Natural kuvia ja ajatuksia painosta, elintavoista, itsensä hyväksymisestä.

Tea´s and Coffee blogi on avannut silmiäni hurjasti, en osaa avata sen enempää, mutta lukekaa Tean tekstejä. Ehkä mua kiihottaa se Realismi, joka Tean blogissa on. Herättää mussa ajatuksia ja tunteita todella paljon. Päätinkin itsekin oikein repäistä ja laittaa kuvia ilman meikkiä (ja vielä toipilaana).

luppa silmät :D

 Nähdessäni ekaa kertaa Ylen vaakakapina tempauksen ja tekstin "lopeta laihdutus, aloita elämä" sisälläni kiehahti. Nytkö hyväksytään jo huonot elintavat, väärät ruokailutottumukset ja vähäinen liikunta. Pysähdyin. Aloin tutkia asiaa ja tajusin: ei tässä olekaan kyse ylipainon ihannoimisesta ja kapinasta laihdutusta vastaan.

Kuinka näen Vaakakapinan nyt (tiivistettynä)? Lopetetaan vaa´an tuijottaminen. Itsensä hyväksyminen ja rakastaminen. Ei onnea saavuteta aina ja yksinomaan laihduttamalla. 

mun kroppa

Itse en nimittäin myöskääm käy vaa´alla, katson mielummin peiliin. Kehonkoostumus-mittaus oli lähes ahdistava, vaikka tulokset olivat hyvät. Jotenkin se, että minun kehoani arvoidaan paperilla oli inha ajatus. Välillä on kylläkin huonoja päiviä: voinko laittaa nämä trikoot -> jalat näyttää paksuilta.

Törmään usein työssäni ihmiseen, joka ei ole liikkunut säännöllisesti koskaan tai moneen vuoteen. Pohdin asiaani kollegani kanssa. Tai juttuhan meni oikeasti näin: Tea: "miten joku voi oikeasti voinut elää ilman säännöllistä liikuntaa?" Kollega: "No, jos hänen elämässään on ollut kaikkea muuta, liikunta ei oo ollut se juttu lapsuudessa/nuoruudessa, kaveriporukassa ei olla liikuttu.." Totta! Miten joku voi kaivata elämään jotakin sellaista, mitä siinä ei ole ikinä ollutkaan. Itse en voisi kuvitella, etten liikkuisi. Se on aina ollut osa elämää.

Terveelinen ruokavalio. Sama juttu. Jos eineksiä on syöty lapsuudesta lähtien on niistä tullut hyväksytty juttu ja osa arkea. Meillä taas ei kotona ole koskaan syöty eineksiä tai esimerkiksi pakastepizzaa ja siksi sen syöminen kavereitten kanssa on cool ja uusi juttu mulle.

Onneksi hyvät elintavat voi aina opetella. Tärkeää on kuitenkin myös olla armollinen itselleen. Minun mielestäni ei myöskään ole järkeä rajoittaa elämää liikaa. Lähes kaikki julkkikset, fitness tyypit ym. kirjoittavat jossakin vaiheessa siitä, miten elämästä tuli yksitoikkoista ja tylsää. Piti kieltäytyä illoista kavereitten kanssa, pizzasta, viinistä, karkeista ja monesta muusta. Älä kiellä! Oikeasti. Mä käyn salilla. Syön sipsejä ja suklaata. Olen normaalipainoinen ja voin hyvin. Kohtuus kaikessa.

mun maha, jos sen vaan antaa olla ja istun.

Loppuun vielä: Mun sisko oli herkku-lakossa kuukauden. Tämän kuukauden jälkeen hän ei huomannut eroa hyvinvoinnissaan. Älä rajoita tai kiellä, muista kohtuus, liiku, älä juo kaloreita ja nauti elämästä. Tuossa Tean ohjeet painonhallintaan. Voisin kyllä aloittaa jonkun uuden trendin ;).

Ihanaa viikkoa!

-Tea