Rakas joulupukki - muutama lahjanostajan vinkki sekä arvonnan voittaja!

 

Joulu alkaa taas lähestyä siihen malliin, että jokapaikasta saa vinkkejä kaikkeen siihen liittyvään. Samalla mie kuuntelen ihmeissäni kuinka moni sanoo lahjojen ostamisen olevan hankalaa ja stressaavaa. Mulle just se on iso osa joulua ja aivan ihanaa hommaa. Mie keksin miljoonia ideoita aina kaikille ja usein joudunkin rajoittamaan itseäni sillä budjetti ei kyllä taivu kaikkeen mitä haluaisin kaikille hankkia. Toki joulussa ei missään nimessä ole kyse vain niistä lahjoista, mutta musta on ihana muistaa läheisiä pienilläkin asioilla. Monena vuotena meidänkin talous on sen verran tiukilla, että lahjukset on itse tehtyjä ja toisaalta se jos mikä on musta ihanaa. Olen useasti itsekin saanut ystäviltäni jotain itsetehtyä, se voi olla pieni purkki hilloa tai vaikka se itse tehty kortti, ajatus on silti tärkeä ja lämmittää mun mieltä. 

 

Olen jo useana vuotena tehnyt itsekin kirjeen "joulupukille". Eli listannut pitkin vuotta kivoja asioita puhelimeen ja lähettänyt sitten jossain kohtaa joulun alla listan miehelleni. Materialistista, ehkä kyllä, mutta toisaalta näin olen useasti saanut sellaisia lahjoja joita oikeasti tarvitsen tai haluan. Helpottaa mun miehen hommaa hurjasti ja toisaalta jää sellainen täysin turha ostelu vähemmälle. Ja rakastan haaveilua, siis aivan älyttömästi! En koskaan ajattele saavani niitä kaikkia juttuja mitä toivon, sillä toiveita on AINA hurja määrä, mutta siinä se jutun juoni piileekin. Lahjat on siltikin mulle joka vuosi yllätyksiä, koska en tiedä mitä mies milloinkin listalta valitsee. Ja usein mun listalta löytyy myös asioita, mistä tiedän haaveilevani vielä piiiiiiiiiitkään, näin on myös tänä vuonna, sillä listallani lukee mm. uusi kamera ja läppäri. 

 

 

Lisäksi listalta löytyy jokunen haave treenaamiseen liittyen. Liikunnan kanssa myös elämyslahjakortit on ihana keksintö. Hankkia puolisolle vaikka se kauan haaveiltu kortti joogaan tai kuntosalille. Tai vaikka pariskunnalle yhteiseksi lahjakortti kiipeilemään. Kokeilemaan jotain uutta juttua yhdessä, viettämään aikaa keskenään ja samalla tarjota muistoja. 

 

 

Haaveilen myös uudesta hieman arvokkaammasta olkalaukusta, mikä menisi hieman joka paikassa ja olenkin iskenyt silmäni R/H Studion Mickey laukkuun. Lisäksi olen jo muutaman vuotena saanut mieheltäni Ted Bakerin meikkilaukun, kahta eri kokoa ja nyt olisi (taas) tarve yhdelle lisää. Jostain kumman syystä meikit ei enää mahdu kahteen pussukkaan. Olen iskenyt silmäni myös ByPiasilta löytyvään ihanaan fluffy huiviin, mutta sen hinta on sen verran reilu etten edes harkitse sen itse ostamista, tulisi vain huono omatunto. ;) Myös hajuvesi on musta aina kiva saada, en ole niitä koskaan "osannut" itselleni ostaa. Ei siis vain oikeasti tule koskaan hankittua yhtäkään tuoksua itse, jotenkin en vain osaa kävellä hyllylle ja laittaa omia rahojani kiinni tuollaiseen asiaan. Tänä vuonna haluaisin taas jo usean vuoden tauon jälkeen ikisuosikkiani Ralph Laurenin Romancea.

 

 

Me saadaan mieheni kanssa usein myäs yhteisiä lahjoja, mikä on enemmän kuin ihana asia. Nämä on usein jotain astioita tai muuta kotiin liittyvää. Olen jo usean vuoden haaveillut meidän keittiiöön Sarpanevan padasta, mutta jostain syystä en vain itse raaski sitä ostaa. Tuo pata on lukenut listalla varmasti jo ainakin kolmen vuoden ajan. Ja astioita ei tavallaan voi koskaan olla liikaa... ainakaan kahvimukeja... tai kynttiläjuttuja...

 

 

Mutta kuten jo alussa kirjoittelin, ei lahjojen tarvitse aina olla kalliita tai suurella vaivalla hankittuja. Musta on ihana rapistella auki papereita ja saada pieniäkin muistamisia. Ja niin varmasti monesta muustakin, joten siksi listasin vielä sellaisia edullisempia ideoita, joista ainakin mun mieli lämpenisi kovasti. Toki tässä kohtaa on aina hyvä muistaa saajan mieltymykset, eli ei kannata ostaa suklaata vihaavalle suklaata, vaan jotain muuta. Mutta mun mielestä joulupaketeista on ihana saada uudet lämpimät ja pehmoiset sukat sekä mua kiinnostava kirja sekä kirjan kaveriksi vaikka teetä. Vihreät kuulat on mulle aina SE juttu ja niitä aika usein saan muutamankin rasian. Ruuanlaittoon liittyvät asiat on aina kivoja ja esim. Nicolas Vahen tuotteet on niin ihanasti pakattuja, että jo yksi erikoisempi mausteseos on upean näköinen lahja. 

 

 

Ja toisaalta mikä onkaan sen ihanampaa kuin saada itse tehty lahjakortti, mikä lupaa vaikka pienen lastenvahti-hetken tai omalta rakkaalta jalkahieronnan. Lahjojen ei tarvitse maksaa mitään, niissä pitää vain käyttää mielikuvitusta eikä stressata liikaa. <3

 

Ja sitten tähän loppuun, jo viime lauantaina loppuneen arvonnan voittaja. Olisin halunnut jakaa teille kaikille jotain ja niin olisi tuo arpojana toiminut taaperokin, kun nosti hatusta kouralla useamman lapun kerralla. Mutta valitettavasti vain yksi lappu saatiin sitten päätettyä ja sieltä paljastui nimeksi

ANNA-KAISA SANTANIEMI!

ONNEA ONNEA ONNEA! <3

Laitatko mulle yhteystietosi sähköpostilla TeaValto@gmail.com niin saadaan paketti matkaan. 

 

-Tea-