Jokaisen matka on ainutkertainen ja muita ajatuksia viikon varrelta

Valo

Tiedättehän nämä päivät, kun on vähän liian monta valoa päässä päällä ja yksikään niistä löydä ulos? Olen viime päivinä miettinyt aika syviä ajatuksia ja tässä on niistä pintaraapaisu:

/\ Avoimuus, rohkeus, itsenäisyys, vapaus ja rakkaus taitavat olla asioita, joita arvostan eniten.

Haluan näyttää lapselleni maailman, jossa vallitsevat edellä mainitsemani arvot.

Silti ehkä viisainta mitä olen kenenkään koskaan kuullut sanovan, on erään kirjailijan suusta:

-  Mistä ikinä lapseni kanssa puhunkin, aion sanoa, että näin minä ajattelen, mutta sinulla voi olla oma käsityksesi. Meidän pitää antaa jälkeläisillemme oma elämä.

/\ Jokaisen matka on ainutkertainen

Olemme vanhempia, sisaria, lapsia, isovanhempia ja lisäksi meillä on ammattinimikkeitä. Itse näen ihmiset kuitenkin yksilöinä, joita ei pitäisi määrittää pelkkien titteleiden perusteella. En oikein pidä siitä, että jossain vaiheessa jokaiselle omaa elämänpolkua kulkevalle yritetään syöttää ja kuiskutella korvaan erilaisia ajatuksia siitä, että millainen pitäisi olla tai miten täällä kuuluu elää oikein.

Ehkä tärkein asia, jonka lapselleni aion opettaa on se, ettei hän anna muiden määritellä sitä millainen hän on, vaan hän luo itse oman polkunsa.

Vapaus on se, minkä olen saanut ja vapaus on se, minkä annan eteenpäin.

kultapalmu

/\ Me luomme itse itsemme.

Eniten meitä määrittää se, mitä ajattelemme itsestämme. Huomaan vieläkin – ja varmasti vastaisuudessakin – joutuvani tilanteisiin, joissa tunnen itseni pieneksi ja epävarmaksi. Pidän sitä kuitenkin hyvänä asiana, sillä mielestäni niistä tilanteista oppii itsestään eniten. Mielummin vapisen pöydän nurkassa kuin istun samalla penkillä liikkumatta mihinkään kelluen omassa mahtavuudessani.

Vaikka pahoina hetkinä olen miettinyt olenko jättänyt liikaa tilaisuuksia käyttämättä, niin silti päädyn siihen, että olen tehnyt parhaani niillä taidoilla ja kyvyillä, joita minulla on ollut. Sitä paitsi, vaikka joku toinen saattaa ajatella, että äidiksi tullessa on jämähdettävä paikoilleen, niin minä tavallaan ajattelen, että elämäni on vasta alkanut ja minun elämäni kuuluu mennä juuri näin.

Parasta on se, että minä tiedän selviäni, mitä ikinä tielleni tulee, sillä en enää pelkää niin paljon. Uskon, että minulla on aina ollut kyky mennä eteenpäin ja kohti sitä mitä haluan. Äitiydestä olen saanut +100 prosenttia tempoa olla vielä puhtaammin sitä mitä olen ja uskon, että loppuelämäni tulee olemaan tarpeeksi hyvä.

Olen juuri sitä mitä ajattelen olevani.

/\ Suunnitelmat on tehty muutettaviksi.

Kaikki suunnitelmat on tehty vaan siksi, että niitä voi muuttaa. Olen aina ollut tuulen mukana menijä, mutta nyt olen alkanut punoa suunnitelmia, sillä olen tajunnut, että ajatukset tarvivat rinnalleen tekoja. Toisaalta. Juuri kun olet suunnitellut jotain kaikki saattaa muuttua yht'äkkiä.

Kultapalmu, tuoli ja sisustus

P.S. Kuvituksena vihreyttä, valoja ja maailman tärkeimmän ihmisen tuoli, koska eihän tälläiseen postaukseen voi muutakaan laittaa.

Lue myös edellisiä postauksiani:

Kultapalmulla on iso ego ja se puhdistaa huoneilmaa.

Irti kielteisyydestä

Tänään kuuluu saniaista ja sen hoitoa