Vertti - suomi - Vertti

 

Meidän nuorimmainen on nyt hieman reilun 2v 4kk ikäinen. Hän on menevä ja toimelias pieni mies. Hän on myös hyvin määrätietoinen ja kertoo kyllä oman mielipiteensä kaikesta. Hän omaa myös maailman parhaan huumorintajun, välillä en voi käsittää kuinka velmu vempula tuo osaakaan olla. 

 

 

Hän saattaa yhtenä hetkenä murjottaa kyykyssä niin ettei hänestä saa mitään irti. Toisinaan hän osaa kiukutella niin kovasti, että korvia särkee ja tuntuu, että koko maailma romahtaa ympäriltä. Mutta sitten seuraavana hetkenä hän tulee "hajimaan" ja kertomaan "lakastan". Siitä menee hetki, kun hän ilveilee velmusti ja saa koko porukan nauramaan, itse käkättäen koviten. Joinain aamuina hän tulee herättämään mut huudellen " teekkajii katotaa!" ja toisina aamuina hän hyökkää mun päälle jääkiekkokypärä päässä sekä leipä suussa.

 

 

Aamuisin, kun hän herää on heti "apapain" aika ja se aika usein sisältää "notsoa" eli juustoa. Jos me lähdemme jonnekin liikumme aina "matsa-autolla" eli meidän mazdalla. Matkalla ihastelemme "katkojii" -traktori, "piipaapakettii" -ambulanssi sekä "sokka-autoa" -roska-auto. Sieltä "teekkaji"sta me katsotaan "lenniskaa" -lentsikat, "aatot eekuva" - Autot elokuvaa sekä "wihwawau"ta - Ryhmä Hau. "Tapetti" -tabletti sekä "punini" -puhelin, ovat myös tutut laitteet tälle meidän diginatiiville. Isoveljet hän erottelee niin, että Veeti on "Meeti" ja Viljami on "meikka". Itseään hän kutsuu nimellä "vauva". 

 

 

Ja sitten on niitä puhe-juttuja mistä emme ole niin ylpeitä, mutta mitkä naurattaa kerta toisensa jälkeen. Jos häneltä pääsee paukku, alkaa hän nauraa ja kutsuu itseään nimellä "paukkuvauva". Lisäksi kun hän on hieman tempperamenttinen tapaus ja saattanut kuulla joltakulta hieman ärräpäitä, osaa hän niitäkin käyttää. Eli aina, kun häneltä vaikka kaatuu lasi tai hän tekee jotain minkä hän tietää olevan väärin kuuluu suusta oikein tiukasti ja kysyvällä äänensävyllä "peekeje!" Näin meidän herttainen taapero...

 

 

Hän kasvaa ja kehittyy kaiken aikaa ja me muut emme tahdo pysyä siinä kaikessa mukana. Hän uhmaa ja määrätietoisesti haluaa kaiken tästä maailmasta ja meistä läheisistä. Toisaalta hän on maailman hellin ja kultaisin pieni ihmisenalku. Hän ottaa kaikki perheenjäsenet huomioon ja halaa jokaisen joka ilta moneen otteeseen ennenkuin suostuu käymään nukkumaan. Hän leikkii yksin lyhyitä pätkiä ja tanssii lanteet heiluen. 

 

 

Meidän rakas pieni maailman mahtavin Vertti.

-Tea-