Hyttysvoide kookosöljystä ja valkosipulista

Tämä hyttysvoide tehtiin niillä aineksilla, mitä kaapista sattui löytymään. Kookosöljy toimii joka paikassa ja hyttyset eivät pidä valkosipulista vapautuvista yhdisteistä. On myös mahdollista, että saat häädettyä epämääräiset ihmiset pois kahden metrin säteellä itsestäsi, jos tehostat tätä erinomaista reseptiä vielä syömällä valkosipulia – paljon.

Hyttysvoide

Sanonpa silti: "Tämä valkosipulista ja kookosöljystä valmistettu hyttysvoide ei kyllä lemppaa yhtään sen pahemmalle kuin synteettisesti valmistettukaan".

Älynväläys ja kaapissa olevat ainekset olivat tämän voiteen lähtökohtana. Jos valkosipuli toimii syötynä niin miksei sitten suoraan iholle levitettynä? Jossain artikkelissa taisi lukea vinkkinä valkosipulin levitys iholle hyttysten karkottamiseen.

Juhannus ja lähtö mökille, aikaa pari tuntia ja ajatus siitä, että en kestä niitä verenhimoisia inisijöitä. Hmm, yliempaattisuuteni ei onneksi yletä hyttysiin asti, vaikka onhan niille hyttysillekin oma paikkansa tässä maailmassa.

No, joka tapauksessa, en halua, että ne syövät minua elävältä tai lastani varsinkaan. Jotenkin pääni vaan käy sillä tavalla, että uskon, että kemikaalikuorman vähentäminen ei tee tästä maailmasta ainakaan huonompaa paikkaa. 

Tässäpä siis ohjeeni:

Hyttysvoide valkosipulista ja kookosöljystä

Hyttysvoide kookosöljystä ja valkosipulista /\

/\ 3x valkosipulin kynsi

/\ 4rkl kookosöljy

/\ Kiehauta nokare kookosöljyä kattilassa.

/\ Lisää joukkoon yksi paloiteltu valkosipulin kynsi ja anna sen hautua hetken lämmössä.

/\ Lusikoi kookosöljy lasipurkkiin ja laita sulanut öljy ja valkosipuli purkkiin.

/\ Lisää joukkoon vielä hienonnetut raa'at valkosipulin kynnet ja sekoita.

/\ Sulje purkin kansi ja jätä rasva hautumaan.

Sulanut kookosöljy tuo kivasti notkeutta rasvaan ja sekoittaminen on vähän helpompaa. Kun purkin kannen avaa, lähtee sieltä vahva valkosipulin haju. Sitten vaan levittelemään voidetta iholle.

Hyttysvoide ja valkosipuli

Testasin öljyä eilen illalla rantaolosuhteissa levittämällä sitä niskaan, korvien taakse, käsiin ja kasvoihin. Sitkeimmän itikat etsivät silti puremakohtia jaloista ja päästä. Vaatteilla suojautuminen ei siis ole mikään tuulesta temmattu idea. Itselläni kun sattui olemaan vaan päälläni ohuet legginssit ja jalat kyllä tietävät sen nyt. 

Paikat, jotka oli kookosöljy-valkosipuli voiteella valetut säästyivät puremilta, eikä kukaan valittanut hajusta kahden päivän aikana.

Summaan vielä loppukesästä kaikkien kolmen luonnonmukaisen hyttysvoiteen tehot. 

Lupaan. Kaksi seuraavaa on paremman tuoksuista!

Lue myös:

Luonnonmukainen hyttyskarkote - Valkosipuli ja 4 muuta yhtä miellyttävää keinoa

Itse tehty kuorintavoide kookosöljystä, hunajasta, sokerista ja appelsiinista