Joulukalenteri - Luukku 13

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY

 Missä luuhaat, oi joulumieli?

Luukku 13 pitää sisällään luonnonkasveista kootun joulukimpun. Toteuttamiseen tarvitset reipasta mieltä, lasipurkin, ripauksen kimallusta ja oliiviöljyä sekä pitkää pinnaa, jos aiot koota kimpun katkenneista oksista.

Eräänä talvisena päivänä lähtiessämme vaunulenkille huomasin, että tilaisuuteni oli tullut. Joku oli käynyt karsimassa läheisen puiston havupuita. Keräsin katkenneita oksia maasta ja onnekseni löysin myös muutaman kävyllisen oksan mukaani. Kotona annoin oksien ensin sulaa. Ne olivat vähän lumessa vielä. Sommittelin ne sitten lasipurkkiin, johon laitoin vähän vettä.

Minun kimpussani havut aseteltiin toispuoleisesti maljakon reunaan ja oksat valtasivat vastaavasti toisen puolen. Voitelin yhden oksista oliiviöljyllä ja pyörittelin kultaisessa kimalteessa. Sain taas vähän säihkettä  joulun odotukseen. Huomasin kuvatessani, että kissat olivat käyneet nakertamassa oksien kärkiä, joten ehkä minun on parempi pysytellä luonnonkasveissa, jos en halua hirveää harmitusta siitä että työtäni tuhotaan. Kissanomistajana saa välillä olla ovelaakin ovelampi.

Seuraava luukkuni, joka aukeaa 15.päivä sisältääkin jotain kissoille. Joten kissojen ystävät pysykää kuulolla!

P.S. Yritän etsiä joulumieltä ulkoa vaunulenkeiltä. Parina päivänä on ollut ihana talvisää. Kyllä kelpaa kärrytellä!