Positiivista palautetta, kiitos!

Miten se onkaan niin vaikeaa, se positiivinen palaute. On sitten kyse itsestä tai jostain muusta henkilöstä. Miten se onkin niin, että negatiiviset asiat menevät suusta suuhun ja korvasta korvaan, mutta positiiviset mielipiteet jostakin pidetään usein omana tietonaan. 

 

Oon sitä mieltä, että jokainen meistä tarvitsee rakentavaa ja kasvattavaa palautetta, silloin kun siihen aihetta on. Asiallista ja sellaista, mikä laittaa sen ihmisen oman mielen miettimään miten asian voisi hoitaa paremmin tai miten sitä jotain tapaa toimia tai tehdä olisi hyvä muuttaa. Sättiminen ja mollaaminen ei jotenkin vain istu mun ajatusmaailmaan. Vaikkakin sitä teen itselleni ja kovastikin. Mutta tästähän mie just yritän päästä eroon. Mulle on arkipäivää asettaa itselleni valtavan korkeita rimoja ja sättiä sitten itseäni jos en niihin pääse, tai toisaalta vaikka pääsisinkin, niin koen aina, että asiat voisi tehdä vieläkin paremmin. Siltikin en jotenkin sulata toisiin kohdistuvaa mollaamista ja sellaista ylenpalttista arvostelua. Toki kuten sanoin, asioista pitää pystyä sanomaan jos on aihetta, koska toinen ihminen ei ole edes saattanut huomata tekemistään tai sitä, että jonkun asian voisi tehdä vaikka tehokkaammin. On tärkeää antaa oikeista asioista oikenlaista palautetta, jotta ihminen voi kasvaa ja kehittyä.

 

 

Ulkonäön tai jonkun siihen liittyvän asian mollaaminen menee myös mulla nykyään yli ymmärryksen, Myönnän tehneeni tätä myös itsekin, mutta jotenkin viimeistään viimeiset vuodet, itsensä kanssa opettelun ajat on saaneet mut ymmärtämään miten tyhmää se on. Vaikkakin... tässäkin asiassa edelleen mollaan ja sätin itseäni. Olen itse itselleni se ikävin suu. Toista ihmistä ei kuitenkaan arvostella eikä arvioida ulkoisten seikkojen avulla. Kenestäkään kun ei tiedetä millainen tausta hänellä on, tai minkälaisessa elämäntilanteessa kukin henkilö milloinkin on. Ystävästä tai läheisestä voi tietyissä tilanteissa huolestua, mutta ikinä ei pidä olettaa ykskantaan jotain. Puhumattakaan siitä, että jaksaisin ymmärtää toisten haukkumista seläntakana... kaikkien kanssa EI TODELLAKAAN tarvitse olla ylimpiä ystäviä, mutta jotenkin sitä olettaisi, että aikuiset ihmiset osaavat käyttäytyä ja tuntisivat jonkilaista myötätuntoa muita ihmisiä kohtaan. Yrittäisivät edes pystyä kanssakäymiseen ja toisen ihmisen kunnioittamiseen.

 

Kuva Google

 

Kotkaan on perustettu Positiivisen palautteen vallankumous-faceryhmä. Siellä siis kuka tahansa ryhmän jäsen saa antaa positiivista palautetta oikeastaan mistä tahansa. Perusperiaatteena on kuitenkin antaa sitä positiivista palautetta esim. kaupungin asiakaspalvelusta. Usein kun tässäkin kohtaa ne huonommat kohtaamiset menevät kaikkien korviin ja hyvä palaute jää neljän seinän sisään. Tarkoituksena on nostattaa oikesti Kotkan positiivista ilmapiiriä ja tuoda asukkaiden tietoisuuteen hyviä juttuja. Ja toki tuoda sitä positiivista palautetta myös työtä tekevien ja kiitosta ansaitsevien henkilöiden korviin. Mun mielestä ihan HUIPPU juttu. Kuinka ihanaa on se, että tälläisiä ryhmiä on ja niihin ihmiset kirjoittavat omia kokemuksiaan. Tämäkin Kotkan ryhmä on vasta reilun viikon vanha ja siellä on nyt jo reilusti yli 3000 jäsentä ja paljon ihania asioita, mistä olla iloinen ja ylpeä. Jotenkin tämä luo muhun uskoa siitä, että positiivisuudella on kuin onkin sijaa tässä meidän yhteiskunnassa ja, että positiiviselle palautteelle on tarvetta.

 

Kuva Google

 

Onhan se kuitenkin ihan totta ja jokainen meistä sen tietää, miten hyvältä positiivisen palautteen saaminen tuntuu. Se voi pelastaa ihan koko päivän. Se voi pelastaa niin sen antajan kuin saajankin päivän. Se saa hymyn huulille ja sateisimmankin päivän tuntumaan kivalta. Joten eiks niin, että pyritään ihan jokainen antamaan positiivista palautetta tai edes vaikka hymyilemään vastaantulijalle. On sitten kyseessä positiivinen palaute henkilön työstä, harrastuksesta tai vaikka kivan näköisestä paidasta, sano se ääneen! Kuinka paljon kivempi paikka tämäkin maailma olisi elää ja olla, jos meistä jokainen pyrkisi antamaan joka päivä yhden hyvän sanan jollekulle toiselle. Ja ihan varmasti jonain päivänä vastaan tulee se hetki ja se henkilö, joka pelastaa sun päivän tai vaikka koko elämän. <3

 

 

-Tea-