HEI SYYSKUU!

Syyskuu ja synttärit

Tuntuu, että siitä on kauhean, suorastaan kammottavan, pitkä aika, kun olen viimeksi kirjoittanut. Kun vilkaisen kalenteriin, ei siitä ole kuin viikko. Tuntuu kuitenkin hyvältä olla nyt tässä kirjoittamassa ja toivottamassa Syyskuu tervetulleeksi kynttilöiden kera. Arkistoissa on ainakin kolme postausta, jotka oli tarkoitus saada vielä Elokuussa ulos, mutta saa nähdä kuinka käy. 

Mitä kaikkea tapahtui Elokuussa?

Elokuu ja synttärit
Elokuu ja synttärit

/\ SYNTTÄRIT!

Hän nyt kolme ja viimeiset synttärivieraat kävivät eilen. Synttäreissä on aina järjestelemistä, mutta juhlien jälkeen olo on kiitollinen siitä miten paljon hyviä ja ihania ihmisiä elämäämme mahtuu ja tykkään vähän koristella kotia. Synttäreissä on myös se hyvä puoli, että saa asunnon siivottua ja tästä onkin hyvä jatkaa kohti joulusiivousta.

/\ TOIVEET

Asetin tässä postauksessa itselleni joitakin toiveita syyskuulle ja on aika katsoa miten meni.

Sokeripitoisia juomia tuli juotua synttärihulinassa, mutta siitä onkin se hyöty, että palaaminen terveellisemmän ruokavalion pariin houkuttaa kummasti. Sitruunavesi on taas otettu käyttöön ja nestetasapaino tuntuu olevan kunnossa.

Kuun puolivälissä kerkesin kahlata muutaman luvun yhtä mielenkiintoista journalismia käsittelevää teosta läpi. Lukemistavoite jatkuu Syyskuulle. Luen sen koko kirjan loppuun.

Ompelu on edistynyt ja naperolla on kohta kaksi hienoa mekkoa. Lisäksi kaapissa odottaa liuta kaavoja ja kankaita, jotka odottavat ompelua. Vaatteiden ompelu kiinnostaa yhä ja vieläkin ja on hienoa nähdä, että on itse saanut jotain aikaan.

Meditoida olen kerennyt hiukan ja lenkkeillyt kohdistuvat lähinnä töihin, lähikauppaan ja muutamiin luontolenkkeihin. Joogaakin koitan harrastaa enemmän kuin yhtenä aamuna viikossa, sillä raskauden tuomat lisäkilot tuovat kyllä oman painonsa ja sitä myötä jumit kroppaan. Toisaalta olen kiitollinen, että kiloja on kertynyt ihan sopivasti ja vauva kasvaa hyvää tahtia. Rauhalliset kävelylenkit ja leikkipuistojumppa tuovat hyvää fiilistä, joten niihin olisi tarkoitus keskittyä enemmän.

/\ KESÄRETKET

Kävimme Porvoossa, Lappeenrannassa ja Kotkassa Meripäivillä. Lisäksi Elokuu oli täynnä joidenkin ihanien synttäreitä ja muita juhlia, ja tulipa minusta toista kertaa erään pienen pojan kummikin.

/\ ASUNTOMESSUT

Elokuussa rakennettiin taas unelmataloani hirrestä ja mietittiin miksi se voisi sijaita Korialla Kouvolan tulevalla asuntomessualueella.

Minusta elämässä on hyvä pitää yllä suuriakin unelmia, kunhan ne eivät estä hetkessä elämistä ja onnellisuutta. Kuitenkin  mieluummin tavoittelen taivaita ja saan onneni siitä kuuluisasta taivaanrannan maalaamisesta, kun ajattelen, etten ikinä saa mitään ja istun koko elämäni murjottamassa nurkassa. Sanoin jo tässä Elokuussa kirjoitetussa postauksessa, että kun sinulla haaveet ja tunne omassa sisäisessä maailmassasi, on sinulla tavallaan kaikki, vaikkei ulkoinen maailma koskaan niitä asioita sinullle antaisikaan.

Entäs Syyskuu?

Elokuu ja synttärit
Elokuu ja synttärit

/\ KAAPIT

Kaapit on tyhjennettävä, jotta vauv tavaroille jää tilaa. Toisaalta kaikki mitä vauva tarvitsee on sivuvaunusänky, kaukalo (tulossa) ja vaunut sekä pikkuruisille vaatteille hiukan tilaa. Joulusiivous projekti jatkuu Lokakuulle, mutta syyskuun tavoite on laittaa turhat tavarat eteenpäin. En nimittäin kestä enää edes vähän pursuilevia kaappeja. 

Paitsi ehkä kangaskaappi saa pursuilla, mutta vain se.

/\ PROFIILIKUVAT JA BANNERI

En oikein ole päässyt sopusointuun noiden tämän hetkisten kanssa. Joku niissä mättää (Tää on vähän outotalo, joku täällä mättää. Terv. Risto Räppääjä) Seuraava profiilikuva tuleekin olemaan ajaton ja upea niin, ettei sitä ainakaan vuoteen tarvitse vaihtaa.

/\ VIIMEINEN KUUKAUSI

Tavoitteeni on viedä viimeinen työkuukausi kunnialla maaliin, vaikka joinain päivinä olo välillä tuntuukin kävelevältä ylikireältä lihapullalta. Olen kuitenkin kiitollinen, että olen jaksanut näinkin hyvin, vaikka ajatus välillä vähän pätkiikin ja verenpaine pitää profiilinsa korkealla. 

/\ KOHTA HÄN SAAPUU

Periaatteessa en ole oikein mitään muuta hankkinut vauvalle kuin muutaman vaatteen, mutta silti ajattelen, että kaikki on ihan kunnossa. Edellä mainittujen lisäksi lämpöpussi saattaa olla hankittavien listalla, mutta toisaalta se nyytti aikoo kuitenkin muuttaa syliin ja niitähän on olemassa jo valmiiksi. Sitä paitsi vauvalla on kuulemma lupa nukkua isosiskonsa vieressä, joten eihän tässä ole hätäpäivää. ("Ei hätäpäivää! Nyt iisisti vaan!". En kestä näitä Risto Räppääjä korvamatoja.)

Ja koska aivoni saattaa surkastua tässä matkalla niin muistutan vielä, että se kaukalo syöttötuoliin olisi kiva niin vauvakin pääsisi aamiaispöytään.

/\ MIELENRAUHA JA RAUHA YLIPÄÄNSÄ

Meditoimiseen jää koukkuun, joten suosittelen sitä oikeastaa kaikille. Rauha, joka paikallaan istumisesta ja tietoisesta läsnäolosta laskeutuu ylle, tuo niin paljon hyvää oloa. Ja oikeastaanhan istun merenrantamaisemassani lokkien kirkuessa ylläni ja aaltojen lyödessä rantaan. Olen osa maisemaani.

Ole siis Syyskuu rauhallinen, lempeä ja hiukan melankolinenkin! Tuo mukanasi ulkoilua ja raikasta ilmaa.

Odotan sinua tässä.

Nähdään pian!