Vuodenvaihde perheen kesken

Eilen, kun kovin moni poksautteli skumppapulloja auki ja ampuili raketteja taivaalle, meidän perhe otti ihan rennosti. Olimme jo etukäteen suunnitelleet ihan rauhallista oloilua, mutta vielä viime hetkellä suunnitelmat muuttuivat niin, että vietimmekin päivää ihan kotosalla. Näin meidän uusivuosi on mennyt kovin monena vuotena. Söimme tacoja sekä tortilloita. Meidän perheessä ei oikein päästä yhteisymmärrykseen siitä, kummat on parempia, joten molemmilla mennään aika useasti. 

 

 

Kävimme myös katsomassa kaksi ilotulitusta. Haminassa Kaakon kulttuuritehtaan tulitus kesti vartin ja oli aivan mielettömän huikea. Tosin ruuhka oli melkoinen ja jossain kohtaa jo mietittiin, että ehditäänkö paikalle ollenkaan. Noh, onneksi omaan tuon miehen, joka tuntee kaikenmaailman pikkutiet ja syrjäkylät kuin omat taskunsa ja löydettiin hyvä paikka vastarannalta. Mullahan ei ole yhtään hajua missä oltiin, mutta hyvin sieltä näkyi ja oli paikalle löytänyt tiensä melkosen moni muukin.  Haminan tulituksen jälkeen teimme jo perinteeksi muodostuneen Valtosen perheen uudenvuoden ajelun ja bongailimme raketteja. Siitä suuntasimme kotiin ja Hovinsaaren rantaan, mistä puolestaan päästiin ihastelemaan Kotkan kaupungin järjestämää tulitusta. Lyhyempi se tulitus oli kuin Haminan, mutta siellä olikin Suomen suurin ilotulitus. Komea oli silti kaupunginkin oma. 

 

 

Rannasta kävelimme tosiaan sen minuutin kotiin ja katselimme, että oli Hovarinkin ranta melkosen ruuhkautunut autoista, vaikka tulitus tapahtuikin Kotkansaaren puolella. Vielä parvekkeelta katselimme pitkään, kun autojono yritti pois "meidän" kadulta. Onneksi itse oltiin lähellä kotia, sillä taapero alkoi tässä kohtaa olemaan jo todella väsynyt päivän touhuista. Ja olihan kello jo puoli yhdeksän.

 

Tässä hän katsoo "tuubuutista" (youtube) Tomi kakkojia... <3

 

Kun saimme nuorimman nukkumaan rakensimme olohuoneen lattialle siskonpedin ja kaivoimme pakastimesta B&J:t esiin. Siinä me sitten herkuteltiin ja lötköteltiin pedeissä. 

 

 

Yhteentoista asti jaksoimme valvoa, mutta sitten alkoi uni painaa kaikkien silmiä, joten päätimme ottaa vuoden 2018 vastaan nukkuen. Minä tosin paukkeesta päätellen hipsin puolenyön aikaan omaan sänkyyni ja toivotin hiljaa mielessäni Hyvää, Kaunista, Aikaansaavaa, Rauhallista ja Mahtavaa Uutta Vuotta itselleni. <3

 

Ja sitä samaa haluan toivottaa vielä kerran myös teille. <3

-Tea-