PODCAST SUOSITUKSIA

Heissan! 

Olen nykyaikana koukussa podcasteihin. Erityisesti siivotessa rakastan laittaa kuulokkeet korville ja jonkun podcastin pyörimään. Tykkään ehkä eniten hauskoista podcasteista, joissa puhutaan arkisista jutuista. Itse kuuntelen lähes kaikki podcastini hyväksi havaitun Acast-sovelluksen kautta. Olen yrittänyt kuunella myös äänikiirjoja, mutta niihin keskittymiskykyni ei riitä, joten podcastit ovat pitäneet paikkansa minun sydämessäni ;). Tällä hetkellä on vain tilanne, että olen luukuttanut podcasteja niin paljon bussissa, metrossa, kokkaillessa ja siivotessa, että minulla meinaa kuunneltava loppua kesken. Onneksi monet podcastit palailevat syystauoiltaan piakkoin.

AFTERWORK

Rina Järventakan, Petra Soikkelin ja Jenni Rotosen podcast on ehdoton suosikkini. Naiset juttelevat kaikesta maan ja taivaan väliltä ja tajuat, ettet ole monen ajatuksen ja asian kanssa yksin. Puhutaan menkoista, häistä, duunista ja rahasta. Podcast sopii mielestäni kaikille ja meno on toisinaan hulvatontakin. Jaksoja on tällä hetkellä 41, joten uudelle kuuntelijalle kuunneltavaa riittää.

KAVERIN PUOLESTA KYSELEN

Tämä kahden naisen podcast löytyy Spotifystä. Jos haluat hihitellä yksin hauskoille ja arkisille jutuille kuuntele tätä podcastia. Ainut miinus on, että jaksot kestävät vain noin 10 minuuttia. Naisille tai kröhöm naisten frendeille on käynyt vaikka mitä... Joka jakson lopussa esitetään vielä kaamean paha kysymys esim söisitkö mielummin suklaan makuista kakkaa vai kakan makuista suklaata (ja kyllä juttujen taso on välillä ala-aste tasolla...)

METTI & HANNA-PODCAST

Kaksi kuvan kaunista naista: Metti Forsell ja Hanna Väyrynen puhuvat heille ajankohtaisista aiheista, sekä aihrista joita heidän seuraajansa toivovat. He ovat puhuneet mm. tyylistään, synnytyksestä ja ystävyydestä. Jaksoja on 20 ja naiset palasivat juuri kesätauoltaan!

VALEÄIDIN NAUHOITUKSET

Oikeaa asiaa humoristisella twistillä. Aiheet koskettavat paljon lapsiarkea, mutta on mielenkiintoista kuunneltavaa myös muille. Itselleni myös tulevan ammattini puolesta kiinnostavaa kuunneltavaa (ja varmasti monelle teistäkin!). Podcastissa Kettusen Hanne on jutellut vieraidensa kanssa mm. lapsettomuudesta ja uusioperheen haasteista. Aiheet ovat myös siis hieman synkempiä. Yksi minulle mieleenjäänyt jakso onkin jakso, jossa käsiteltiin kuolemaa lapsen näkökulmasta.

ISO KOLMONEN

Iso kolmoonen on kolmen ylipainoisen ihmisen podcast, jossa käsitellään asioita läskin näkökulmasta. Jaksojen nimet ovat melko rajuja, kuten "läski ja seksi" tai "läski ja tanssikengät". Podcastissa pohditaan kuinka ylipaino vaikuttaa eriasioissa ja kuinka yhteiskuntamme ylipainon näkee. Hauskoja juttuja ja saa paljon ajatuksia itselle. Podcastista saa myös vertaistukea, ja helpotusta,kun ei itse oikein ole keho positiivisella päällä.