KEHON MUUTOKSET

Olen ollut tanssikoulussa monta vuotta ja joka vuosi "pelkään" balettityttöjen puolesta. Tai niiden kenelle murrosikä tulee ensin. Kun muodottomista, siroista nutturapäistä kasvaa naisia. Pelkään, että he kokevat erilaisuutta, säikähtävät ja alkavat inhoamaan kehoaan. Meille naisille murrosikä ja sen loppuminen on rankkaa.  Muutokset kehossa ovat sen verran suuria, ettei niitä aina itselleen hyväksy. 

Kun murrosikä tulee rinnat kasvaa, reidet ja lantio levenee tuntuu se välillä siltä, kun olisi muuttunut norsuksi. Keho on niin erilainen, kaikki eivät tunnista itseään peilistä. Kamalinta on se, että moni kokee murrosiän muutokset inhottavina. Siitä kuitenkin alkaa matkamme naisiksi. Naisilla on rinnat ja pylly. Ruokavalion merkitys kuitenkin kasvaa. Vaikka syöt saman verran kuin ennen se ei mene enää pituuteen vaan leveyteen (mikäli olet syönyt liikaa). 

Muutokset niin mielessä ja kehossa on niin suuria ja nopeita, että monesta tuntuu ettei ehdi mukaan muutokseen. Itselleni kehitys tuli jälkijunassa. Olin yläasteella vielä laiha lauta, siro lyhyt tyttönen. Vasta lukion edetessä kaikki tapahtui. Ei se muualla vaikuttanut paitsi balettitunneilla.. En tykännyt mun kropasta siellä aina, se oli jotenkin iso. 

Keho. Ihmisen keho on uskomaton. Siitä on pidettävä huolta ja sen eteen on tehtävä töitä. Kuitenkin on muistettava, että se on jatkuvassa muutoksessa. Tuetaanhan muitakin muutoksissa, joten tue myös kehoasi.