Ristiäissunnuntai - kakkua ja mekkoa

Valokuva: Aija Widemark

 

Tänään meidän suvussa vietettiin pienen prinsessan ristiäisiä. Itse sain kunnian tehdä juhlaan täytekakun sekä erityisruokavalioisille leivoksia. Olen saanut omien lasten kautta tehdä jos jonkinmoisia poikamaisia kakkuja, joten rakastan tehdä näitä hempeän lempeitä ja vaaleanpunaisia ihanuuksia. Juhlan sankari ei vielä tiedä muusta herkusta kuin äodonmaidosta, joten hänen äitinsä toivoi melko yksinkertaista toteutusta kakkuun. Makuyhdistelmänä haluttiin suklaata sekä vadelmaa. Leivoksiin sain melko vapaat kädet, mutta niiden tuli olla maidottomia sekä gluteenittomia. Päädyin tekemään Pavlovaleivoksia, joissa halusin jatkaa samanlaista teemaa kuin kakussakin, tosin tällä kertaa ilman suklaata. Eli vaaleanpunaista ja melko yksinkertaista siis oli.

 

Valokuva: Aija Widemark

 

Tässä leivokset vielä meillä kotona
Valokuva: Aija Widemark

 

Kuten eilen kirjoittelin asupostauksessa, niin en ole oikein viime aikoina ehtinyt/jaskanut panostaa meikkaamiseen tai vaatteisiin, mutta tänään oli ihana pitkästä aikaa hieman laittautua. Kevyt meikki on mulla aina kaikissa juhlissa kaikista varmin juttu, sillä etenkin häät ja ristiäiset on sellainen paikka missä kyynelehdin takuuvarmasti ja niin kävi tänäänkin. Viimeistään, kun muutama mies kaivoi lauluaäänet naftaliinista ja esittivät mun voimabiisin, olivat kyyneleet valmiit valumaan. Pienelle prinsessalle esitetty Apulannan Valot pimeyksien reunoilla, iski suoraan myös mun sydämeen.

 

Asuksi olin valinnut jo tammikuun alennusmyynneistä tilaamani Junarosen ihanan mekon. Olin ensin varma etten tule toimeen tuollaisten leveiden hihojen kanssa, mutta oikein kivasti se meni. Keittiön puolella hihat joutui tosin käärimään hetkellisesti ettei sotke kakkua koristetta paikoilleen viritellessä, mutta muuten en onnistunut niitä uittamaan esimerkiksi kahvissa kertaakaan. Joskus ensimmäisiä leveitä hihoja jälleen nähtyäni olin muutenkin sitä mieltä ettei sellaiset sovi mun vaatekaappiini. Tässä mekossa tuo kankaan kuosi viehätti kuitenkin niin paljon, että hihoistakin huolimatta mekko päätyi ostoskoriin ja nyt yhdeksi suosikiksi.

 

 

Ja antoipa helmikuinen sääkin parastaan suvun uusimman tulokkaan isolle päivälle. Mitä mahtavin sunnuntai takana siis. <3

-Tea-