Asuntomessut Mikkelissä: Tekstiili- ja kuosibongauksia

Asuntomessut Mikkelissä: Tekstiili- ja kuosibongauksia

Tämä postaus sisältää tyynyjä, tekstiilejä ja kuoseja asuntomessutaloista. Suonette anteeksi, että taapero toisessa kädessä en oikein pystynyt hallita kokonaisuutta ja operoin vähän erikoisella objektiivillä kunnes tajusin, että voin kuvata puhelimella.

Kunnes tajusin, etten kestä suttuisia puhelinkuvia. Kunnes tajusin, että nyt ei ole muuta vaihtoehtoa. Kunnes tajusin olla tyytyväinen siihen mitä on. Tai ei, en ole tyytyväinen siihen, mutta siihen pitää nyt tyytyä.

Suuntasimme siis asuntomessuille taaperon kanssa niiden avajaispäivänä. Ja voin kertoa jo nyt, etten kerennyt käymään edes puolissa kohteista sisällä. Olen kai aikaisemminkin paasannut siitä, miten en jaksa vapaa-ajalla suorittaa yhtään mitään. En jaksanut juosta kieli vyön alla huolimatta siitä, että maksoin ihan itse pääsymaksun alueelle.

Halusin varmistaa, että näen tietyt kohteet sisältä, joten päätin hypätä etukäteisvierailijan saappaista messuvierailijan saappaisiin. Se sopi paremmin aikatauluihini.

Luotin siis siihen. että kaikki minkä on tarkoitettu silmilleni hyppäävän, hyppää jostain nurkan takaa esiin. Kuljeskelin mielummin rauhallisesti ympäriinsä ja tarjosin taaperolle mahdollisuuden leikkiä leikkikentällä, joka muuten oli aika bueno.

Voisin kyllä hyvin lähteä toiselle kierrokselle katsomaan taloja uudelleen, sillä Honka Ink jäi väliin ja olisin mielelläni nähnyt sen. Myös valokuvaukseni on aikamoista huttua, mutta niinhän se on elämäkin välillä. Sellaista niin kuin olisi taapero toisessa käsipuolessa ja epämääräinen objektiivi toisen silmän päällä.

Kertonee jotain nukkumishaluistani, että kamerastani löytyi tyynyjä enemmän kuin olisi tarvinnut. Bongasin tyynyjä, kuoseja ja tekstiilejä aika paljon ja tässä postauksessa näette pisaran niistä.

Mikkelin asuntomessut, tyynyt

Iskin silmäni noihin kaarityynyihin, suonette anteeksi amatöörimäisen kielenkäyttöni, ja niitä näkyikin monenvärisinä useammassa kohteessa. 

Itse suosin omassa sisustuksessani luonnonkuituja, joten ennen ostopäätöstä tsekkaan aina tuotteiden materiaalit ja pengon mahdollisuuksien mukaan myös niitä valmistavan yrityksen taustaa. Sinä päivänä, kun maailma päätti tehdä minusta hiukan nihilistisemmän, vinksahti aivoissani joku lopullisesti siihen suuntaan, että haluan tietää mitä ostan.

En kuitenkaan väitä olevani mikään täydellinen kuluttaja, mutta minusta on tärkeää ajatella omia arvoja ja vetää rajoja, joilla määrittelee omaa ostokäyttäytymistä. Liputan ajattelemisen puolesta, sillä minusta on tärkeää, että tiedostaa mitä tekee – toisinaan.

Asuntomessut Mikkelissä, tyynyt
Asuntomessut Mikkelissä, tyynyt

Kuumailmapallo kuosit saivat suupieleni ylöspäin ja voisin oikein hyvin nähdä jommankumman tyynyistä Pisaran muumihuoneessa, ja voisin oikein hyvin uida joka päivä tämän kohteen pihalla olevassa uima-altaassa.

Aion sisustaa hänelle muumihuoneen, sillä jotenkin koen tärkeänä ruokkia lapsen mielikuvitusta. Voi olla, että hänestä tulee aivan erityyppinen ihminen mitä itse olen, mutta heittäköön sitten myöhemmin muumit menemään. Niin minäkin meinasin vähän aikaa sitten tehdä, kunnes muumihulluus tarttui minuunkin, ja uskokaa tai älkää niin näkisin niin itseni kuljeskelemassa pitkin katuja joku kaunis kuosinen muumivaate päällä. Sydämeni läpättää erityisesti niille hentoviivaisille muumipiirroksille.

Asuntomessut mikkelissä, lautasliinoja
Asuntomessut Mikkelissä, lautasliinoja

Pellavaiset lautasliinat, oletan, voisivat vähentää paperin kulutusta, mutta veisihän niiden peseminenkin jonkun verran energiaa ja vettä. Joka tapauksessa, ne oli saatu näyttämään oikein hyviltä kohteiden kattauksissa ja kyllä vaan minua miellytti joidenkin kohteiden puhtaus ja selkeälinjaisuus.

Haluan elää ympäristössä, jossa viihdyn ja vaikka haaveilen siitä lopullisesta kodista niin silti ajatus asettumisesta tuntuu jotenkin vaikealta. Jotenkin luotan siihen, että kodin tullessa vastaan sen tuntee ja minkään ei tarvitse olla ikuista, sillä huominen on aina tilaisuus muuttua. Oli kyse sitten asunnoista tai ihmisestä ylipäänsä.

Asuntomessut Mikkelissä, lampaantalja

Yhden kohteen pihalta bongasin upean korituolin ja näyttävän lampaantaljan. Itse en ole varma hankkisinko aidon taljan vai synteettisen, jos sille tielle ryhtyisin. Riippuu taljan alkuperästä ja niitä myyvän yrityksen ideologiasta.

Käyn usein kriittistä keskustelua itseni kanssa kaiken kauneuden alkuperästä ja siitä kuinka paljon on tarpeeksi. Toisaalta olen sitä mieltä, että ei se ihminen hirveästi tarvitse ja toisella aivojen puoliskolla unelmoin siitä omasta avarasta ja raikkaasta asunnosta, jonka voisin sisustaa haluamakseni. Joka tapauksessa minun tehtäväni lienee tässä maailmassa ajatella ja etsiä eettisiä ja ekologisia vaihtoehtoja muiden rinnalle, joilla voin tasapainottaa hiilijalanjälkeäni ja rauhoittaa sieluani.

Asuntomessut Mikkelissä, Meikkipussukka

Yhdessä kylpyhuoneessa lepäili pieni meikkilaukku kasvikuosilla ja tuo kieltämättä sopisi hyvin unelma-asuntooni, jossa seikkailisi seinillä Erik Bruunin grafiikkaa ja jokaisessa huoneessa asuisi vähintään yksi kasvi.

Kunpa voisinkin ympäröidä itseni auringolla, kasveilla ja raikkaalla ilmalla joka ainut päivä. Sitä kohti minä kiidän, ja kaikkein eniten kaipaan henkistä hyvää oloa. Sillä loppujen lopuksi ulkoinen kauneus on aidoimmillaan sisäisen kauneiden ilmentämistä.

Aito valo asuntoon loistaa sydämestä asti.

Lue myös muut asuntomessupostaukseni:

Asuntomessut Mikkelissä: Seitsemän yleisvinkkiä messukävijälle

Asuntomessut Mikkelissä: kurkista näille neljälle sivustolle

Asuntomessut Mikkelissä: Suosikki kohteeni ja talounelmia

Asuntomessut Mikkelissä: Aktiviteetit kolmenlaiselle kävijälle

Asuntomessut Mikkelissä: Majoitus vaihtoehdot kolmenlaiselle kävijälle

Asuntomessut Mikkelissä: Viisi faktaa Mikkelistä

Asuntomessut Mikkelissä: TiiPii fiilistelee Mikkelin asuntomessuja