Vanha ystäväiseni - neulontaharrastus!

 

Olen aina pitänyt neulomisesta. Oon osannut sen taidon jo ala-asteella ja yläasteella, kun moni tuskaili niiden pakollisten lapasten tai villasukkien kanssa, minä neuloin villapaitaa. Mustahan piti tulla käsityönopettaja, peruskoulusta menin ammattikouluun pukuompelijalinjalle ja neljä vuotta myöhemmin olin sekä pukuompelija, että ylioppilas. Mutta en päässyt ekalla yrittämällä yliopistoon, joten ajauduin opiskelemaan itsestäni koulunkäyntiavustajan (silloinen nimike) ja sen vuoden ja harjoittelujen aikana totesin ettei musta opea tulisikaan.

 

Käsityöt on harrastuksena kuitenkin säilyneet mukana matkassa, ja tuosta pukuompelijaksi valmistumisesta on kohta jo 15 vuotta... niin se aika kuluu ja taidot vähenee, mutta osaan minä vielä jotain käsilläni tehdä. Neulonut olen sitten näiden vuosien aikana enemmän ja vähemmän. Olen sellainen kausineuloja ja toisinaan istun "kaiket päivät" jokin tekele käsillä, mutta sitten saattaa olla pitkiäkin aikoja kun en kunnolla tee mitään. Ja niin on nytkin käynyt... olen viimeisen vuoden aikana tuottanut käsiltäni en juurikaan mitään, ehkä erinäisen kaulahuivin jossain kohtaa. 

 

 

Nyt olen muutaman viikon jo kaipaillut jotain tekemistä käsilleni ja päätin aloittaa siitä helpoimmasta päästä. Eli päästä... Ja neuloin aina oikein -neuloksena itselleni pannan, tämän postauksen kuvissakin näkyvän siis. Vanhasta lankalaatikostani löytyi kerä ihanaa baby-lankaa, mistä olen joskus muutamia vuosia sitten neulonut vauvoille sukkia. Ja niin syntyi leveääkin leveämpi ja haalean-vaaleanpunainen panta suojaamaan korvia, kun kelit hieman tästä suurimmasta pakkasesta hellittävät. Neulomisessa taitaa päteä vähän samat jutut kuin pyöräilyssäkin eli ei sitä kokonaan unohda koskaan. Ehkä se tuntuu hieman sormissa ja voi olla, että vaikeamman kuvion joutuisi palauttamaan mieleen ohjeen avulla, mutta onneksi niitäkin on saatavilla ja sormet tottuu nopeaan. Jos tämä innostus neulomiseen vaikka tässä matkassa mukana taas hetken ainakin pysyisikin. <3

 

-Tea-