SIINÄ SYNKEÄN HARMAASSA PÄIVÄSSÄ OLI JOTAIN KUMMALLISEN KIEHTOVAA

Siinä synkeän harmaassa päivässä oli jotain kummallisen kiehtovaa. Ehkäpä maanläheiset sävyt ja lähes autiolta näyttävät kadut saivat mieleni rentoutumaan. Voisinpa vaan istua tuolla ylhäällä ja katsella maisemia. Kun tuuli alkaisi tuivertaa liikaa, lentäisin pois ja raakkuisin mennessäni. Löyhyttelisin siipiäni niin, että alhaalla olijat varmasti kuulisivat ja houkuttelisin ystävänikin langalta mukaan samaan lentoon.

Ehkäpä joku pieni lapsi huutaisi iloisesti perääni "varis, varis", eikä välittäisi tuon taivaallista harmaudesta tai kurasta. Kuralammikoissa on parhainta hyppiä ainakin Pisaran mukaan ja siksi hän usein vaatiikin saappaat ylleen, kun lähdemme ulos.

Hän juoksee seitsemäntoista kertaa yhden lammikon läpi ja lopettaa vasta sitten, kun kaikki vaatteet ovat märät tai joku tylsä aikuinen alkaa puhua ruoasta. Hän myös mieluusti uisi syvimmissä ropakoissa, mutta niin salliva ja mielikuvituksekas en minäkään sentään ole, että voisin hänen antaa tehdä sen ja kuvitella, että aurinkoi paistaisi täydeltä terältä ja olisimme Balilla.

Kun lopetin toivomasta olevani varis, aloin ajatella miten hienoa olisi olla linjassa kulkeva sähkölanka. Elämä olisi hirveän yksinkertaista, kun suuntia ei olisi kuin kaksi ja niistä toinen veisi eteenpäin ja toinen taakse. Ei voisi eksyä. Ei tarvitsisi miettiä suuntaa. Energia virtaisi suonissa ja elämä olisi suoraviivaista.

Sopisi minulle, ainakin hetkittäin. 

Totta puhuakseni, tarvitsen suunnitelman. Sellaisen, joka vie eteenpäin ja tuo minulle energiaa. Sen takia aion alkaa herätä aikaisemmin. Nyt en voi sitä enää lykätä. Kun joulukuu saapuu, herään joka aamu klo.8.00 ja starttaan aamun joogalla. Sen jälkeen juon kupillisen kuumaa juomaa ja herätän taaperon. Sitten suuntaamme ulos.

On pakko nähdä maailman valo, silloin kun se on taivaalla. Kunpa sitä oikuttelevaa diivaa voisi jotenkin ohjata Eihän sitä voi, mutta omaa mieltänsä voi.

Aion siis opetella rakastamaan maanantaita, tehdä melkein vedenpitävän suunnitelman ja istua elämäni kyydissä, kun se lähtee nousukiitoon vuonna 2018.