Joulukalenteri - Luukku 21

Missä luuhaat, oi joulumieli?

Luukut alkavat käydä vähiin ja on aika rentoutua joulun viettoon. Toiseksi viimeisestä luukusta paljastuu vessapaperin hylsystä tehty lahjarasia. Askartelua varten tarvitset hylsyn, paperiveitsen, viivottimen, kahvimukin, leimasimen, narua ja muutaman helmen.

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY

/\ Ota hylsy käteesi ja aseta viivotin sen kylkeen suoraan pystypäin. Vedä paperi veitsellä kevyt viilto viivoittimen vierestä niin, että hylsyn pinta meneen rikki, mutta alin paperikerros säilyy ehjänä. 

/\ Litistä hylsyä nyt ihan littanaksi ja merkkaa toisen kyljen viiltopaikka. Aseta viivotin taas kylkeen ja vedä hento viilto hylsyn toiseenkin kylkeen. Nyt hylsysi on littana. 

/\ Koristele hylsy mielesi mukaan esimerkiksi leimasimella.

/\ Etsi kaapista lasi tai muki, jonka ympärysmitta on reilusti isompi kuin hylsyn ja aseta se hylsyn reunan päälle niin että pystyt vetämään paperiveitsellä loivan kaaren hylsyn reunaan.

/\ Toista kaarien viiltäminen molemmille puolille kumpaankin päähän  ja taita päät kiinni.

/\ Pujota lahja rasian sisään ja sido se napakalla narulla kiinni. 

/\ Solmi naru rusetille ja halutessasi voit tiputtaa rusetin häntiin helmet.

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY

Näin viime jouluna jonkun askartelemia rasioita vessapaperin hylsystä ja nyt oli pakko päästä itse kokeilemaan. Rasiaan mahtuu koru, lahjakortti tai jokin muu pieni lahja. Voisihan sitä kirjoittaa vaikka läheiselleen kirjeen ja sujauttaa sen paperikarkin kanssa rasiaan.

Rasia sopii kyllä loistavasti pirtaani ja joku läheisistäni saa lahjansa tuossa ihanassa pienessä paketissa.

Itse toivoisin joululta ennen kaikkea rauhaa, lepoa ja rakkautta!

P.S. Paras joulumielen nostattaja ja lahja on minulle edelleenkin pieni Pisarani. Hän oppii joka päivä uusia sanoja, enkä voi lakata ihmettelemästä, että mistä hän kaiken tarmonsa oikein ammentaa. Mainio taapero!