VALINNAN VAIKEUS JA LIIKAA TARJONTAA

Onko meillä nykyaikana ihan liikaa valinnanvaraa? Välillä tuntuu, että ravintolan valitseminen tuottaa ahdistusta, kun niitä on joka kadun kulmassa. Puolison voi etsiä ja valita Tinderistä. Ja juuri, kun olet päättänyt itsellesi ravintolan ja treffikumppanin alat pohtia, että olisiko jossakin kuitenkin parempi paikka ruokailla ja komeampi mies.

Se, että voimme vertailla ja valita nykyisin monista monista vaihtoehdoista on todella hyvä asia, mutta toisaalta voi aiheuttaa stressiä ja ahdistusta. Se, että ollessamme rannalla ja siinä makaillessamme näemme somesta kuinka muut ihmiset ovatkin huvipuistossa tai lenkillä laittaa meidät miettimään, että onko tämä rannalla oleminen tällä hetkellä parasta? Voisinko tehdä sittenkin jotakin paljon kivempaa. 

Välillä toivoisin, että meillä olisi vain yhden mallinen paita ja kaikilla samanlaiset housut. Ei tarvitsisi valita ja vertailla itseään muihin. Erityisesti haluaisin, että jokaisella teini-ikäisellä olisi vain yksi asukokonaisuus. Tuntuu niin kamalalta kuinka nykyaikana ihmisiä syrjitään esim. Vaatteiden perusteella. Tulee olla kolme raitaa, Filaa, Korssia ja I Phone. Ja samaan aikaan joissakin perheissä on haaste ostaa lapselle koulureppu!

Tänään metrossa istuessa tajusin kuinka etuoikeutettu olen. Eilinen suurin stressin aiheeni oli valinnan vaikeus kenkäkaupassa, kun sai valita kolmet kengät kahden hinnalla. Kirmasin ympäriinsä ja etsin niitä kolmea upeinta paria. Ja tänään metrossa näin mainoksen kuinka reilu 300 lasta on vailla reppua koulun alkua varten. Toivonkin, että mikäli sinulla on ylimääräinen reppu vie se Itikseen, jossa koulutarvike keräys suoritetaan. Tai mikäli olet shoppailemassa pk-seudulla jätä jotain ostamatta ja osta jollekin lapselle reppu. Meillä on aikaa kerätä lapsille tarvittavat koulutarvikkeet sunnuntaihin asti.