Miniloma Pärnussa

Astetta pohjoisempana päiväntasaajasta

Jotta loma tuntuisi lomalta, on välillä lomankin jälkeen lomailtava!
 - Sandra

Espanjan reissulta lähes käytännössä suoraan hyppäsin laivaan ja suuntasin itseni aurinkoiseen Pärnuun.
Reissun tarkoituksena oli todellakin heittää aivot narikkaan, palvoa aurinkoa ja nauttia ystävyydestä. Tavoitteeseen ei ollut vaikea päästä ja otettiin Elinan kanssa todella irti kaikki löhölomasta :)

Suuntaamassa hotellin ulko uima-altaalle :)

Yövyimme noin vuosi sitten valmistuneessa Hedon Spa & Hotelissa, joka rakennettiin 1920-luvulla valmistuneen mutakylpylän yhteyteen. (Esittely Hedon Spa:sta rantapallossa).
Tätini Tallinnasta näytti juuri ennen matkaa meille kuvan vuodelta 1929, jossa minun isoäidin äiti oli Estonian teatterin balettiryhmän joukossa mutakylpylän edessä. Löydettiin siis itsemme historialliselta maaperältä jälleen! :)

Isoäidin äiti on kolmas oikealta

Hedon on todellakin luksuskylpylä ja suosittelen sitä kaikille! Ps. Aamupalallakin saa skumppaa ;)

 

Rannan puoleinen pääty

www.hedonspa.com
 

Rantaelämää
Pärnun pitkä hiekkaranta tarjoaa oikein mukavat puitteen auringon palvontaan :) Jos tuulinen sää kuitenkin yllättää, on rannassa myöskin mahdollista opetella kitebordingia sekä surffausta.

Vanhakaupunki
Pärnun vanhakaupunki on kaunista katseltavaa, varsinkin näin kesäaikaan. Upeat vanhat talot, kirkot sekä puistot lumoavat ohikulkijoita ainutkertaisuudellaan. Katukuvassa voi myös nähdä hieman ränsistyneeseen kuntoon päässeitä puutaloja, mutta myös moderneja kivilinnoja. Pärnun vanhakaupunki pitää siis sisällään kaikkea, myöskin katutaidetta.

Pärnuun päästäkseen ei tarvitse välttämättä ottaa valmista pakettimatkaa. Tallinnasta Pärnuun pääsee helposti myös bussilla, joka lähtee Tallinnan bussi-asemalta. Hinta lipulle on noin 7-10euroa ja busseja lähtee noin tunnin välein.

Omatoimimatkaajat kiittävät ja kuittaavat jälleen <3