Kummilusikka - Syödäänkö sillä?

Kummilusikka, Aino, Kalevala

Pisara sai nimensä kunniaksi yhdeltä tärkeältä kummiltaan Kalevalan Aino- kummilusikan. Se on nyt parina päivänä päässyt taaperon hyppysiin, kun hän on halunnut ihailla sen kiiltävää pintaa ja kauniita kaiverruksia. Tänään sitten rupesin syömään lastani tuolla lusikalla. Kaavin hänen vaatteistaan värejä suuhuni ja Pisara kikatti valtoimenaan. Siitä se ajatus sitten lähti:

Onko kummilusikka tarkoitus ottaa käyttöön vai onko se koriste-esine?

kummilusikka, Aino

Muistan, että oma kummilusikkani, jossa kirmasi lampaita oli käytössä. Ja olihan se hienoa, kun oli oma lusikka. Varsinkin nelilapsisessa perheessä, jossa oppi väkisinkin jakamaan asioita. Paitsi oli minulla myös Tupperwaren tummanlila muovilusikka. Oma väri oli tärkeä! Nyt lusikkani taitavat olla jo teillä tietämättömillä.

Joten tässä on nyt käsillä varsinainen First World Problem:

Säilötäänkö kaunis ja kiiltävä lusikka vitriiniin ihasteltavaksi? Jääkö se aikojen saatossa sinne muistuttamaan siitä miten ihana lapsi meillä on? Siirtyykö se joskus vitriinistä seuraavaan? 

Vai?

Otammeko sen jossain vaiheessa käyttöön. Sekoittelemme sillä joskus iltaisin kamomillateetä, joka kuulemani mukaan antaa lapselle paremmat unet, ihailemme sen kiiltävää pintaa ja muistamme teehetket pitkään. Ehkä se tummuu, ehkä se saa vähän kolhuja ja ehkä se kuulee monen päivän hauskat tapahtumat. Kenties se hyppää joskus Pisaran muuttolaatikkoon ja hän antaa sen jollekin yhtä tärkeälle kuin hän on meille.

Vastaus taisi syntyä vähän kuin itsestään. Siitä tulee tärkeiden teehetkien lusikka, jolla syödään juhlallisesti jäätelöä ja sekoitellaan kuumaa juotavaa. Niillä teekutsuilla jaetaan iloja ja suruja, ja tunnetaan itsemme maailman tärkeimmiksi henkilöiksi. Ne kutsut ulottuvat uniin asti ja saavat hänet hymyilemään vielä aikuisenakin.

Kertoisitteko omien tai lastenne kummilusikoiden tarinoita? Onko teillä sellaisia? Missä niitä säilytetään? Oletko sitä mieltä, että lusikka on ehdottomasti koriste? Vai puollatko ajatustani siitä, että lusikasta on enemmän iloa käytössä?

P.S. Lue myös kirjoittamani artikkeli ristiäislahjaideoista.