KYLMÄ SUIHKU JA 5 MUUTA LUONNOLLISTA KEINOA SAADA LISÄÄ ENERGIAA

5 x piristä itseäsi

Joinain aamuina herään sumeaan ja valmiiksi ahdistavaan maailmaan. Viime aikoina olen testaillut näitä 5 keinoa päästäkseni pyörteestä irti.

/\ Kylmä suihku

Pyrin nykyään lopettamaan suihkun kylmään veteen. Tavoitteeni on pelkkä viileä aamusuihku.

Kylmä suihku parantaa verenkiertoa, ehkäisee ja lievittää lihaskipuja, piristää ja saa ajatukset liikkeelle. Luulen, että suihku myös huuhtelee turhat iholle tarttuneet kemikaalit pois, jolloin olo on hetken raikas ja puhdas.

Ja se myös säästää luontoa; kukaan ei jaksa olla kylmässä suihkussa tuntikausia.

/\ Sitruunavesi

Pyrin aloittamaan aamuni sitruunavedellä, sillä se poistaa tehokkaasti myrkkyjä kehosta. Jos olen pitkään juomatta sitruunavettä, huomaan sen kyllä olostani.

/\ 2 minuutin meditointi

Rauhallinen paikka ja mukava asento ovat avainsanoja. Laitan silmät kiinni ja päästän kaikista ajatuksista irti. Usein kämmeneni ovat avoinna ylöspäin, sillä niin saan yläkroppaani parhaan rentoutumisen.

Kaipa tätäkin voi meditaatioksi kutsua.

/\ Niskahartiaseudun venyttely

Onneksi niskahartiaseidun kireydet alkaa pikkuhiljaa laueta. Usein teen oman sarjani venytyksiä risti- istunnassa istuen ja muutaman muun liikkeen.

Netistä löytyy kasapäin hyviä ohjeita. Ehkä minun pitäisi tehdä omani.

/\ Raitis ilma

Paras lääke pään, kasvojen, korvien ja silmien särkemiseen on mennä ulos raikkaaseen ilmaan. Joskus 15 minuuttia ei riitä, vaan pihalla on oltava kauemmin. 

Kerran koin sellaisen ihmeparantumisen meri-ilmassa, itse asiassa tällä reissulla, että olen valmis välittömästi muuttamaan merenaalloille kelluvaan asuntoon, jos tilaisuus tulee. Merenrannalle päädyn joka tapauksessa.

Yleensä aurinko alkaa paistaa muutaman asteen näiden keinojen avulla. Viime viikolla otin myös vanhan keinoni käyttöön. Tehokas pieni juoksulenkki, jolla saan hien virtaamaan.

Joten nyt ---> lenkille!

Miten sinä piristät päiviäsi? Heitä hyvä vinkki kommenttiboksiin tai TiiPiin Fb- sivuille. Otan takuuvarmasti kopin.

P:S. Halusin käyttää kuvituksena kuvaa, jossa olin oikeasti tosi onnellinen. Kävin kerran Thaimaassa istumassa muurilla Kamala Beachilla ja voi miten onnellinen olinkaan.

Lue myös muita hyvinvointiin liityviä ajatuksiani:

Mitä teen kun musertaa eli 10 keinoa selviytyä huonosta päivästä

Aforismeja onnesta: Anna maailman pyöriä

Mikään ei ole niin tärkeää kuin taide ja neljä muuta arkipäivän ajatusta

Jalkakylpy kookosöljystä ja hunajasta mausteena sitruunankuoret ja koivunlehdet