Mitä tapahtuu, kun ihminen rakastuu? osa 2

Tiedän, miltä se tuntuu. Tai, miltä tuntuu olla rakastunut. Varsinkin näin erossa ollessa puhua pälätän hänestä kokoajan, keksin kaikkea, mitä haluan hänen kanssa tehdä, tuijotan kuvia hänestä, rakkauslaulut soi ja ikävä on kova.

Ei ihme, että olo on ihan onnellinen, kun aivoissani on nimittäin vipinää. Vipinä on "tunneaivoissa": neljällä pienellä aivoalueella, jotka piilottelevat isojenaivojen keski- ja etuosissa aivokuoren alla. Nämä samat alueet reagoivat myös huumeisiin esim. kokaiiniin. Ei siis ihme, että pälätän Jesperistä. Olen häneen koukussa ;). Ja parasta on se, että rakkaus on parempi kuin kokkeli. Rakkaus aiheuttaa todellisen täsmä iskun aivoissa, oikein omassa luokassaan olevavan euforian.

Rakastuessa tekee mieli tehdä ja mennä. Päätöksiä syntyy ja olo on todella itsevarma ja rohkea. Olemme impulsiivisia. Tämä johtuu siitä, että etuaivojen otsalohko lomailee ihmisen ollessa rakastunut. Etuaivojen otsalohkon tehtävänä on kontrolloida sosiaalista käyttäytymistä.

Thänks aivosaari. Saat rakastuessa mun mahaan kunnon perhoslauman. Edelleen, kun Jesperin näkee tauon jälkeeen niin mahassa nipistää. Lisäksi sukulaisteni mukaan silmäni kiiluvat (kuin hullulla) puhuessani Jesperistä ja hymylle ei ole loppua, jos juuri tullut viesti on Jesperiltä..

Tässä linkki edelliseen rakkaus-postaukseen (osa 1): http://starbox.fi/teatuulian/mita-tapahtuu-kun-ihminen-rakastuu

Tänään taas rakkautta juhlitaan AVA:lla, Suomen ihanimmat häät-ohjelmassa. Kuka meinaa katsoa?

Rakkaudella: Tea