CASAM – Taikasana itsensä näköiseen elämäntyyliin

Casamissa näyttää aina vähän erilaiselta, kun sinne astuu sisään. Pienen ja persoonallisen lifestyleliikkeen omistaja Mari tilaa tuotteita pieniä eriä pieneen liikkeeseensä, jotta tuotevalikoima muuttuu koko ajan ja asiakkaille on aina uutta ihasteltavaa. Casamista on luotu kodikas "piipahduspaikka" Kouvolalaisille ja eksyin itsekin sinne näyteikkunan perässä joitakin vuosia sitten muuttaessani Kouvolaan. Mari heilautti taikasauvaansa ja lausui CASAM. Olin koukussa.

Mari kunnioittaa asiakkaitaan. Hiljaisena haahuilijana olen saanut katsella tuotteita rauhassa käydessäni liikkeessä ja pikkuhiljaa vuosien mittaan olen muuttunut aina vain puheliaammaksi ja puheliaammaksi jokaisen käyntikerran jälkeen. Mari taikoo hiljaisten suomalaisten suut auki ja palvelee asiakkaitaan varmalla, mutta rennolla ja ystävällisellä otteella. Hänen erityisosaamiseensa kuuluu myös paikasta toiseen siirtyminen salamannopeasti, sillä Casam palvelee muutenkin kuin myymällä ihania lifestyletuotteita. Miten? Sen näet klikkaamalla tästä putiikin kotisivuille /\ KLIK /\.

Leivon tätä virtuaalista syntymäpäiväkakkua Casamille pitkäaikaisen ja tyytyväisen asiakkaan roolissa. Kavereita ollaan Casamin kanssa ja putiikki oli mukana sisustustapahtumassamme, jonka järjestimme joitakin vuosia sitten Kouvolan keskustassa.

Liikkeen tuotevalikoimaan kuuluu sisustustuotteita, huonekaluja, koruja, elintarvikkeita sekä asusteita. Rouheat, metalliset ja ruosteiset kaunottaret, puiset esineet ja lasiset lyhdyt ja rasiat ovat mielestäni liikkeen parasta antia, unohtamatta itämaisia mattoja. Metallisen seinäkoristeen ripustaisin jonkun kiipeilevän kasvin päälle ja antaisin lehvästön kietoutua sen ympärille peittämättä sitä kokonaan. 

Tällä hetkellä Casamissa asuu mm. hindulaisia jumalia, buddhia ja niiden päitä. Mari matkustelee paljon ja Casam syntyikin aikoinaan halusta tuoda maailmalla nähtyä erilaista ja rohkeaa sisustusta Kouvolalaisten koteihin. Casam haluaa rohkaista sisustajia rakentamaan itsensä näköisiä koteja. Hurmaava ajatus kertakaikkiaan.

Casa muuten tarkoittaa kotia ja M perässä tulee omistajan etunimestä. Liike on siis Marin toinen koti ja kotihan on siellä missä on sydän. Casamin tuotteilla voi siis tehdä sydämellistä, boheemia, rohkeaa ja rouheaa sisustusta.

Casamista ei tarvitsisi koskaan lähteä tyhjin käsin pois, mutta koska en halua perustaa kilpailevaa liikettä kotiini tyydyn harvoihin ja valittuihin ostoksiin. En ole vielä koskaan joutunut kivitetyksi, vaikka olen lähtenyt ilman ostoksia kotiin. Se jos joku on hyvää asiakaspalvelua. Tämän hetkisestä valikoimasta omia suosikkejani ovat peltinorsu ja tuohitähdet, jotka sopisivat ei punaiseen joulukoriste kokoelmaani. Yksi Casamin kantavista ajatuksistani vetoaa kulutusyhteiskuntaa vastaan taistelevaan nihilistiseen puoleeni:

Tuotteet tulevat maailman eri kolkilta tarjoten jokaiselle mahdollisuuden kokea sisustamisen ilo ja erilaisten kulttuurien kirjo kotoa käsin. Ajatuksenamme onkin, että jo pelkästään yhdellä tuotehankinalla ja mielikuvituksella voi saada ihmeitä aikaan!

Faktahan on tietenkin se, ettei tälläisiä ihania liikkeitä ole ilman asiakkaita ja mielestäni juuri tälläiset pienet, sympaattiset ja sydämelliset kivijalkaliikkeet ansaitsevat niitä, asiakkaita siis, ja vaikka jonoksi asti. Siksi kehotankin teitä kaikkia poikkeamaan Casamiin, joka sijaitsee Kouvolan kadulla Valtaria vastapäätä.

Lähtiessään Casamista saa rennon, rohkean ja rouhean mielentilan mukaansa. Jopa niin rohkean, että uskaltaudun julkaisemaan elämäni ensimmäisen julkisen peiliselfien. Ensi kerralla miettiessäsi lahjaa jollekin tärkeälle, pähkäilessäsi omien sisustusvalintojen kanssa tai ollessasi muuten vaan eksyksissä, sano CASAM ja anna putiikin ja Marin tehdä taikojaan. Koskaan ei ole myöhäistä alkaa rakentaa itsensä näköistä elämäntyyliä!