkata vielä ainakin yhdet rintaliivit lisää mun kaappiin. En meinaan ole ikinä pitänyt päälläni niin hyvin istuvia alusvaatteita, kuin mitkä Camillan kanssa mulle löydettiin.

 

Olisiko nämä ihanuudet vielä kotiutettava?

 

Stailaus tehtiinkin sitten viime viikon tiistaina loppuun. Koko päivä oli mulle hieman prinsessa-aikaa ja sain keskittyä täysin omaan olemiseeni ja päivästä nauttimiseen. Aamu alkoi yhdeksältä Siljan tuolista. Hiukset olivat päässeet jo melkoisen huonoon kuntoon ja siksi pidinkin ideasta, että niitä leikattaisiin. Ensin olin ajatellut, että mun hartaudella kasvatetut hiukset, apua! Mutta olihan ne latvat aivan järkyttävässä kunnossa useista värjäyksistä ja kerran kun pääsee tälläiseen muutokseen niin ei muuta kun antaa mennä! Kyllähän niitä voi kasvatella takaisin sitten taas. 

 

 

Kolme ja puoli tuntia myöhemmin oli hiukset uudessa uskossa ja kuivattu illan odottelua varten. Siitä suuntasin muutamaksi tunniksi kotiin, lähinnä syömään ja hoitamaan arkiset askareet lasten kanssa. Neljäksi olin jo luvannut mennä Kotkan keittiömaailmalle, missä muutos tehtäisi ja ilta vietettäisi. Alkuun laiteltiin paikkoja kuntoon ja jännitys hiipi mun mieleen melkolailla. Paikalle oli tulossa ainakin kuutisenkymmentä henkeä katsomaan mitä mulle ja mun prinsessakaimalle tehtäisi. 

 

Kuuden hujakoilla alkoi ovi käymään ja me istuttiin tuoleihin meikattavaksi ja hiustenlaittoon. Sieltä oli myös ihana bongata yhdet tutut kasvot, kun Kaunis Elämä-blogin Aino-Kaisa tuli paikalle kameransa kanssa napsimaan musta muutamat kuvat "tekovaiheessa". Lisäksi meitä oli valokuvaamassa muutoksen toteuttajien puolelta Sofia Virtanen, jolla saimme myös lopuksi otattaa uudet muotokuvat itsestämme.

 

Sofia itsekin on päässyt kuvaan.
Naistenilta = skumppaa
Silja, Paula ja Laura
Mukana oli myös Anu Kristina Cruisesilta

 

 

Ja pikkuhiljaa alkoi nainen muotoutua uuteen uskoon. Meikki ja hiukset tehtiin asiakkaiden edessä, jotta muutkin saivat kivoja pikkuvinkkejä juhlatyyliin. Sitten lähdimme vaihtamaan vaatteet ja palasimme muuttuneina neitokaisina. 

 

 

Mun hiuksista tuli siis punaiset. Sitä väriä ei vähään aikaan ole mun päässä ollut, mutta olin kyllä haaveillut muutenkin tässä kohtaa syvästä punaisesta ja sitä sain kuin tilauksesta. Mun pahin pelko, eli täysin lyhyet hiukset ei toteutuneet, vaan niissä on edelleen pituutta, ne on vain paljon paljon paljon paremmassa kunnossa, kun jo hapertumassa olleet latvat on leikattu pois. Ja siis lähtihän sieltä noin 15senttiä... mietin vaan, että missä välissä ne oli kasvanut niin pitkiksi!?!?

 

Meikistä tuli kiva, mun silmiä korostava muttei kuitenkaan liian voimakas. Voisin täysin kuvitella lähteväni tämän meikin kanssa liikenteeseen. Myös huulipunan sävy miellytti mua, vaikken ehkä olisi sitä itse ensimmäisenä valinnut... Nyt kuitenkin mietin, että josko se kuitenkin pitäisi hankkia meikkipussiin.... Voi apua mun kanssani! ;)

 

Vaatteet valittiin, niin, että ne voisin laittaa päälle vaikka siltä istumalta iltarientoihin. Vaikka sovittelinkin monia mekkoja, niin tämä housuasu tuntui parhaimmalta. Mekot olivat suurimmaksi osaksi mustia ja halusin tuoda väriä mun asuun. Värit kuitenkin on nykyään mun juttu ja kuvastavat kivasti räiskyvää luonnettani. Lisäksi halusin kertoa taas omaltanikin osalta sen totuuden ettei isomman naisen tarvitse aina pukeutua mustaan. Vaikka sitä sanotaan, että musta hoikentaa, niin pakkohan se on myöntää että vaikka tämänkin kropan päälle pukisi millaisen mustan asun tahansa, niin alta se koko näkyisi kuitenkin. Ja lisäksi rakastuin tuohon paitaan ihan totaalisesti, sen monikäyttöisyys, väri, koristelu ja materiaali olivat kaikki ihan täys kymppejä.

 

Prinsessakollegani Sari

 

Päivä oli pitkä, mutta sitäkin ihanampi. Halusisin vielä kerran kiittää jokaista, joka osallistui mun muutokseen. Päiväni prinsessana ei olisi ollut yhtä mahtava ilman teitä. <3

Miltäs teistä lukijoista mun muutos näyttää?

 

-Tea-