Ajatuksia aavasta merestä ja 10 viestiä (aikuiselle) tyttärelleni

Meri, Taapero

Jos se ei vielä ole tullut selväksi, niin nyt se tulee:

RAKASTAN MERTA!

Rakastan sitä niin paljon, että meinaan välillä tukehtua ajatukseen siitä, etten asu merenrannalla. Toisaalta ehkä juuri siksi arvostan sitä tällä hetkellä niin paljon.

Rakkauteni on ajautunut siihen pisteeseen, että olen saanut yliannostuksen risteilyistä. En tajua miten olen päätynyt viimeisen puolentoistavuoden sisällä kolme kertaa Ruotsin risteilylle. Enhän minä ole edes risteilevää tyyppiä.

Eniten rakastan merta kun se ei kumartele ketään – myrskyisenä. Pelkään sitä silloin. Kun ukostaa tutisen peiton alla ja juoksen silti pakonomaisesti silloin tällöin kurkkimassa ikkunasta lumoavaa merta ja myrskyä. Pelkään kovia äkillisiä ääniä ja siksi ukkostakin.

Vaikka mieltymykseni mereen on erityisen suuri, pidän Kouvolasta. Ja vaikka joka kerta odotan merituulen tuoksua kävellessäni Kouvolan keskustassa tai missä lienee, tulen aina siihen tulokseen, että minun on hyvä näin.

Koska en ole voimamies, joka jaksaisi nostaa Kouvolan pois paikoiltaan merenrantaan, enkä taikuri, joka taikoisi sen sinne, on minun tällä hetkellä hyvä näin. 

Koskaan ei tietenkään tiedä milloin sekoan ja muutan meren perässä rannikolle. Pitäisi vaan kääntää muutama kivi ennen sitä tai rehellisemmin sanottuna räjäyttää pari kalliota ja raahata palaset yksitellen rannalle.

Äiti ja tytär, taapero, meri
Äiti ja tytär, meri

Ja nyt niihin viesteihin. Luin tämän Vihervaaran Annan postauksen, jossa puhuttiin silkkaa asiaa ja kirjoitin oman viestini tyttärelleni:

1. Ei ole mitään miesten ja naisten töitä. On vain töitä.

/\ On ihan ok, jos et pysty nostamaan kerrostaloa. Muista ettei sillä kuitenkaan ole mitään tekemistä sen kanssa, että olet nainen. Myös miehistä löytyy varsin hintelöitä yksilöitä.

2. Älä anna kenenkään päättää mitä puet päällesi.

/\ Vain jos tapaat jonkun todella todella tyylikkään henkilön, voit kolmasosa korvalla kuunnella hänen vinkkejään.

3. Luota aina intuitioosi.

/\ Se on ääni sisälläsi, joka ensin antaa hienovaraisia vinkkejä miten toimia. Kun kaikki menee päin seiniä, alkaa se huutamaan. Huuda sinäkin, jos et muuten saa tahtoasi läpi.

4. Ei kannata säästellä isoa oksennusta!

/\ Sen siivoamiseen menee kauan aikaa, eikä jälki ole välttämättä kovin hyvää. 

5. Siihen paraneeko mies vaihtamalla en oikein osaa sanoa mitään.

/\ Yritän mielummin tulla toimeen yhden kanssa.

6. Lian kanssa voi oppia elämään.

/\ Jos nyt sattuisi käymään niin, että oksennus olisi kuitenkin levinnyt joka nurkkaan voit katsella jonkun aikaa pinttyneitä nurkkia. Liottamalla on mahdollisuus päästä niistäkin p********a ajan myötä eroon. Älä siis masennu vaikka elämä tuntuukin välillä likaiselta.

7. Älä koskaan luovuta!

/\ Levätä saa. Polulta saa poiketa. Uusia teitä saa etsiä ja periksi saa antaa.

Mutta älä koskaan luovuta.

Maailma on täynnä tunneleita ja niistä jokaikisen päässä loistaa valo.

Viimeisellä suulla minä odotan sinua muiden kanssa. Sinä et kulje sinne käsi kädessä kanssani, mutta minä kuitenkin odotan sinua siellä kädet levällään. Ja kun kohtaamme sinun ei enää tarvitse päättää ketä halaat ensimmäisenä, sillä loppujen lopuksi me kaikki päädymme yhteen suureen syliin. Maailma halaa meitä.

8. Isoissa kysymyksissä älä anna kenenkään päättää puolestasi.

/\ Älä anna minun päättää, älä anna isäsi päättää, älä anna naapurin päättää, äläkä anna universumin päättää. Päätä itse!

9. Ole kiitollinen, vaan älä kiitollisuuden velassa.

/\ Muista, ettet koskaan voi olla kenellekään niin paljon velkaa, että sinun tulisi uhrata oma hyvinvointisi sen tähden.

10. Sinä olet uskomaton!

/\ Tulee päivä, jolloin pidät näitä viestejäni huuhaana. Pyydän kuitenkin silloin muistamaan kymppi kohdan. Sinä olet kaunis, sinä olet älykäs, sinä olet rohkea ja pystyt mihin tahansa.

Äiti ja lapsi, taapero, halaus

Huomaatteko? Yritän ennakoida. Jonain hetkenä kun tuntuu siltä, että takki on tyhjä ja kaikki on annettu, isken nämä vinkit pöytään ja olen sittenkin sitä mieltä, että olen riittävän hyvä äiti.

Kirjoita sinäkin joutessasi omat vinkkisi talteen ja pelasta sillä yksi pieleen mennyt päivä.

Lue myös:

Päästä irti ja 31 muuta hyvää asiaa, jotka olen oivaltanut

Kymmenen vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle