Inkivääri-sitruunajuoma ja mulperimarjat

Inkivääri, sitruuna,

Olen alkanut tehdä itselleni iltaisin inkivääri-sitruunajuomaa. Kehoni kaipaa puhdistusta. En urheile tällä hetkellä ihan niin paljon kuin tarve vaatisi, joten hikoilu jää vähemmälle kuin haluaisin. Tiedättehän, jostain pitää luopua aina välillä, että jotain saa tilalle. Kuuntelen mieluummin Wau- ja Wou-huutoja vaunuista ja ihastelen kadulla kulkevia koiria kuin juoksen hikihatussa vaunujen kanssa, vaikka välillä juoksulenkkareiden jalkaan laitto vähän kutkuttelee. Aika on kuitenkin rajallista, on pakko priorisoida. Sen olen oppinut kantapään kautta. Kaikkea ei tarvitse suorittaa, mutta aivan varmasti lähden tässä lähiaikoina yrittämään pientä hölkkälenkkiä. 

Inkiväärillä on muutamia terveysvaikutuksia, joista voisi olla minulle hyötyä. Se hillitsee tulehduksia ja irrottaa keuhkoista limaa. Se myös tehostaa verenkiertoa ja parantaa aineenvaihduntaa. Ei ollenkaan hassumpi raaka-aine. Näyttää siltä, että keuhkoni ovat tällä hetkellä kehoni heikoin kohta ja tunnen kyllä, että inkiväärin voimakas maku ja tuoksu toden totta avaavat hengitysteitä, enkä lainkaan pistä pahakseni sitä, että se tehostaa aineenvaihduntaa.

Inkivääri sitruuna juoma, mulperimarjat

Laitan toisinaan juoman sekaan hunajaa ja yhtenä iltana pudotin sinne muutaman mulperimarjan. Seuraavana päivänä, kun maistoin juomaa jääkaapista olivat marjat levittäneet makeuttaan juomaan. Keitän juomaa puolesta litrasta litraan ja laitan loput jääkaappiin kylmenemään. Juoma on raikas janojuoma kylmänä. Yritän keksiä kaikenlaisia korvikkeita, etten litkisi limsaa viikolla.

Makeat, lisäaineettomat, ravintorikkaat, paljon kuituja ja antioksidantteja sisältävät mulperinmarjat taltuttavat makeanhimoani, josta puhuin tässä postauksessa /\ KLIK /\. Ne toimivat myös karkin korvikkeena, kun yritän ottaa hiukan välimatkaa sokerikoukkuun.

Inkivääri sitruuna juoma, mulperimarjat

Itse teen juoman tähän tapaan:

/\ Kaada kattilaan litra vettä.

/\ Kuori ja viipaloi makusi mukaan inkiväärijuurta.

/\ Purista veden ja inkiväärin joukkoon sitruunamehua makusi mukaan.

/\ Keitä seosta vartin verran. 

/\ Anna seoksen hiukan viiletä ja mausta se hunajalla tai mulperimarjoilla.

/\ Kaada yli jäänyt juoma lasipulloon ja laita jääkaappiin viilenemään ja odottamaan nauttimista.

Inkivääri-sitruuna juoma

Ja tässä vielä illan loppukevennyksenä 90-luvulta vaikutteita saanut inkivääri-sitruunajuoma mainos. 

"Ota inkivääri-sitruunajuomapullo käteesi, ujuta se huulillesi ja suuntaa katseesi kohti korkeuksia. Hyvinvointisi on tiellä tähtiin!"

Heh heh ja rentoa loppuiltaa. Voikaa hyvin!

P.S. Täältä löytyy yksi ohje inkivääri-sitruunajuomaan /\ KLIK /\, ja täältä voit lukea lisää mulperimarjoista /\ KLIK /\.