Asuntomessut Mikkelissä: Yksityiskohtia asuntomessuilta ja joitakin sisustusajatuksia

Tyynyjen lisäksi bongasin asuntomessuilta kauniita yksityiskohtia ja siroja kalusteita. Pidän kasveista ja tuo pörröpäinen kaksikko sai tyylipisteet tiimiltämme. 

Asuntomessujen taloissa oli paljon isoja ikkunoita.

Olen aina rakastanut valoa

ja paremman puoliskomme kanssa leikimmekin toisinaan "verhot aukikiinni- leikkiä".

Joulukalenteri postauksista kävi selville, että minussa on harakan vikaa. Rakastan kimallusta ja kiiltoa. Siksi monet metalliset yksityiskohdat varastivat huomioni.

Olen tässä matkan varrella oppinut rakastamaan tilaa ja avaruutta. Vielä muutamia vuosia sitten olin aikamoinen hamsteri ja nyt kun ajattelen sitä,  niin en oikein ymmärrä, että miten olen voinut elää sellaisen tavarapaljouden keskellä.

On ihan ok kerätä jotain, mutta minä en halua kerätä kaikkea.  

Minun ajatusmaailmaa ei muuttanut KonMari, vaikka voisinkin siihen metodiin tutustua, vaan home- ja kemikaaliherkistyminen. Tajusin, että mitään me emme saa täältä mukaamme ja vaikka minulle on hyvin tärkeää elää miellyttävässä ja visuaalisessa ympäristössä niin haluan tehdä sen maltillisesti. 

Ajattelen sisustamistakin nykyään hyvänolon kautta.

Mikä tuo minulle mielihyvää ja lisäarvoa elämääni? 

Kaikkien ei tarvitse ajatella samalla tavalla. Jos juttuni tuntuu jeesustelulta niin sivua saa aina kääntää.

Tällä hetkellä tärkeää on myös se, että huonekalut tai tekstiilit ovat helposti puhdistettavissa ja ne eivät kerää järkyttäviä määriä pölyä ja hajuja itseensä.

Jollekulle ajatus hajuja keräävistä tekstiileistä saattaa kuulostaa utopistiselta, mutta kaikki herkkänenäiset ja/tai altistuneet kyllä varmasti tietävät mistä puhun.

Koen olevani jo 51prosenttisesti voitolla tässä hajuhelvetissä ja uskon ihmiseen kokonaisuutena. Kaikki vaikeudet ovat selätettävissä tavalla tai toisella, kunhan vaan osaa suhtautua niihin avoimin mielin. 

Ja nyt minun on pakko vielä selventää: Home- ja kemikaalialtistuminen ei ole päästä kiinni, mutta aivan kuten muutkin pitkäaikaiset ongelmat ja sairaudet rassaavat mieltä niin tämäkin ongelma on aika raastava välillä. Ihminen on kokonaisuus ja mielestäni hyvinvointiin pitäisi suhtautua selvittämällä ongelman lähde, ei vaikenemalla tai lykkäämällä niitä eteenpäin.

Siksipä minä tämänkin teille kerroin. Haluan elää avoimessa maailmassa ja minusta "kärsi yksinäsi- mentaliteetti" on syvältä. Uskon, että hyvinvointia lisää asioista ääneen puhuminen ja avoimuus, sen sijaan että kaikki lakaistaan maton alle. Kun ongelmat kohtaa rehellisesti ja avoimin mielin on niistä helpompi päästä eroon tai oppia elämään niiden kanssa.

Ja tässä onkin hyvä paikka lähettää halauksia kaikille, jotka ovat juttujani kestäneet. Mikään ei korvaa sitä, että olette jaksaneet kuunnella minua ja suhtautua ymmärtäväisesti <3

Huonekaluissa pidän siroudesta.

Sellaiset huonekalut, jotka päästävät ilmaa ja valoa sisällensä ja omaavat sirot jalat miellyttävät minua. Myös selkeälinjaisuus on plussaa. Selkeiden linjojen sekaan on sitten helppo sekoittaa boheemia tyyliä ja mystisyyttä.

Bongasin myös Botanic Shelfin Harmaja Saimaasta ja upeahan se on!

Suunnittelin tässä juuri itselleni makuuhuonetta, jossa olisi seinälle nostettava sänky. Huone voisi tarpeen tullen muuntautua jooga-/harrastehuoneeksi. En kaipaa makuuhuoneeseen kauheasti mitään ylimääräistä, mutta joku siro kaluste saattaisi lunastaa paikkansa myöhemmin tekohampaiden säilytysalustana.

Menimme messuilla heti ensimmäiseksi Honkatalojen Waveen, joka oli upea kaikessa valoisuudessaan ja avaruudessaan. Kylläpä kelpaisi istua ikkunoiden vieressä ja katsella Saimaalle. Ja terassilla kelpaisi joogata ja nauttia aamuauringosta.

Eniten rakastuin kuitenkin käyntini perusteella kivitaloihin, joiden viileys ja raikkaus miellytti minua kovin.

Tässä olikin sitten melkein kaikki asuntomessukuvani, mutta palailen vielä aiheeseen muutaman sisustusesineitä myynneen yrityksen kuvilla. 

Lisäilen vielä instagramiin, @tiipiiblog, puhelimeen tallennettuja kuvia asuntomessuilta. 

Tulehan huomenna lukemaan vielä viimeinen asuntomessupostaukseni ja sen jälkeen suunnataankin sitten Naantalin suuntaan.

Lue myös muut asuntomessupostaukseni:

Asuntomessut Mikkelissä: Tekstiili- ja kuosibongauksia

Asuntomessut Mikkelissä: Seitsemän yleisvinkkiä messukävijälle

Asuntomessut Mikkelissä: kurkista näille neljälle sivustolle

Asuntomessut Mikkelissä: Suosikki kohteeni ja talounelmia

Asuntomessut Mikkelissä: Aktiviteetit kolmenlaiselle kävijälle

Asuntomessut Mikkelissä: Majoitus vaihtoehdot kolmenlaiselle kävijälle

Asuntomessut Mikkelissä: Viisi faktaa Mikkelistä

Asuntomessut Mikkelissä: TiiPii fiilistelee Mikkelin asuntomessuja