3 SYYTÄ RAKASTAA SUOLAKIVILYHTYÄ

Suolakivilyhty

Kerran kirpputorilla iskin silmäni pieneen vaaleanpunaiseen suolakivilyhtyyn. Se vei minut mielikuvissani 90- luvulle erääseen tunnelmalliseen ja viehättävään asuntoon, jossa tapasin leikkiä ison leivinuunin päällä lapsena. Koska olin aiemminkin pyöritellyt lyhtyjä luontaistuotekaupassa käsissäni, päätyi suolakivilyhty koriini.

Korista se päätyi ensin pöydälle ja sen jälkeen lattialle. Keskelle meditaatiohetkeä. Vaaleanpunaisen valon loisteessa saatoin nähdä itseni istumassa useamman lyhdyn muodostaman puolikaaren keskellä huoneessa, jossa olisi iso ikkuna ja paljon tilaa.

Haaveilen usein hiljaisuudesta. Että saisin istua aloillani ja tuntea kuinka hiljaisuus kietoutuu ympärilleni. Olen alkanut toteuttaa haavettani lapsen huoneessa. Koska Pisaran sänky on makuuhuoneessamme, mahtuu joogamatto hienosti ikkunan eteen. Joskus vedän verhot pois ikkunan edestä, avaan ikkunan raolleen ja istun minuutteja pimeässä. 

Suolakivi lyhty on tullut jäädäkseen ja valmistajat kertovat sen parantavan sisäilman laatua. Uskon, että jos ihminen oikein kovasti uskoo johonkin, on se jo puoli hyvinvointia. 

Suolakivilyhty

Tässä vielä 3 syytä rakastaa suolakivilyhtyä:

/\ Luonnonmukaisuus

Lyhty on valmistettu täysin luonnonmateriaalista ja sen epäsymmetrinen olomuoto kiehtoo.

/\ Lyhty parantaa sisäilmaa

Suolalyhtyjen kerrotaan tasapainottavan ilman ionitasapainoa. Sähköiset laitteet tuottavat ilmaan positiivisia ioneita ja suolalamput taas poistavat niitä negatiivisilla ioneillaan. Negatiivisesti varautuneessa ilmassa ei leijaile niin paljon pölyä ja siinä on helpompi hengittää. 

Mikä olisikaan sen parempi kosto mölisevälle televisiolle kuin tuhota sen ilmaan päästämät ionit? 

/\ Lempeä valo rauhoittaa mielen ja luo lämpöä

Lyhtyjen tai valaisimien läpi kajastava lempeä ja pehmeä valo saa kovimmankin kivisydämen sulamaan ja rauha laskeutuu kehoosi mikäli annat suolakivilyhdylle mahdollisuuden.

Suolakivilyhty

Suolakivilyhdyistä eksyin sitten googlettelemaan suolahuoneita ja Kouvolastakin niitä löytyy. Luin, että suolahuone laittaa pintaverenkierron liikkeelle, lievittää tukkoisuutta ja hoitaa hengitysteitä. Jotkut ovat kertoneet sen auttavan psoriaasiksen hoidossa ja koska takaraivossani majaileva ihottuma on nykyään ottanut valtaansa myös niskan, säntään kiljuen suolahuoneeseen heti kun tilaisuus tulee. 

En usko, että luontaishoidossa voi terveyden ylläpidossa hävitä paljoa. Kuulin myös äidiltäni, että hänen ihonsa oli aavistuksen rauhoittunut himalajan suolakivisaippualla, joten suolassa saattaa piillä avain päänahkani rauhoittamiseen.

Kiitos suolakivilyhty, kun johdatit minut suolahuoneen saloihin.

P.S. Jos haluat tietää tonnikalamunakasrullan reseptin, löytyy se täältä. Lisää sisustusaiheisia postauksia löydät tästä ja tästä.