KANA-CAESAR SALAATTI

Olen nyt muutamana iltana jouotunut pohtimaan nälän iskiessä, että mitä syön iltapalaksi. On ollut sen verran kova nälkä, että piltti, omppu tai porkkana ei riitä. Silloin olen tehnyt lämpimiä voileipiä tai caesar salaattia. Caesar salaatti menee kyllä ihan lämpimän ruoan sijastakin. Tässä nyt kuitenkin ohje kana-caesar salaattiin.

300-400g maustamatonta kanafile suikaletta 

ripaus currya

1/2 sipuli

4-6 viipaletta paahtoleipää

1 ruukku salaattia

1-2rkl öljyä ja valkosipulin kynsi 

kastike:

1/2 sitruuna

1 kananmunan keltuainen

0,5dl öljyä

1dl parmesaaniraastetta/lastuja

suolaa ja mustapippuria

1.Paista kanat ja lisää mausteeksi cyrryä

2. Laita kanat jäähtymään. Pilko leivät kuutioiksi (ei reunoja) ja paista pannulla runsaan öljyn ja pilkotun valkusipuli kynnen kera. Kun leivät vaikuttavat rapeilta nosta ne viilenemään lautasen päälle, joka on vuorattu talouspaperilla (paperi imee turhan öljyn)

3. Valmista kastike. Erottele kananmunasta keltuainen. Purista sitruunan mehu kulhoon ja lisää jatkuvasti vatkaten sekaan keltuainen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi joukkoon parmesaani.

4. Pilko sipuli ohuiksi viipaleiksi ja revi salaatin lehdet kulhoon. Lisää muut ainekset sekaan ja sekoita. Tarkista maku ja tarjoile. 

Itselläni on joinakin päivinä ollut fiilis, että haluan enemmän kastiketta niin teen tupla annoksen sitä. Ja yleensä joudun aina lisäämään mustapippuria maistelun jälkeen :).