Hyvät ystävät antavat meidän olla epätäydellisiä

hyvät ystävät

Kuvissa näkyvä ystäväni on istunut sylissä lukemattomia tunteja. Hän on kyhnöttänyt kyljessäni ja ottanut kaiken sen läheisyyden joka hänelle kuuluu. Hän on saanut minut kohtaamaan epätäydellisen version itsestäni ja saanut minut rakastamaan sitä. 

Hän on kuljettanut minut elämäni suurimpaan seikkailuun..

Hän on saanut minut lähentymään joidenkin ystävieni kanssa ja toisien kanssa yhteydenpito on jäänyt vähemmälle. Hän on opettanut minut arvostamaan aikaa.

Hän on antanut minulle rohkeutta edetä omaa polkuani – ihan omaani, ei muiden. Ilman häntä ei tätä blogia välttämättä olisi koskaan syntynyt, enkä minä, ystävät, jakaisi maailmaa kanssanne sellaisena kuin sen näen.

hyvät ystävät

Olen vähän erakkosielu. Aikojen alusta lähtien ymmärtänyt, että ihminen on yksilö ja voin koska tahansa kävellä aurinkoon. Vaikka en aina ole omannut voimia tehdä sitä, ajatus siitä, että aurinko tosiaan on aina olemassa on pitänyt minut pinnalla. Iloisena ja onnellisena.

Uskon, ettei kovinkaan moni minut päällipuolisesti tunteva ole ymmärtänyt, että sisälläni asuu aurinko. Sovin Suomeen. Olen melankolinen toisinaan, hitaasti lämpeävä ja muistutan joskus pelästynyttä peuraa. Jotkut sitten saattavat luulla hiljaisuutta ylpeydeksi. Että ihan tiedoksi vaan, en ole ylpeä, vaan hyvin kiltti, lempeä ja ystävällinen. Asuuhan sisälläni aurinko.

Olen kerännyt ympärilleni erilaisia ystäviä. Toiset ovat ohikulkumatkalla ja jotkut ovat tuleet jäädäkseen. Jokaisesta elämänvaiheesta on matkalleni jäänyt kuitenkin ystäviä, jotka ovat aina sydämessäni. Emme me aina näe, emmekä edes puhu, mutta minä tiedän, että he ovat ja ajattelevat joskus minua. Joka kerta kun saan heiltä viestin tai soiton syttyy aurinko sisälläni ja ilahdun aivan vietävästi kuullessani heidän äänensä. Ja kun olen heidän seurassaan, he houkuttelevat parhaat puoleni esiin ja saavat auringonn loistamaan.

Eräiden ystävien kanssa vietin kolme kuukautta Afrikassa ja sittemmin olemme ajautuneet yhtä epämääräisiin olosuhteisiin ihan omasta tahdostamme.

Yksi ystävä sattui syömään saippuakuplan kanssani samaan aikaan ja nyt ne kuplat riemastuttavat arkeamme joka päivä. 

Yhden ystävän kanssa näen kerran vuodessa tai kahdessa ja joka kerta kun näen hänet tuntuu siltä, ettemme koskaan olisi olleetkaan erossa. 

Yhden ystäväni kanssa piti kerran lähteä Tampereelle. Oli varattu hostellit ja kaikki. Kun pääsin pääkaupunkiseudulle, alkoi meitä laiskottaa niin paljon, että päädyimme makoilemaan lattialle ja käymään muutamassa lähiluontokohteessa. Olimme kumpikin valmiit maksamaan jo varattujen hostellien hinnan sohvalla makoilusta ja ystävyydestä.

Minulla on kolme siskoa, jotka ovat niin ärsyttäviä, hauskoja ja rakkaita, etten koskaan voisi olla ilman heitä, vaikka he joskus saattavat niin ajatellakkin, kun ei minua aikoihin näy, eikä välttämättä edes kuulu.

Sitten minulla on kaksi vanhaa ystävää, jotka hyväksyivät minut silloin, kun olin heikoimmillani. He ottivat minut suojaansa kuin ruman ankanpoikasen ja suojelivat nokkimiselta. He elivät kanssani silloin kun kasvoin rumasta ankanpojasta joutseneksi ja hyväksyivät minut laumaansa silloin, kun se oli kaikkein tärkeintä. Heidän kaulaan saattaisin kapsahtaa vaikka keskellä kirkasta päivää.

Ja sitten on joitakin henkilöitä, joiden kanssa on aina kiva istua samaan pöytään, vaikkei muuten koskaan nähtäisikään.

Yhden ystävän päälle olen pudonnut sata kertaa ja aina kun näemme hän nostaa minut yläilmoihin. On muuten myös lauma sellaisia uusia ystäviä, joiden kanssa näen vain niin, että kiipeämme toistemme päälle. 

Sitten olen minä. Itseni paras ja joskus pahin ystävä.

Ja nämä kaikki ystävät tietävät, että olen välillä kuin järkeni menettänyt. He tietävät ja sietävät, että olen joskus tavattoman herkkä ja tavattoman raskas. He närkästyvät joskus puheistani, mutta vastaavat silti aina jos kysyn jotain. He tulisivat etsimään jos katoaisin ja hakisivat koska tahansa ojanpenkalta, jos olisin oikeassa hädässä.

Ja nämä kaikki ystävät tietävät, etten ole täydellinen ja hyväksyvät minut silti. 

Hyvät ystävät antavat meidän olla epätäydellisiä.

P.S. Tiedän, että on olemassa ihmisiä, jotka voisivat olla täydellisiä ystäviä minulle, jos vain joskus kohtaisimme.

Lue myös:

Viikon paras lounas

Viikon piikit ja se miten selvisin niistä

Tiedän olevani onnellinen metsän laidalla maamyyrä kainalossa