Asuntomessut Mikkelissä: Suosikkikohteeni ja talounelmia

*Tiipii fiilistelee asuntomessuja ja pääsee katsomaan messualuetta ennakkoon.

Tutustuin Asuntomessujen kohdetietoluetteloon hyvissä ajoin. Nyt sain listattua kuusi suosikkiani. Tsekkaa ne luettelosta ja kerro oma suosikkikohteesi kommenttikentässä. Oletko muuten menossa asuntomessuille? Olisi kiva tietää lukeeko tätä postausta kukaan messuille menijä.

Asuntomessut Mikkelissä

Kohde 5 > Wave

Hirsi ja teräsrunkoinen koti massiivi hirsirakenteella. TiiPiitä kohteessa miellyttää upea ulkomuoto ja uniikkius. Kohde on aivan rantaviivan tuntumassa ja kylläpä sen terassilla kelpaisi joogata ja toteuttaa unelmaani ulkona nukkumisesta.

/\ Haaveet muuttuu matkan varrella. Siinä missä ennen ajattelin muuttavani johonkin vanhaan puutaloon, niin tänä päivänä toinen unelmani on rakentaa pieni persoonallinen kivi- tai hirsitalo. 

Hei, hienoa muuten aloittaa sisustusunelmat kuivuneella kasvilla.

Asuntomessut Mikkelissä ja sisustus

Kohde 6 > Kannustalo Harmaja Saimaa

Ison perheen asunto kaikilla mukavuuksilla. TiiPiitä miellyttää talon tarinallisuus ja mielenkiinto kohdistuu myös sen sisustukseen, jonka on suunnitellut ja stailannut Varpunen- blogin sisustusstailaaja Susanna Vento. Vento on julkaissut blogissaan kolmiosaisen postaussarjan talon sisustuksesta.

Portaikon alle on sijoitettu Adean Riikka Kantinkosken ja Pinja Rougerin suunnittelema Botanic Shelf, joka on minusta yksinkertaisesti aivan sairaan siisti. Hyllyn linjakkuus ja yksinkertaisuus puhuttelee, ja kiiltävän ystävänä messinkihyllyt ovat vaan täydelliset.

/\ Vennon blogi on yksi ja melkein ainut niistä sisustusblogeista, joita olen jaksanut jo pitkään. Blogin upeat kuvat ja Vennon tyyli puhuttelee postaus toisensa jälkeen.

Asuntomessut Mikkelissä

Kohde 10 > Honka Ink

Kolmihuoneinen koti kahdella kerroksella. Kohteen huonekoko (3h) olisi täysin optimaallinen TiiPiin tämän hetkisille asukeille. Talon vaatimaton ja tumma tyylikäs ulkonäkö puhuttelee. Ja kaksi kerroksisuus voisi olla hermoja lepuuttava ominaisuus talossa.

/\ Itseasiassa luulen, että parempaa puoliskoani voisi miellyttää tämä kohde. Jättäisitkö kommentin, jos luet tämän :D

Asuntomessut Mikkelissä makuuhuone

Kohde 20 > Passiivi kivitalo

Terveellinen koti kolmihenkiselle lapsiperheelle. Tässä kodissa kiinnostaa erityisesti sen kosteusturvaan panostus, sillä olen itsekin saanut kokea osani home- ja kemikaaliongelmista. Talon isojen ikkunoiden edessä istuessa ei kai voisi muuta kuin tuntea osansa onnelliseksi ja ajatus kodista palautumis- ja lepäämispaikkana saa melkein itkemään. Täydellistä!

/\ Jos vähän syvemmälle unelmiini uidaan niin oikeasti haluaisin osallistua itse rakennuspuuhiin, jos joskus talon pystyttäisin. Haluaisin seisoa kuin Jäyhä Jököttäjä (Se on se hievahtamaton koira Aku Ankasta) jokaisen nurkan vieressä, kun niitä tehdään. Toinen vaihtoehto olisi voittaa lotossa, ostaa varapärettä ja palkata joku oikein ammattitaitoinen rakennusmestari valvomaan rakennustyömaata.

Yksi vaihtoehto unelma asunnokseni olisi homekoirien tarkastama terve vanha ja hengittävä talo. Yksi tajuntaani valjennut asia on se, että jos ikinä rikastun ja ostan asunnon, niin tilisiirtoja en suostu tekemään ennen homekoirien tarkastusta, ja muutaman muun asiantuntijan käyttämistä ostokohteessa. Minä haluan tietää mitä mahdollisesti ostan ja tärkeintä tässä elämässä on terveys ja rakkaus. Eli olen valmis joustamaan ulkonäöllisissä ja oikeastaan kaikissa muissakin seikoissa, mikäli mulle pystytään taata terve ja raikas sisäilma. Luksusta olisi saada kaikki; tyyli ja raikkaus samassa paketissa. Ehkäpä tämän kohteen tyyppinen talo voisi sen tarjota.

Asuntomessut Mikkelissä sisustusunelmia

Kohde 23 > Talo Vahvaselkä

Viiden huoneen valoisa koti, joka on melkein yhtä maiseman kanssa. Vahva selkä viehättää valoisuudella ja avaruudella. Valo tulvisi sisään jokaisesta ikkunasta ja maisemaan sulautuminen toisi harmoniaa ja rauhallisuutta arkeen. Ja kotikylpylä, en löydä sanoja.

/\ Lempipuuhaani on vedessä lilluminen ja suihkussa käyminen. Ja käytän liian paljon vettä. Hyi! Tuokaa mulle kotikylpylä!

Asuntomessut Mikkelissä

Kohde 24 > MinunValo

Jo nimi puhuttelee. Korkea huoneinen asunto, jossa tulvii valo ja sisätiloissa näkyy rouhea betoni ja helppohoitoinen teräs. Kohde on Dekon valinta vuoden asuntomessukohteeksi, enkä ihmettele yhtään. Kohde kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta, ja voisin helposti istua sen lasisella parvella ja siemailla aamukahviani.

/\ Aion tutustua MinunLoft talovalmistajaan paremmin heti, kun ehdin. Jos unelmia ei koskaan ala rakentamaan, ei niitä ole! Hitot siitä muuttuvatko ne matkan varrella tai pystyykö niitä ikinä totauttamaan.

Asuntumessut Mikkelissä

Kohde 27 > Villa Kuusikko

Kohde kiinnostaa kivisyydellään. Neljän huoneen ja keittiön asunto on suunniteltu kahdelle aikuiselle ihmiselle. Myös pihan helppohoitoisuus kiinnostaa.

/\ Olen kevyt viherpeukalo, joten helppohoitoinen piha olisi unelma. En välttämättä haluaisi laittaa kaikkea aikaani omaan pihaan, vaikka luonnossa viihdynkin. Kaikkea ei tarvi kuitenkaan omistaa, joten mulle riittää puutarhaksi kuuset ja kalliot. Ja omalle pihalle ne kaksi kasvia.

Haluan myös nähdä muut kohteet messualueella Kaikkihan niistä ovat jonkun unelma-asuntoja ja sisustus sisällä kiinnostaa kovasti. 

Asuntomessut Mikkelissä

Voi olla, että seuraava postaus onkin sitten jo kirjoitettu asuntomessualueella vierailusta. Katsotaan kuinka käy.

P.S. Kuvituksena on sisustusunelmia suoraan Pixabaysta. Minun unelma-asunnossani vallitsee skandinaavinen ja boheemitunnelma. Mystisyys ja taianomaisuus vaanisi nurkissa ja lastenhuone suorastaan kutsuisi seikkailuun kaikessa leikkisyydessään.

Lue myös muut asuntomessupostaukseni:

Asuntomessut Mikkelissä: Aktiviteetit kolmenlaiselle kävijälle

Asuntomessut Mikkelissä: Majoitus vaihtoehdot kolmenlaiselle kävijälle

Asuntomessut Mikkelissä: Viisi faktaa Mikkelistä

Asuntomessut Mikkelissä: TiiPii fiilistelee Mikkelin asuntomessuja