3 AJATUSTA, JOTKA AUTTAVAT JAKSAMAAN HUONOINA AAMUINA

Huonot aamut, herääminen, lapsi

/\ Se menee ohitse!

Mikään vaihe elämässä ei jatku ikuisesti. Asioiden kuntoon laittaminen saattaa vaatia vuosia, mutta akuuteimman vaiheen jälkeen asiat tulevat paranemaan ja olemaan paremmin kuin koskaan. 

Kun kävin (ja toivun parhaillaan) läpi tähän astisen elämäni elämäni rankinta vaihetta, oli vaikea uskoa, että asiat paranevat. Kun home- ja kemikaaliherkistyminen lähtee vyörymään eteenpäin, on se todella rankka koettelemus sekä mielelle että keholle. Luulen, että omassa tapauksessani vaikutti myös vuosia jatkunut itseni laiminlyönti ja hiljainen pakottaminen olemaan muka kelvollinen yhteiskunnan jäsen. 

Mielelle siksi, että asiaa vähätellään niin paljon ihmisten keskuudessa kaikesta mediahuomiosta huolimatta. Toisaalta mikä tahansa koettelemus on vaikea kuvitella, jos ei sitä koe itse. Puhun siksi myös herkistymisestäni, koska olen täysin varma siitä, mitä kehossani tapahtui ja ehkä minusta voi olla apua jollekin sellaiselle joka kokee saman. Asia on kuitenkin monimutkainen ja kokonaisuuteen vaikuttavat muutkin asiat.

Mutta nyt parin vuoden jälkeen voin sanoa, että asiat ovat paremmin. Tarvitsin roppakaupalla päättäväisyyttä ja rohkeutta ja tarvitsen yhä. Mutta usko minua, asiat parantuvat koko ajan. Suo ei syvene ikuisesti.

Huonot aamut, jooga

/\ Jokainen päivä on tilaisuus alkaa luomaan itseäsi uudelleen.

Voit muuttaa suuntaa koska tahansa. Se mitä olit eilen, ei määrittele huomista. Jos eilen olit hiiri, voit tänään aloittaa kasvattamaan leijonanharjaa.

Kun kehoni ja mieleni alkoi kiljua muutoksen perään, päätin laittaa kaikki energiani siihen, että selviän ennen lopullista romahtamista. Ensimmäistä kertaa elämässäni, en ajatellut sitä pahoitanko jonkun mielen, vaan laitoin itseni, omat tunteeni ja oman intuitioni, se on aina ollut vahva, etusijalle. Ymmärsin, että elän omissa nahoissani koko loppuelämän ja kukaan muu ei voi korjata minua kuin minä itse.

Huonot aamut, rakkaus, lapsi

/\ Sinä ansaitset kaiken rakkauden omana itsenäsi

Elämäsi tärkeimmät ihmiset odottavat, että heräät ja rakastavat sinua sellaisena kuin olet. Ne jotka eivät, lähtevät kyllä.

Elämän käännekohdat, niin minä ajattelen äidiksi tulosta ja kaikesta siihen liittyvästä, jalostavat lähipiiriämme ja itseämme. Uskon, että raskaus ja synnytys olivat omiaan kuluttamaan kehoni voimavarojani, ihan niin kuin koko sitä edeltävä elämäni. Uskon, että jostakin tiimalasista ikäänkuin kului hiekka loppuun.

Eikö olekin mielenkiintoinen ajatus, että jossain olisi epätäydellinen rivi tiimalaseja meille kaikille. Ne sitten yksi kerrallaan valuvat loppuun tekojemme ja sattuman seurauksena. Jotkut niistä ehkä kaatuvat ja menevät rikki. Kun kaikki hiekat ovat valuneet loppuun, on meidän aika siirtyä seuraavalle kierrokselle, mikä se ikinä sitten onkaan. Toivottavasti sellainen, jossa maataan pumpulisilla aurinkotuoleilla ja juodaan ihan vähän (ehkä alkoholitonta) kuohuviiniä.

Nyt aion sitten vaalia niitä jäljellä olevia. Ja luulenkin, että sain yhden tiimalasin lisää tyttäreni ansiosta. Se on täynnä pastellinsävyistä kimaltavaa hiekkaa ja siellä seassa on sanoja kuten rakkaus, toivo, rohkeus ja uusi mahdollisuus.

Niin. Minä todella koen, että olen saanut uuden mahdollisuuden tyttäreni ansiosta. Ja vaikka joskus ajattelenkin, että miten (helvetissä) olisin voinut säästää itseni tältä kaikelta, niin oikeasti olen tosi kiitollinen, että kaikki on tapahtunut, sillä muuten olisin varmasti paahtanut ohjatuilla raiteilla loppuun saakka niin kauan kunnes olisi tullut törmäys tai tie olisi päättynyt liian pimeään metsään. 

Ja niin hullua kuin se onkin. Luulen, että sillä, että olin ottanut tyttärestäni yhden enkelikuvan ennen kuin minulla oli aavistustakaan siitä mihin olin joutumasta, on ollut tarkoitus. Sillä hän on enkeli, joka tuli pelastamaan minut ja näyttämään valoisamman polun.

Olen ikuisesti kiitollinen, että hän tuli tänne opettamaan minut rakastamaan itseäni sellaisena kuin olen.

/\ /\ /\

P.S. Tuossa yhdessä kuvassa yritän puuasanaa päälläseisten :D

/\ Lue miksi joogaan ja mitä apua siitä on ollut minulle.

/\ Tustustu meditointiartikkeliin, jonka kirjoitin Keskiviikkoon.

/\ Haluatko tietää milloin pidän itsestäni eniten?