Asuntomessut Kouvolassa 2019 - Millaisessa asunnossa haluaisin asua?

*postaus on toteutettu yhteistyössä Kouvolan asuntomessujen kanssa.

Asuntomessut Kouvolassa
2019 päästään Kouvolassakin kokemaan asuntomessujen huuma.

Asuntomessut Kouvolassa 2019 ja ajatuksia unelma-asunnosta

Aika ajoin täällä TiiPiissä on mainittu pieni talo, unelma-asunto, jossa olisi helppo asua ja jossa levoton sieluni vihdoinkin huutaisi:

”Olen tullut kotiin, tänne vaan jään!”

Tällä kertaa minut haastettiin pohtimaan asuntoasioita Kouvolassa 2019 järjestettävien asuntomessujen kautta. Ajattelin tässä ensimmäisessä osassa pysytellä sisätiloissa ja kertoa mitä asioita arvostan asumisessa. Syksyllä toisessa osassa mennään ovesta ulos ja silloin puhun siitä mihin asuntomessualueelle muuttaisin jos se olisi mahdollista. Kirjoitan myös syksyllä alueen sijainnista,  ympäristöstä ja luonnosta, sillä asuntomessualueen vieressä virtaa Kymijoki, jonka rannalla lenkkeilisin mielelläni.

Jos et vielä tiennyt niin asuntomessualuetta rakennetaan Korialle Pioneeripuistoon. Alue koostuu historiallisista kasarmirakennuksista ja Kymijoen rantojen puistomaisesta vihreydestä ja vehreydestä, jota alueella oleva osittain suojeltu metsä tarjoaa.

Lapsen saatuani olenkin miettinyt asumista aika paljon ja taas alan rakentamaan unelma-asuntoani tässä postauksessa ja kerron muutaman seikan, joita asumisessa arvostan tälläkin hetkellä.

Asuntomessut Kouvolassa
Arvostan asunnossa valoisuutta ja sisustustekstiileissä haluan käyttää myös lempeitä sävyjä.

Joskus ihannoin vanhoja puutaloja, mutta sittemmin olen useammin nähnyt näkymiä modernista, mutta boheemista raikkaasta ja älykkäästä asunnosta. Sytyn nerokkaille ratkaisuille ja pienille yksityiskohdille, joten vaikka asuntoni olisi aika selkeä, saattaisi sieltä ovien takaa paljastua ihania yllätyksiä, kuten seinälle nouseva sänky tai sieltä laskeutuva pöytä.

Vahva uskoni on, että paras talo rakentuisi yhdistelemällä vanhaa ja uutta tekniikkaa. Siksi yksi asuntomessujen teemoista Bioneeri puhuttelee minua erityisesti (Linkki vie asuntomessujen teemasivustolle). Teemaan liittyy myös ympäristön huomioon ottaminen ja koen, että nykyajan ihmisen on huomioitava myös ekologisuus, jotta tästä pallosta jää jotain käteen jälkeläisillemme. Odotankin näkeväni Kouvolan asuntomessuilla modernin tekniikan ja uusien ilmiöiden yhdistymistä vanhoihin hyviksi havaittuihin rakennusratkaisuihin.

Uusiutuvat energiamuodot, lähellä tuotetut ekologiset rakennusmateriaalit, aikaa kestävä tekniikka ja estetiikka voisivat kuulua unelmataloni perustuksiin. Mikkelin asuntomessujen jälkeen olin vakuutunut siitä, että tulen vielä muuttamaan kivi- tai hirsitaloon. Niissä ilma kulki hyvin ja pidän raikasta ilmaa yhtenä nykyajan arvokkaimpana valuuttana.

En pidä omistusasuntoa pakkona, mutta ajatus siitä, että lapsellani olisi aina koti johon palata on kuitenkin kaunis ja kyllä minä mielelläni maalailisin seiniä ja ripustaisin kasveja kattoon kysymättä keneltäkään. Ja sitä paitsi, jos joskus löydän sen paikan, jossa koko kehoni lepää, niin sinne minä jään. Sillä suuri suunnitelmani on elämäni loppupuolella maalailla tauluja ja elää muutenkin leppoista ja helppoa elämää.

Asuntomessut Kouvolassa
Haluan asuntooni myös paljon kasveja, eikä katettu terassikaan olisi huono vaihtoehto.

Millaisessa asunnossa haluaisin asua?

Täälläkin sataan kertaan kuullut toivomukset isoista ikkunoista ovat ihan totta. Haluaisin asunnon, jonne luonnonvalo löytää sisään. Varsinkin talvella niinä harvoina päivinä jolloin aurinko paistaa ja sattuu olemaan kotona, olisi kivaa jos saisi nauttia mahdollisimman valoisasta olotilasta myös sisällä.

Tässä nykyisessä vuokra-asunnossa pidän erityisesti keittiön ja olohuoneen yhdistelmästä, sillä tykkäämme taaperon kanssa katsella fasaneeja, oravia ja joskus naapurin kissaakin, joka kuljeskelee takapihallamme.

Asunnossamme olisi kolme tai neljä huonetta, sillä yhtään enempää en tarvitsisi ja yhtään enempää emme jaksaisi siivota. Nykyinen kolme aiheuttaa jo ihan tarpeeksi työtä. Jos huoneita olisi neljä, olisi yksi huone pyhitetty liikunnalle ja harrastuksille. Siellä olisi iso kaappi (mieluiten kiinteä), jossa säilyttäisimme kaikkia harrastusvälineitä. Välillä huone olisi valokuvaustudio, toisinaan siellä soitettaisiin kitaraa ja joskus joogattaisiin ja tehtäisiin akrobatiatemppuja.

Neljänneksi huoneeksi voisi käydä myös iso aulatila, jossa olisi tilaa harrastuksille, ja oikeastaan kun tarkemmin mietin niin parvisänky olisi aika nerokas ja leikkisä ratkaisu.

Ja jos juuri nyt muuttaisimme nelihuoneiseen asuntoon, niin harrastushuoneessa järjestettäisiin joka päivä tanssit, joissa DJ soittaisi Kikattavaa Kakkiaista ja Muurahaisvenettä kyllästymiseen asti ja siellä asuisi aasi, jolla pompittaisiin pitkin taloa. Neljänneksi huoneeksi voisi hienosti käydä myös iso aulatila, jossa olisi tilaa harrastuksille ja parvetkin on keksitty

Toisaalta. Kolmella huoneella pärjäisi hienosti. Seinälle nostettava sänky tekisi tilaa joogamatolle ja jumpparenkaat ja puolapuut asuisivat lapsen huoneessa, jossa leluaasi myös laiduntaisi. Pidän liikunnallisia virikkeitä tärkeänä lapselle. 

Olohuoneessa me makoilisimme ja lukisimme kirjoja isojen lattiatyynyjen päällä tai pehmeällä sohvalla. Siinä samalla ihailisimme seinällä ja katossa roikkuvia kasveja, joihin kissat eivät olisi saaneet hampaitaan iskettyä. Olohuoneen seinällä voisi vielä roikkua kaunis kitara, jolla parempi puoliskoni soittelisi silloin kun huvittaisi.

Kolmihuoneisessa asunnossa myös kulut pysyisivät kohtuullisena ja koen, että pieni asunto olisi yksi keino taas tasapainottaa hiilijalanjälkeä.

Asuntomessut Kouvolassa
Onnistuisinkohan tekemään yhtä kauniin kattauksen kuin viime vuonna Mikkelin asuntomessuilla nähtiin?

Mikä tekisi asumisesta helppoa?

Kaappeja pitää olla tarpeeksi, sillä kolmihenkisessäkin perheessä tarvitaan tilaa vaatteille ja kodintekstiilit varastavat myös muutaman hyllyn. Kaapeihin laittasin myös tavarat, jotka ovat välttämättömiä, mutta joiden ei tarvitse koko ajan olla esillä ja lopettaisin vihdoin valehtelun siitä, etten asu kaapissa. Myöntäisin reilusti, että kyllä vaan, kerran kahdessa kuussa käyn kaapit läpi, jotta niihin ei enää koskaan pääse kertymään sellaisia tavararöykkiöitä kuin niissä joskus oli.

Tämän hetkisessä asunnossamme on seitsemän pikkukaappia, yksi iso vaatehuone, kaksi eteisen kaapia ja tietenkin keittiön kaapisto. Se on aika sopiva määrä.

Toimiva kodinhoitohuone olisi pelastus ympäri asuntoa kummitteleville pyykeille (Niille tarvitsee vielä ainakin sen yhden kaapin) ja kukapa ei arvostaisi hyvin suunniteltua keittiötä aamiaiskaappeineen. Pienen lapsen kanssa selkeä keittiö ja aamiaiskaappi olisivat erityisen käteviä, sillä huoli ympäriinsä lentelevistä tavaroista saattaisi hälvetä hieman ja tasot pysyisivät siistimpinä.

Olisi muuten mahtavaa, jos keittiöön saisi ujutettua tyylikkään, toimivan ja nerokkaan kierrätyspisteen, sillä en vaan saa systeemiä normaalin kokoisessa roskiskaapissa toimimaan ja vaikka pahveja olisi hiukan enemmänkin niin olisi jotenkin huojentavaa, jos ne odottaisivat siististi poisviemistä, eivätkä kummittelisi pyykkien kanssa kuin parhaimmatkin haamut. Sillä jos jotain olen oppinut niin sen, että helppous pienen lapsen kanssa on aika arvokasta ja se pätee roskien kierrätyksestä vaatteiden kaappiin laittamiseen. 

Turvallisuutta toisivat myös pyöreät linjat sisustuksessa ja kalustuksessa. Jos sattusi niin, että taapero kaatuisi, saattaisivat pyöreät kulmat pelastaa päivän. Ja se energia, josta puhuin tässä fengshui postauksessa voisi kulkea pyöreitä kulmia pitkin ympäri taloa ja tuottaa hyvinvointia.

Asuntomessut Kouvolassa
Katettu terassi olisi kultaa. Sateisina päivinä voisimme istua terassilla ja ihailla metsää takapihallamme.

Niin sellaisessa asunnossa minä asun ja asuisin taaperoni ja paremman puoliskoni kanssa. Unelmani näyttää olevan kaapit, harrastushuone, selkeys, valoisuus ja toimiva keittiö.

Syksyllä kerron miksi asuntoni voisi sijaita Pioneeripuistoon rakennettavalla asuntomessualueella ja mitä asioita arvostaisin asuntomessualueellasi erityisesti.

Siihen asti saatte lukea postauksiani Fengshui sisustuksesta ja muista päässäni pyörivistä ajatuksista.

Psst. Käytin kuvituksena viime vuonna ottamia kuviani Mikkelin asuntomessuilta.

Lue seikkailustani Mikkelin asuntomessuilla viime vuonna:

Asuntomessut Mikkelissä: Yksityiskohtia asuntomessuilta ja joitakin sisustusajatuksia

Asuntomessut Mikkelissä: Tekstiili- ja kuosibongauksia

Asuntomessut Mikkelissä: Seitsemän yleisvinkkiä messukävijälle