Yin-jooga-suosikit bolsterin ja blokin kanssa!

Yin-jooga, mun suuri rakkaus tällä hetkellä! Jotain aivan muuta tämän arjen, stressin, ahdistuksen ja muun keskelle. Reilu vuosi sitten kun romahdus tapahtui, oli pakko opetella pysähtymään. Pysähtymään niin etten tuntisi siitä valtavasti huonoa omaatuntoa. Pysähtyä ihan tosissaan niin, että myös mieli pysähtyisi, eikä jatkaisi itsesyytöksiä tai huonojen asioiden vatvomista. Aloittelin hitaasti ja lyhyesti. Ihan ensin istuin kahvikupin kanssa sohvalla ilman mitään ajatuksia... tai siis yritin pitää ne ajatukset loitolla. Sitte matkan tuli mukaan meditaatiohetket, alkuun ihan lyhyet ja siitä pikkuhiljaa pitenevät. Vieläkin pidän joka ilta juuri ennen nukahtamista pienen hetken milloin pyrin tyhjentämään mielen täysin kaikista asioista.

 

 

Sitten aloitin joogan, ja juurikin tällä kertaa Yinin. Ihanan yinin, mikä oli jotain aivan toisenlaista joogaa kuin mihin olin aiemmin törmännyt. Yin on enemmän henkinen suoritus kuin varsinaisesti fyysinen. Sen avulla minä pysähdän ja päästän irti. Toki alkuun oli vaikeaa olla puolitoista tuntia ajattelematta mitään, mutta se helpottuu kerta toisensa jälkeen. Toisinaan harjoituksen aikana pintaan nousee vahvoja tunteita ja ei ole kerta tai kaksi kun olen poistunut tunnilta kyyneleet silmissä tai silmät punaisina kyyneleistä. Joskus pintaan nousee ahdistusta ja kiukkua ja toisinaan helpotusta, energiaa tai rakkautta. Se riippuu täysin harjoituskerrasta.

 

 

Nykyään joogaan myös kotona. Joogamaton olen ostanut itse jo vuosi sitten, mutta Treenikamojen tultua kuvioihin olen saanut kotiini myös bolsterin* sekä joogablokin*. Vaikkei periaatteessa välineitä tarvitsisi niin kyllä ne tekevät mun harjoituksesta paljon helpomman ja monipuolisemman. On paljon helpompi antautua ja rentoutua yinin pitkiin "venytyksiin", kun saa kunnon välineillä kunnon tuen juuri sinne minne itse tarvitsee. Tähän voi toki vaikuttaa se etten itse ole mikään maailman venyvin ihminen ja toisinaan jotkut asanat saa helpommin "avautumaan" näin isompikokoisena naisena kun käyttää apua. Esimerkiksi childpose tuntuu tukalalta tämän mun vatsan kanssa, mutta bolsterin avulla saan siitä erittäin miellyttävän asanan. Mutta tässä muutamia mun suosikkeja asanoista, missä käytetään joko/tai bolsteria ja blokkia.

 

ALKURENTOUTUS - Tässä kohtaa sulan kohti sitä mahtavaa olotilaa, missä pystyn vain antautumaan harjoitukselle. Tässä kohtaa tyhjentyy mieli ja ajatuksista karkaa pois kaikki turhat ja harjoitusta häiritsevät asiat.

 

BUTTERFLY

 

CHILD POSE
SWAN
Samainen SWAN toisesta suunnasta kuvattuna
SIMPLE TWIST
SAVASANA

 

Jo tälläisen lyhyen, muutaman asanan sisältävän yinin jälkeen olo on täysin rauhoittunut, puhumattakaan sitten pidemmästä joogasta, missä saa laskea täysin irti. Joogasta on tullut todella iso osa mun elämää ja etenkin sitä rauhoittumis-puolta. Suosittelen ihan jokaiselle pientä hetkeä rauhoittumisen merkeissä. <3

 

-Tea-

*tuote saatu.