Jännittävä/Pelottava tulevaisuuus: Entä, jos tulevaisuudessa ei tulekaan mahdollisuuksia?

Entä, jos tulevaisuudessa en kiipeäkkään uraportaita ylöspäin ja muista jatko-kouluttautua? Tuleeko elämässäni vastaan niitä mahtavia mahdollisuuksia? Entä, jos ajaudun minulle väärälle urapolulle? Jos opisken kymmenen vuotta olenko luuseri? Milloin ostan asunnon? Onko minulla varaa taloon, muutanko pahvilaatikkoon?

Vinkki: älä selaa opintopolku.fi-palvelua maanantai-iltana kahta tuntia, eksy sen jälkeen suomi24-sivulle tekemään palkkavertailua, jonka jälkeen jatkat Ilta-Sanomiin, vertaa-fi ja 6 muuta. Älä lue kommentteja työnkuvasta (vauva.fi-sivustolta). Nimittäin, jos teet näin tulet tulokseen, ettet pääse mihinkään kouluun, saat tulevaisuudessa huonompaa palkkaa, kuin välivuodellasi. Opiskelet 10 vuotta ja tienaat hyvin, mutta maksat opinnoista tonneja. Lyttäät samalla vielä poikaystävän tuen ja avun. Tirautat kyyneleen.

Herätys! Mitenkäs olen edennyt tähän asti. Peruskoulusta kesätöiden kautta lukioon. Lukion aikana sain unelmoimani tanssinopettajan työn ja jopa koreografin. Joka kesä oli mukava kesätyö. Sairastelin ja ylppärit meni miten meni. En saanut opiskelupaikkaa, mutta sain huipun välivuosi duunin ja hei, pääsin myös kirjoittamaan tänne Starboxiin (en ole siis aijemmin koskaan kirjoittanut, vain haaveillut ja kerrasta tärppäsi). Nyt olen ylittänyt töissä koeajan ja olen vakityisessa työsuhteessa. Kaikki on siis mennyt tähän asti hyvin. Liian hyvin? Toisaalta, jos miettii niin kaikki on minun omaa ansiotani, hatun nosto minulle. Olen ollut rohkea, tehnyt töitä, uskonut ja luottanut itseeni.

Kaikki ei ole mennyt kuitenkaan kokoajan täydellisesti. Kesän ja syksyn vaihteessa päiviä meni itkien, kun pelkäsin jääväni ilman välivuosi työtä. Itsevarmuuteni ja rohkeuteni kuitenkin palkittiin.

En halua lannistua. En kylläkään tiedä, mistä ammatista enää unelmoin (tai tiedän, mutta en tiedä uskallanko lähteä tavoittelemaan). Liikaa kivoja, pitäisi osata valita. Harmi vaan, kun en ole penaalin terävin kynä. En onneksi terätön, mutta semmoinen tylppäkärki. Arvosanat lemppari aineissa ovat kylläkin 9-10.. Terveystietoa rakastan. Myyminen ja uuden kehittäminen, koulututtaminen on alkanut himottaa. Johtaminen ja opettaminen. Ja vielä tanssi.

Onneksi olen vasta 19 vuotias.

-Tea