Lapsenmielisyys

Töpöttelin juuri varpaiden varassa menemään, availin käsiä ja siinä samassa rintakehää, pyörittelin vielä päätä (letti liikkui hauskasti mukana pään päällä), sitten hyppäsin takaisin työtuolille. Välillä on hyvä vähän olla lapsenmielinen, kävellä varpailla ja mennä piiloon pihalla poikaystävää. Se on kivaa, tuottaa mielihyvää, saa nauramaan.

Mona oli kesällä Mona´s Daily Style blogissa miettinyt, miten lapsenmielisyydestä kiinni pitämien vaikuttaa menestymiseen. Vastaus on positiivisesti. Monan postauksen pohjalta aloinkin miettiä myös itse lapsenmielisyyttä, joka ei ole sama asia kuin lapsellisuus.

toivottavasti Joulupukki tulee mun luokse tänä jouluna (kuvassa minä, Joulupukki ja Mummo <3)

Lapsi ei leiki piilosta, jos hän ei siitä tykkää. Kun hän tykkää leikkiä autoilla niin autoista pidetään huolta, niiden kanssa vietetään päivässä useita tunteja. Lapsi siis tekee asioita, jotka häntä oikeasti kiinnostavat. Jos aikuisetkin tekisivät näin niin ei kukaan olisi väärässä työpaikassa vaan aidon kiinnostuksen kohteen perässä, unelmatyössä palkasta riippumatta. Toisaalta kyllähän lapsetkin tyhjentävät tistikonetta saadakseen viikkorahansa, vaikka se on tylsää. Välillä on myös tehtävä tylsiä asioita. Mutta voihan nekin yrittää kääntää positiiviseksi ;).

"Moi, kuka sä oot? Mä oon..." on tuttu lause lasten suusta. He uskaltavat tutustua. He antavat pusun ihastukselle eskarissa ja halit illalla äitille ja isille, kenties pusun poskelle. Oih pyyteetöntä ystävällisyyttä ja rakkautta. Minulla on koulutus Helsingissä torstaina. Meinasin laittaa viestiä kuopiolaiselle, joka tulee samaan koulutukseen, että mennäänkö yhtä matkaa, samalla junalla. Juttuseuraa, uusi kaveri! En kuitenkaan laittanut... Miksi? (no siksi, että menen jo edellisenä päivänä ja siksi, että tuli ujous). Ehkä myös mietin, mitä hän ajattelisi. Toisin kuin lapset.

Pienistä asioista iloitseminen on lapsille ominaista. Iloitaan, kun saa avata joulukalenterin ekan luukun tai, kun saa tikkarin kaupasta. Päivittäiset pienet ilon ja riemun lähteet on hyvä säilyttää myös vanhempana/on hyvä osaita iloita pikkuriikkisistäkin jutuista. Onhan elämä paljon kivempaa, kun saa kiksit euron arvasta. 

Ja Joulupukki on olemassa!

- Tea