Avokado-suklaamousse - suussa sulava jälkiruoka lauantaille

Avokado suklaamousse

Avokadoa, suklaata ja moussea? Kannattaa kokeilla. Näin FB- feedissäni jonkun pätkän, jossa tämä mousse syntyi käden käänteessä. Siitä se idea sitten lähti. Päätin kokeilla. Googletin itselleni sopivan reseptin ja lähikaupan hyllystä löytyivät kaikki muut ainekset tähän suussasulavaan jälkiruokaan paitsi raakakaakaojauhe, joka kaapistani ei löytynyt. 

Avokado-suklaamousse todellakin toimii. Vähän liiankin hyvin. Päätin laittaa kaakaojauheen tilalle Reilun kaupan suklaata – parasta mitä lähikaupasta saa. Joskus ajattelen, että olisi kivempi asua jossain isommassa kaupungissa ruokakulttuurin takia. Tarjonta voisi olla vähän laajempaa, vaikka superfoodeja löytyy kyllä nykyään melkein jokaisen kaupan hyllyltä.

Niin ja tietenkin halusin taas kookoskermaa, kun siihen nyt olen rakastunut. Mietin moussea tehdessä, että tähän versioon ei kyllä olisi hunajaa tarvittu, vaikka meninkin sitä sekaan laittamaan. Lopputulos oli mielestäni melkein liiankin makea, joten pieni pisara hunajaa voisi olla riittävä.

Avokado-suklaamousse /\ Resepti

/\ 1 pehmeä avokado

/\ vajaa puolidesiä raakakaakaojauhetta tai 50-80g tummaa suklaata

/\ 1/2-1dl kookoskermaa

/\ 1-2rkl hunajaa (jos käytät sulatettua suklaata ei tätä valttämättä tarvitse)

Sekoita ainekset keskenään, mutta lisää vasta viimeisenä avokado. Muussa ainekset sauvasekoittimella mousseksi ja nauti. Mausteena voi halutessaan käyttää aitovaniljajauhetta ja suolaa.

Oma mousseni säilyi muutaman vuorokauden hyvänä jääkaapissa, koska tein ahneuksissani kaksinkertaisen annoksen.

Avokado-suklaamousse ei maistu lainkaan niin epäillyttävälle, miltä se jonkun korvaan saattaa kuulostaa. Se maistui sekä minulle, että taaperolle hyvin, vaikka pienempi meistä suhtautuikin aluksi vähän epäluuloisesti tähän jälkiruokaan.

Sanonpahan vaan. Kokeile tätä! Saatat yllättyä.

P.S. Olen kuullut, että avokadon kypsyyttä voi arvella painamalla sen kantaa vähän sisäänpäin. Mitä kypsempi avokado, sitä syvemmälle kanta hedelmälihaan uppoaa.

Lue myös muita juomareseptejäni:

Inkivääri-sitruunajuoma ja mulperimarjat

Kuinka tutustuin rooibokseen: sen 4 parasta puolta ja vinkkejä valmistukseen

Punainen linssikeitto vie helposti sydämen

Taaperon soiva kanakeitto