RAVINTOLISÄT - HÖLYNPÖLYÄ osa 1

Heissan!

Opiskelujen edetessä ja opiskellessani myös itsenäisesti olen alkanut huomaamaan kuinka paljon turhia tuotteita markkinoilla on. Ihmisiä oikeasti huijataan! Lisäksi monet blokkaajat kirjoittelevat, kuinka kookosvesi imeytyy vettä paremmin solutasolla ym. ILMAN MITÄÄN FAKTA POHJAA JA PERUSTELUJA!  Ja yleensä vielä selviää, että blokkaaja/julkkis suosittelee terveystuotetta yhteistyön takia.. 

Nyt kuitenkin ensimmäisen hölynpöly tuotteen kumoaminen.

pH- tasapainoittaja (Colonic plus tabletiti)

Tuoteseloste:

  • Elimistön oikea happamuus (pH) on tärkeää hyvin toimivalle aineenvaihdunnalle, ruoansulatukselle, entsyymi- toiminnoille ja yleiselle hyvinvoinnille. Monien rappeuttavien vaivojen taustalla on liian hapan elimistö. Erityisesti liian raskas ruokavalio, kiireinen elämänrytmi ja liikunnan puute aiheuttavat elimistön happanemista. Elimistön liiallinen happamuus edistää ennenaikaista vanhenemista ja rasittaa ja hidastaa elimistön toimintaa.
  • Sisältää 21 tarkkaan valittua ainesosaa, jotka auttavat säätelemään elimistön happo-emästasapainoa ja vähentämään elimistön happamuutta

Ihmisen keholla on tietty pH-arvo (mitataan verestä, arvo: 7,35-7,45) ja sen ulkopuolelle meneminen tarkoittaa aina kehon häiriötilaa. Kuitenkin Elimistö säätelee tarkoin itse nesteidensä happamuusastetta, koska kaikki aineenvaihdunnan tapahtumat ovat virittäytyneet toimimaan tehokkaimmin juuri tietyssä happamuudessa. Siksi pH-tasapainoittaja on turha.

Mikäli ihminen on terve niin esim. happamat juomat  ei vaikuta mitään veren tai solujen pH-arvoon, sillä munuaiset säätelevät happamuutta tehokkaasti. Esim. hapanta juomaa juodessa munuaiset erittävät liiat vetyionit nopeasti virtsaan ja sen kautta ulos kropastamme. Mikäli taas ihmisen pH-tasapaino järkkyy ei se koskaan ole itsessaan sairaus/häiriötila vaan aina seuraus toisesta sairaudesta!! Täten nuo tabletit ovat täysin turhia. Jos pH-arvosi on kuralla älä osta tasapainoittaja tabletteja vaan hankkiudu sairaalaan. Kehosi homeostaasi (tasapaino) järkkyy!

Joillakin ihmisillä pH-arvo on kuitenkin alle tai yli normaali arvon.  Veren pH:n ollessa alle normaaliarvojen keho on hapan. Yleisin syy asidoosiin (happamuus) on aineenvaihdunnan häiriö, jonka seurauksena elimistössä muodostuu liikaa erilaisia happoja tai vetyionien erittyminen virtsaan on häiriintynyt. Näitä tiloja kutsutaan yhteisellä nimellä metabolinen asidoosi eli aineenvaihduntaan liittyvä asidoosi. Tämmoinen voi johtua esimerkiksi. munuaisten vajaatoiminnasta eli ureamiasta. Metabolisen asidoosin hoitona on sen aiheuttaneen sairauden hoito eli et voi hoitaa hapanta kehoasi noilla ihme tableteilla.

Toivottavasti tajusitte. Yritin kirjoittaa mahdollisimman selkeästi :).

Muistakaa kyseenalaistaa tuotteita ja lukekaa aina asioista luotettavista lähteistä.

Itse käytin lähteenä: Tabletit: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/colonic-plus-60-tabl--ph-tasapainottaja

Faktaa pH-tasapainosta: Duodecim terveyskirjasto.

Onko teillä jotakin tuotetta, jonka toimintaperiaatetta epäilette?