5 x NÄIN ALAN VOIMAAN TAAS HYVIN

Olen ollut viime aikoina hiukan melankolinen ja kun aloitin lukemaan Unelmahommissa- kirjaa, huomasin hokevani jokaiseen kysymyskohtaan vastaukseksi: "Haluan vaan voida hyvin". Aion aloittaa sen tänään, hyvinvoinnin.

Sain kirjan aloittamisesta voimaa, ja tavalla tai toisella aion nousta hyvään oloon, sillä tiedän että ansaitsen sen.

Alla luettelin viisi kohtaa mistä aion aloittaa:

Maisema järveltä

/\ Lisään liikuntaa

Lapsen saannin jälkeen aika on ollut kortilla. Ensimmäisen vuoden olin niin huumaantunut pikkuruisestani, että siinä unohtui ihan kaikki muu. Se oli ihanaa.

Yhdeksän kuukauden jälkeen, aloin taas vetämään sirkustreeniä ja siitä lähtien olen palautellut itseäni urheilullisen elämäntavan pariin.

Nyt löydettyäni nettijoogan olen tehnyt suunnitelman: Rupean heräämään vähintään tunnin aikaisemmin kuin P, jotta kerkeän joogata aamuisin.

Niska- ja hartiajoogan jälkeen tunsin kuona-aineiden liikkeelle lähdön lämpönä ja kihelmöintinä hartioissa sekä yläselässä. Olen jokseenkin koukussa ja haluan samaa tunnetta lisää.

/\ Teen kiitollisuuspäiväkirjan ja unelmakartan

Kun kohtaa vaikeuksia, alkaa mielikin madaltua, varsinkin kun sinnikkäästä yrityksestä huolimatta tilanne ei tunnu paranevan. Silti näen koko ajan ulospääsyreittejä, sillä tästä maailmasta eivät ihan äkkiä keinot lopu kesken.

Kuulun heihin, haihattelijoihin, jotka uskovat, että lähes mikä tahansa on mahdollista. En siis ole realisti vaan unelmoija ja uskon, että unelmien tekeminen näkyväksi auttaa pääsemään niitä kohti. Niinpä aion rakentaa unelmakartan, jonka laitan seinälle muistuttamaan, mitä haluan.

Kiitollisuutta en halua unohtaa, joten aion alkaa listata iltaisin ihan pieniäkin asioita, joista olen päivän aikana ollut kiitollinen.

/\ Alan syömään ravintorikkaampaa ruokaa

Syötyäni viikon terveellisesti, lankesin taas tänään sokeriin ja nyt kaduttaa. Se että nälkä yllättää jatkuvasti kertoo siitä, ettei ruokani ole niin ravintorikasta, että pysyisin kylläisenä ja tyytyväisenä.

Äärimmäisiin dieetteihin minulla ei ole tarvetta, mutta olen myös sitä mieltä, ettei ihminen tarvitse joka päivä kasaa sokeria voidakseen hyvin. Huomaan, että oloni on paljon energisempi ja yritän nyt jatkaa tällä samalla tiellä.

/\ Alan toteuttamaan unelmiani, enkä vain suunnittele

Olen unelmoinut koko pienen elämäni ja osan niistä toteuttanutkin, esimerkiksi sirkusartistiksi- ja muotoilijaksi opiskelun.

Olen kuitenkin pidätellyt itseäni. Pelännyt, että mokaan, enkä ole riittävän hyvä. Nyt kun vihdoin tajuan olevani hyvä juuri tälläisena, on aika alkaa toimia.

Yksi pieni unelmani on aina ollut ihan ikioman sirkustunnin järjestäminen. Siis sellaisen minkä suunnittelen ja toteutan alusta loppuun itse. 

Nyt otin härkää sarvista ja kävin neuvottelemassa erään paikallisen liikuntatoimijan kanssa salivuokrasta. Luovaa liikuntaa lapsille- kurssini näkee lokakuussa päivänvalon.

/\ Alan huolehtimaan taas paremmin ulkonäöstäni

Olen viime vuosina joutunut vaihtamaan suurimman osan käyttämistäni kosmetiikkatuotteista luonnollisempiin, mikä on hyvä asia. Olen kuitenkin ollut varsin nihilistinen sen suhteen mitä iholleni laitan, enkä olekkaan laittanut siihen juurikaan muuta kuin mineraalisuolaa ja öljyä, ja joskus hiukan meikkiä.

Nyt alan olla valmis etsimään uusia vaihtoehtoja vanhojen tilalle ja löytämään hyvät tuotteet päivittäiseen käyttöön. 

Hyvää oloa aion myös hankkia pukeutumalla kivoihin vaatteisiin ja löytämällä taas persoonallisen tyylini.

Kuvat ovat järviretkeltämme muutama päivä takaperin, joten bonuksena voin lisätä, että pyrin liikkumaan mahdollisimman paljon luonnossa.

Voitko itse hyvin? Jos et niin olisiko tänään aika aloittaa?

Lue myös muita hyvinvointiin liityviä ajatuksiani:

Mitä teen kun musertaa eli 10 keinoa selviytyä huonosta päivästä

Aforismeja onnesta: Anna maailman pyöriä

Mikään ei ole niin tärkeää kuin taide ja neljä muuta arkipäivän ajatusta

Jalkakylpy kookosöljystä ja hunajasta mausteena sitruunankuoret ja koivunlehdet