FRANS & FROSE KOUVOLA: Millainen on sydämellinen simpukkaperjantai?

Frans & Rose Kouvola

*Kaupallinen yhteistyö: Frans & Frose Kouvola

Frans & Rose Kouvola sijaitsee siinä ihanassa vaaleanpunaisessa hotellissa Kouvolan keskustan laitamilla. Entinen Fransmanni nykyinen Frans & Rose - bistro tarjoilee simpukoita talon tapaan perjantaisin niin kauan kuin niitä riittää.

Kun sain kutsun simpukkaperjantaihin oli ensimmäinen mieleeni tuleva ajatus:

"Kuka nyt ei simpukoita lähtisi syömään?"

Ja olihan meitä pitkä pöytä täynnä Starboxiin ja Ponttiin liittyvää porukkaa.

Frans & Rose Kouvola
Frans & Rose Kouvola

Yleistunnelmaltaan Frans & Frose Kouvola on viihtyisä. Ei liian fiini, mutta juuri sopivan rauhallinen ja hieno maistuvan illallisen nauttimiseen. Olen käynnyt siellä muutaman kerran aikaisemminkin ennen tätä muodonmuutosta ja luotin siihen, ettei minua heitetä ulos, vaikka vähän kapinallisesti kannoinkin käsipuolessani Fjällräveniä. Olemme Fjällrävenin kanssa vähän niinkuin oman elämämme Ville Haapasalo ja pipo. Ehkä minun pitää hankkia pieni Fjällräven ja koristella se paljeteilla, jos joskus pääsen linnanjuhliin. 

Frans & Rose Kouvola
Frans & Rose Kouvola

Limainen ja maistuva alkuruoka: Roquefortvalkosipulietanat

Joka tapauksessa, nyt me olemme pöydän ääressä minä istun pehmoisella sohvalla ja Fjällräven on pöydän alla piilossa. Se on vielä aika ujo, eikä ole kokenut mitään niin maailmaa mullistavaa, että sillä olisi tarvetta pitää meteliä itsestään. Pitää viedä se matkoille. Olen saanut eteeni kivennäisvettä ja alkumaljaksi alkoholitonta kuohuviiniä ja huomaan tilaavani Roquefortvalkosipulietanoita muiden muassa. Tottakai etanoita, jos sellainen tilaisuus tulee vastaan.

Ja ne etanat olivat todella hyviä. Niin hyviä, että voisin syödä niitä toistamiseen. Paljon parempia kuin nämä suttuiset kuvat ja ne uivat rasvaisessa juustovalkosipuliliemessä. Kaikenlaista olen minäkin maistanut, mutta etanoita en koskaan ennen ja nämä kuusi etanaa olivat oikein hyviä: limaisia ja maistuvia sopivan rasvaisessa ja valkosipulisessa liemessä.

No okei, tunsin itseni vähän kannibaaliksi popsiessani lajitovereita, mutta mitäs eivät kerenneet lautaselta karkuun. Nopeat syövät hitaat. Kun kerrankin olen joitakuita nopeampi, niin nautin siitä kyllä ihan täysillä rasvasuupielistä valuen ja mielessäni syvältä kumpuavaa, matalaa ja kolkkoa naurua nauraen niinkuin kunnon kannibaalin kuuluu. Vaikka ulospäin näytinkin oikein sievältä ja hillityltä niin tietäkää, että sisälläni asuu peto.

Frans & Rose Kouvolan simpukat

Pääruoka joka ei kaduta: Simpukat talon tapaan

Alkupalojen jälkeen sain eteeni ison kattilallisen simpukoita kermaisessa Dijon- valkosipuliliemessä ja barbaarimaisesti nostin ne kattilasta lautaselle, vaikka ehkä ne oli tarkoitus syödä kattilan päällä. En minä tiedä, kun en simpukoita ole usein syönyt. Simpukoiden kavereina oli maalaisranskalaisia ja aiolia.

Söin kaiken, koko kattilallisen, enkä edes saanut yliannostusta. Tiedättekö kun joskus kun syö liikaa niin tulee ällötys. Minun jälkitilani oli täyteläinen, eikä ollenkaan  epäterveellisen oloinen. Vähän samanlainen, jos olen syönyt sushia. Vaikka sushi ei välttämättä jonkun ruokalistalle terveelliseen kategoriaan mahdukkaan, niin minusta sekä sushi, että simpukat on sydämellinen vaihtoehto lounaaksi tai illalliseksi. Niiden syöminen ei kaduta <3

Jalkiruoka Frans & Rose Kouvolassa
Jalkiruoka Frans & Rose Bistrossa

Hykerryttävä jälkiruoka: Laadukas suklaalautanen

Kun Katariina huokasi helpotuksesta saadessaan suodatinkahvia, niin minä hykertelin pöydän laidalla jälkiruoalle. Sain taas kaiken: CAFÉ GOURMAND VALRHONA sisälsi kupillisen espressoa, suklaa-cookien, mini crème brûléen, suklaamoussea, jäätelöä ja vadelmakastiketta. Oikein hyvä vaihtoehto, jos haluaa kaikkea, rakastaa suklaata, muttei osaa valita vain yhtä oikeaa.

En oikein ole pitkien pöytien "small talk- mies", mutta pienen pienissä pöydissä minusta voi saada paljonkin irti. Ja sitä paitsi on kiva kuunnella muiden tarinoita. Ja joskus hyvän illallisen jälkeen saattaa joku sanoa sinulle muutaman rohkaisevan ja ystävällisen sanan, ja se taas vahvistaa ajatusta siitä, ettei mikään ole turhaa tai merkityksetöntä – varsinkaan blogin kirjoittaminen.

Ota sinäkin oman elämäsi "pipo" mukaan, kerää pitkäpöytä kasaan ja lähde viettämään simpukkaperjantaita Frans & Frose- bistroon. Saat sydämellisen ja maistuvan illallisen illallisen ja ehkä myös vahvistavia ajatuksia arkeesi.

Kiitos Starboxin taustatiimi ja Frans & Rose Kouvola <3

Lue myös muita yhteistyöpostauksiani:

STARBOXIN BLOGGAAJATAPAAMINEN: Kymijoki, kirjoitusvinkkejä, käärme, kirkko ja kahvia

RAKKAUTTA JA PIPARKAKKUJA TERTIN KARTANOSSA

LUAVAN KÄSINTEHDYT NAHKATUOTTEET SAAVAT TIIPIIN MYHÄILEMÄÄN

LUAVAN NAHKAKULHO SOPII MONENLAISEEN KÄYTTÖTARKOITUKSEEN