Ah mitä onnea on hakea salaattia omalta pihalta

salaatti, rucola, herneenverso
salaatti, herneenverso, oma piha

 Alku keväästä laitoimme siemeniä itämään. Basilikaa, paprikaa, minttua, salaattia ja tilliä. Paprikat ja basilikat kasvavat vieläkin, mintut ja tillit eivät kestäneet keväältä tänne asti.

Yhtenä aurinkoisena viikonloppuna innostuin istuttamaan vielä uusia yrttejä pihalle. Ajattelin ahneena jättäväni kaikki kesäkukat väliin ja pyhittäväni koko takapihan yrteille, lukuunottamatta pensaskrassia. Pensaskrassin toivon kukkivan elokuussa, jotta saisin siitä koristeet Pisaran syntymäpäiväkakun päälle. Saa nähdä miten käy.

Nyt pihalla kasvaa muutamia haaveita: salaattia, rucolaa, basilikaa ja paremman puoliskoni penkissä muistaakseni tilliäkin. Itse olen ylpeä omassa, joskaan ei niin järjestelmällisessä, penkissäni kasvavista herneenversoista.

Salaatti, herneenverso, oma piha
salaatti, oma piha

Sain myös äidiltäni basilikan, jonka hän oli hakenut eräältä kasvihuoneelta ja siitä olen jo muutamaan kerranmaustanut tomaattikastikkeen. Ja yhtenä päivänä, kun ilma ei ollut lainkaan aurinkoinen, päätin, että on aika ottaa ensimmäiset salaatit, rucolat ja herneenversot penkistä. Nyt penkit kaipaavat pientä kitkemistä, sillä sateet ovat innostaneet myös rikkaruohoja kasvamaan.

Ah mitä onnea on hakea omalta pihalta yrttejä.

Vieläkin varmasti kerkeää, aurinkoisia ilmoja on luvattu!