Universal Studios - Hollywood CA

Universal Studios
Univeral Studiot on yksi kohde, joka on melkeinpä aivan välttämätöntä käydä katsomassa Losin lomalla! Behind the scenes tyyppisiä kohteita on Losissa myös esimerkiksi Paramount ja Warner. Niihin pääsee halvemmalla ajanvarauksella, mutta ei ilmeisesti ole ihan niin suurella pensselillä maalattu kuin Universal.

Vierailumme sattui pilviselle päivälle, joka ei sinänsä haitannut yhtään mitään. Kuvat vaan ovat harmaampia ei muuta :D

Ilman autoa Universalille saapuvat pääsevät kätevästi Metro Red Lineä pitkin Universal Studios pysäkille. Kadun toiselta puolen aseman läheisyydestä lähtee tram-juna ylös Universal Cityyn.

Tram-juna metro-asemalta

Liput Universalille kustantaa 95$ (n.84€) per nuppi ja ne voi ostaa etukäteen netistä joko Universalin sivuilta tai sitten esimerkiksi Go-cardiin, johon voi ostaa samalla muitakin nähtävyyksiä. Mitä enemmän ostat, niin sitä enemmän saat alennusta tyylillä toimiva korttisysteemi on helppo käyttöinen ja liput voidaan skannata puhelimesta. Ostettiin samalla liput eläintarhaan niin oisikohan loppusummasta tullut -15%..

Studioille kannattaa suunnata heti avaamisaikaan aamulla, jotta kerkeää edes johonkin laitteeseen / kierrokselle ennen suurempia ruuhkia. 

Tapani mukaan hoidin jo etukäteen infot selville muiden matkablogien kirjoittajilta ja oltiinkin suositusten mukaan heti aamulla Studio Tour-kierroksen ensimmäisissä Tram-junissa! ;) Miksi ekana Studio Tour? Kierros kulisseissa ja 4D esityksissä kestää noin tunnin verran ja jonot kierrokselle voivat kasvaa jopa tunnin mittaisiksi.. kukaan ei halua missata kierrosta! ;)

Ympäri aluetta löytyy jonotusaika kyltit

Studio Tour:
Mitä enemmän oon kolunnut eri blogeja Studio Touria koskien niin oon kyllä lukenut hyvin erilaisia kiertoajeluita eri kävijöiltä. Se kertoo lähinnä siitä, kuinka paljon siellä oikeasti kuvataankin koko ajan. Samat lavasteet menevät käyttöön uudestaan ja uudestaan. Esimerkiksi The Grinch (kuva alempana) elokuvan jouluinen maisema oli aidattu ja halloweenia varten ilmeisesti laitettu kuolleita ihmisiä roikkumaan aitaan??! :D meni vähän ohi. Samoin Bates Motel oli alempaa aidattua, joten eiköhän sitä käytetä uudestaan johonkin.
Suurta "järkytystä" minulle tuotti se, ettei kierroksella meille näytetty täydellisten naisten Wisteria lanea (tunnetaan myös nimellä colonial street).. se mainittiin kuitenkin lähes jokaisessa tekstissä olevan osa kiertoajelua :/
Jälkeenpäin lueskelin, että kuvausten lopettamisen jälkeen sitä olisikin jo muokattu jotain muuta ohjelmaa varten. Onhan siellä myös kuvattu muitakin sarjoja ja mm. musiikkivideoita.

Näimme monista elokuvista pätkiä samalla kun menimme kulissien ohitse.

Psychon Bates Motel ylhäällä ja ala-alue aidattuna
Järvi jonne esimerkiksi täydellisissä naisissa Susan ja Edie soutavat ja ripottelevat Ruova Huberin tuhkat!! :D
War of the worlds
Lavasteisiin kulutettiin miljoonia ja ne eivät olleet näkyvissä itse elokuvassa montaakaan minuuttia :D

Tältäkin aukiolta näytettiin meille elokuvasta Bruce taivaanlahjasta kuvattu pätkä ja hullultahan se tuntui ajatella, että kaikki tosiaan on vain kulissia!

Elokuvissa ja sarjoissa tapahtuvat sisätilakuvaukset ovat kuvattu tietyissä studiohuoneissa. Alueelta löytyi melkoinen määrä niitäkin. Näimme myös pilkahduksen lavastetusta supermarketista! :D

The Grinchin muokattu joulumaisema

Meidät vietiin 4D ajeluille läpi King Kongin ja Dinosauruksen tappelun sekä Fast and Furiouksen driftailun. Pääsimme myös tuntemaan millaista olisi kokea maanjäristys keskellä metrotunneliasemaa. Saimme siellä mm. vedet niskaamme ja näimme räjähdyksiä sekä tunsimme maanjäristyksen. :D

Gorilla vs Dinosaurus

Ajelu studioilla oli kyllä lempparijuttuni koko Universalilta ja oisin voinut heti perään lähteä uudestaan :D 

Ala-alue josta löytyy mm Jurassic park ride, mummy ride sekä transformers 3D.

Muualla puistossa:
Jurassic Park ajelu aivan käsittämättömän siisti! Kyyti kulkee tukkijoen tapaisesti ja hurjenee loppua kohden! Tätä kyytiä ei kannata missata ;)

Ala-alueelta menossa takaisin ylös

 

Popparit naamaan ja menoksi
Universal city walk
The Simpsons ride, joka on yksi suosituimmista laitteista. Jonot voivat helposti kivuta 20-30minuuttiin. 

Ympäri puistoa löytyy eri elokuva aiheisia kulisseja ja hahmoja. Päästiin Minioneitten kanssa kuviin ja käytiin myös Minioneiden ajelulla, joissa meistä yritettiin tehdä Minioneita :D

Joihinkin ajeluihin on erikseen single rider jonot, joiden avulla pääsee ohittamaan lähes kokonaan esim 30minuuttiset jonot. Me menimme jurassic park rideen single rider jonoa pitkin ja pääsimme täytepaikoille peräkkäisiin vaunuihin. Voitimme noin 20minuutin jonottelun tällä tavoin.

Paikka oli tiivistettynä ihan törkeen siisti! Samanmoisia parkkeja taitaa löytyä Japanista ja Singaporesta ainenkin :)

Blogi Losin reissusta muuten löytyy täältä !