Gili Nanggu - paratiisiin miljoonilla rupioilla

Matkan varrella Kutalta Nanggulle pysähdyimme paikallisten kylään, jossa he valmistivat Sarongeja. Pääsin itsekin kokeilemaan tekemistä ja helppoahan koko prosessi ei ole. 15sentin pätkän tekemiseen menee kuulemma noin 9tuntia!! Ja jos nainen osaa tehdä kokonaisen sarongin, on hän valmis vaimoksi. Paikallinen nainen myös kertoi, että heidän elämänsä tarkoitus on naida paikallinen mies, tehdä lapsia ja valmistaa näitä kauniisti koristeltuja kankaita. Pysähdyimme myös riisiviljelmillä.

Riisipelto
Sarongin valmistusta kylässä

Matka kustanti kolmelta hengeltä yhteensä 500 000rupiaa (n30€) ja satamasta paikallisen paatin vuokraaminen Sanip nimiseltä hemmolta meno paluuna Gili Nanggulle maksoi kolmelta 450 000IDR (n.27€). Miljoonat sen kuin heiluu taas silmissä :s

Matka Kutalta autolla satamaan ja miniveneellä Gili Nanggulle

Perillä meitä odotti mielettömän kaunis paratiisi saari, mutta miinuksena oli se, ettei siellä ollut kuin yksi resortti. Gili Nanggu niminen paikka ja kahdelle huone kustanti  550 000rupiaa (n33€). AUTS! Onneksi meidän ei tarvinnut ottaa 150 000rupian lisävuodetta, vaan respalle oli ok, että nukutaan romanttisesti kolmisteen parisängyssä :) Kyllä tästä meijän touhusta on taas budjetti matkailu kaukana, mutta minkäs teet kun haluat löytää turistittoman saaren ja mistään et saa mitään tietoa. Löydettiin täydellinen paratiisi siis miljoonilla rupioilla, jossa kaiken lisäksi hintoja oli vielä nostettu joulun takia highseasonin hintoihin! Huijjausta sanon minä :D

Gili Nanggu horisontissa
Mökit
Suihkutilat olivat mökin alakerrassa erillisen sisäänkäynnin takana

Lombokin Gili Nanggu on paikallisten keskuudessa suosittu lomapäivien vietto paikka. Alueella on monia monia pieniä saaria.. Suurimassa osassa niistä ei ole mitään. Gili Nanggun vieressä oleva Gili Tangkong on autio saari, johon on kyllä tulossa kuulemma resorttikin (kuulemma jostain sieltä jotain ruokaakin saisi). Pojat lähtivät uimaan Nanggulta Tangkongille ja etsimään meille halvempaa majapaikkaa.. Nopeasti selvisi, ettei siellä ollut mitään :/ Alkuviikosta asti Topias kärsi hieman ilmastointi nuhasta (omien sanojensa mukaan: urheasti kuoleman kielissä oli taistellut koko viikon viikatemiestä vastaan) ja poikien päästyä Tangkongille selvisi sekin, ettei hänestä olisi takaisin päin uijaksi. Joni taisteli tiensä läpi takaisin ja lähdettiin etsimään venettä, jolla Topiaskin saataisiin takaisin oikealle saarelle. Paikallinen heppu nimeltään Harry Potter (Hery) haki Topiaksen vastarannalta ja koko perhe oli taas yhdessä :)
Snorklaukseen vedet ja korallit ovat täällä todella hyvät. Kristallinkirkkaat vedet ja valkoiset kauniit hiekkarannat ovat näiden saarten juttu.

Resortin ravintolassakin oli meidän budjetille vähän liian kovat hinnat (muutaman eugenin kalliimat kuin normisti). Aamulla saatiin vartin verran yhteyttä internetin ihmeelliseen maailmaan ja ankara guugletus alkoi lähisaarten nimillä.
Otettiin pikainen yhteys Sanippiin mantereelle ja sovittiin noutamis aika. Matka jatkuu siis taas kohti tuntematonta ja yritetään päästä ehkä Gili Gedelle vielä tänään. Sehän sijaitsee tässä jossain nurkilla myöskin.

Botskilla eteenpäin lähdössä
Nanggun metikössä