Päiväloma Helsingissä

Meidän perheen isoimmat lapset viettivät eilen lomaa mummin ja papan kanssa Tallinnassa ja me lähdettiin Tonin ja taaperon kanssa Helsinkiin. Ajatuksena oli vain kävellä ja katsella, ei siis mitään sen ihmeempiä suunnitelmia. 

 

 

Veimme auton mun isoveljen pihaan Malminkartanoon, mistä suuntasimme junalla kohti keskustaa. Ilma oli mitä mukavin, kesäinen ja aurinkoinen muttei kuitenkaan liian kuuma. Kävelimme pitkin Helsingin katuja, kävimme katsomassa Kauppatoria, joimme kahvit Starbucksissa, näytimme Vertille Presidentinlinnan sekä Senaatintorin. 

 

 

Matkustimme junassa, raitiovaunulla sekä metrollakin. Alkuun taaperoa jännitti jokaisessa kulkuvälineessä ja hän huutelikin monella pysäkillä "läjetään", kun näki muiden matkustajien lähtevän kulkuvälineestä, mutta lopulta hänkin innostui ja huuteli erinäisiä muita kulkuneuvoja aina niitä nähdessään (mm. BAKETTII eli pakettiauto) sekä flirttaili kaikille julkisten käyttäjille täysin häikäilemättä.

 

Alkoi jo väsymys tämän kuvan kohdalla painaa niin isiä kuin lastakin...

 

Piipahdimme nopeasti Linnanmäellä. Olimme ajatelleet, että siellä olisi kulunut mukavasti pidempikin aika katsellen menoa, mutta taapero päätti toisin. Loppupeleissä olimme linnanmäellä maksimissaan puoli tuntia ja senkin ajan taapero väänsi itkua kun häntä ahdisti ja pelotti kaikki kovat äänet. Mutta voidaan nyt sanoa, että käyty on. ;)

 

Tää kirnu on mun ja Tonin yks suosikeista, tällä kertaa vaan käveltiin ohi ja katseltiin haikeina.

 

Linskiltä mentiin ratikalla takaisin keskustaan, kunhan ensin olimme eksyneet... tai siis ei me varsinaisesti eksytty, mutta yksi ratikkapysäkki oli poissa käytöstä, ni hetken me sompailtiin ympyrää, kun ei oikein just siitä kulmasta tiedetty kumpaan suuntaan kiskoja seurattaisi. ;) Onneksi on Google Maps. <3 Syömään päädyttiin ylläri, ylläri Naughty BRGR:n. Ollaan käyty siellä kerran aiemminkin ja nyt haluttiin saada helpolla hyvät burgerit sen enempiä miettimättä. Voin kertoa, että Toni sai päättää ruokapaikan, mutta en mie hirveästi kyllä vastaan laittanut.

 

Taaperoa viihdytettiin katselemalla isin puhelimesta "POPO":n kuvia.
Järkky kuva, mutta nälkä vei voiton kuvailuista...

 

NYC cheese brgr ja bataattiranut ei pettäneet tälläkään kertaa! Vatsat killillään lähdettiin vielä sille metroajelulle... ihan vaan huvin vuoksi. Itäkeskus tuli tsekattua ja siitä palattua samaa reittiä takaisin keskustaan. Ja siitä sitten junalla takaisin Malminkartanoon... tai siis niin me luultiin! Kunnes jokunen pysäkki junalla matkustettuamme tajuttiin, että oltiin väärässä junassa! Ja ei kun TAAS ulos junasta ja hetki höyryjen laskettelua... ja sitten me jo revettiin nauruun ja mietittiin, että tuleepahan matkusteltua kaikilla julkisilla koko rahan edestä! I ja P junat siis kulkevat saman reitin, mutta vastakkaisiin suuntiin ja tottakai me oltiin nopeesti katsottu vaan et tohon ja sisään... ja sit just siihen väärään suuntaan menevään. Tonille olimme hankkineet Helsingin sisäisen lipun vuorokaudeksi, joten ei me sitten Vantaan puolelle lähdetty seikkailemaan. Pasilassa junan vaihto ja sitten päästiin takaisin Malminkartanoon auton luokse.

 

 

Matkalla mulla oli päällä Lindexin alesta hankitut culottes-housut sekä taattua laatua Lidlin kolmen ja puolen euron tummansininen t-paita. Jalassa toiset luottokengät eli valkoiset Converset... jotka tosin tipahtivat ei luotto-listalle, kun monen vuoden käytön jälkeen hiersivät mulle ISOT rakkulat kumpaankin jalkaan. Mukava ja pirteä asu ja taas yksi iso virstanpylväs mun "en voi tehdä tätä"-listaan... nimittäin vajaamittaiset ja VÄRIKKÄÄT housut. Värikkäitä housuja olen suostunut pitämään vain ja ainoastaan treenihousujen saralla, mutta eihän nämä yhtään hullummat ole tälläisetkään. Itse rakastuin tähän kuosiin heti nähtyäni siitä kuvan nettikaupassa, mutta jotenkin en osannut ajatella sitä itseni päällä... siltikin menin ja sovitin ja tykästyin kovin. Eihän ne mun paksuja reisiä pienemmäksi tee, mutta miksi niiden pitäisikään sitä tehdä? Vajaamittaisuus oli ihan huippujuttu... housut olivat vilpoisat, mutta silti mukavat koko päivän kävelyn aikana. 

 

 

Päivä oli mitä ihanin. Rahaa meillä kului melko vähän ja sillä ajatuksella lähdettiinkin. Mitä nyt ruokiin meni ja sen lisäksi tosiaan yksi vuorokausi-lippu julkisiin oli sen 9e, rattaat ja yksi aikuinen niiden kanssa kun kulkee veloituksetta. Muutenhan me vain käveltiin ja katseltiin ympärillemme. Oikein siis oivallinen tapa nauttia kivaa kesäpäivää miehen ja taaperon kera. Suosittelen kaikille, tälläisenä kivana kesäisenä päivänä ei paljon tämän kummempia aina tarvitse, kun tuntuu siltä kuin olisi tehtyn ihmeellisiäkin juttuja tai käynyt pidemmälläkin reissulla.

 

-Tea-