Hyvin yksinkertaista elämää eli mitä haluaisin tehdä enemmän

Yksinkertaista elämää
TiiPii, elokuu, PikNik, Oma piha

Viimeiset viikot ovat hurahtaneet menossa milloin minnekin ja olenkin taas alkanut kaivata yksinkertaista elämää. Sitä ihan hiljaista, missä herätään ihan rauhassa, istutaan aloillaan, syödään kun on nälkä ja siivotaan. Niimpä tullessamme Kotkasta meripäiviltä (Siitä kirjoitan myöhemmin) istahdimme alas ja katoimme puutarhapöydän päälle yksinkertaisen välipalan.

Koska olen aloittanut kesäksi päivätyöt ja Pisara meni hoitoon, on kesä mennyt pitkälti uusiin asioihin totuttelemisessa. Seesteinen olotila olisi kiva saada kiinni, mutta onhan tässä vielä monta kesäiltaa aikaa ja toisinaan sunnuntai iltapäivinä maailmassa tuntuu olevan kaikki kohdallaan, jos mukaan ei lueta vatsassani möyriviä rauta- ja magnesiumtabletteja, jotka mörisevät: "Vaihda merkkiä!"  

Talvi-iltojakin odotan jo. Kun vauva on ulkona ja uudenlainen arki alkaa. Kaipaan tietyin väliajoin vaihtelua elämääni ja syksy tuokin taas sen kaivatun vaihtelun. Tämä kesä on juuri sellainen minkä tilasin. Aavistus aivotoimintaa ja sosiaalista kanssakäymistä töissä, jotta muistan taas olevani ihan oikea ajatteleva ja toimiva ihminen sekä muutamia kesäretkiä. Syksyllä ja talvella kerkeää taas fiilistellä kotia ja keskittyä sen tunnelmaan.

TiiPii, kesä, Taapero
TiiPii, Keäs, Viinirypäleet, Taapero

Kerroin jo aiemmin, että ajattelen jo syksyä. Olen siis ajatuksissani jo osittain loppuvuodessa, mutta ajattelin vasta lokakuussa siirtyä oikeasti syksyyn. Pisara ei ole koko kesänä unohtanut joulupukkia, (jota se ei edes ole kunnolla nähnyt) ja lunta. Ja onhan se kiva päästä taas pulkkamäkeen. Vietetäänpä kuitenkin ensin tämä loppukesä ja syksy – hyvin yksinkertaisesti.

TiiPii, yksinkertainen elämä
TiiPii, yksinkertainen elämä

Tässä muutamia asioita, joihin aion keskittyä:

/\ Kirjat. Haluaisin lukea ja/tai kuunnella kirjoja. Tiedän jo miten onnistun siinä. Jätän iltapäivälehtien selailun vähemmälle netissä, samoten kuin muidenkin humpuukiuutisten lukemisen, ja avaan kirjan. 

/\ No se ompelu. Kaapissani odottaa jo kaavoja ja kankaita valmiina. Ainut mikä puuttuu on aika, mutta sitäkin on saatavilla pian.

/\ Vesi. Tässä helteillä on tullut juotua liikaa hiilihapollisia ja sokerillisia juomia. Niin ei voi pidemmän päälle jatkua, joten vesi on loppukesän sana.

/\ Lenkki ja meditoiminen. Nyt kun ilmat vähän viilenevät ajattelin käydä taas kävelylenkeillä. Olen aika varma, että lenkit ja meditoiminen paitsi laskevat verenpainetta, niin tekevät myös mielelle hyvää.

Hyvin yksinkertaista elämää! 

Mihin asioihin sinä aiot loppukesästä ja alkusyksystä keskittyä?