Joulukalenteri - Luukku 23

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY

Joulumieli on täällä.

Ehkä teen vihdoinkin tänä jouluna sen kauan haaveilemani joulukävelyn metsään. Kyllä joulussa jotain taikaa minullekin piilee. Herään kiireettömästi ylös ja nautin ympäröivästä luonnosta. Jos kiireettömiä aamuja voisi laittaa taskuun varalle, tekisin sen heti. Olen kyllä saanut nauttia niistä viime aikoina kiitettävästi.

Luukusta 23 paljastuu itsetehty lumisadepallo. Tarvitset siihen kiviä, muovieläimen, pikaliimaa ja kimalletta. Jos haluat tehdä pallon pohjasta kiiltävän tarvitset myös akryylilakkaa pitämään kimalteen paikoillaan.

Itsetehty joulupallo

/\ Aloita maalaamalla purkin kansi sisäpuolelta akryylilakalla tai vedenkestävällä maalilla. Ripottele se täyteen kimalletta ja anna kuivua. Lisää sitten toinen kerros akryylilakkaa suojelemaan kimalteita.

/\ Anna kannen kuivua riittävän pitkä aika. Itse kuivatin sitä yön yli.

/\ Liimaa haluamasi hahmo tai esineet kiinni purkin kanteen ja anna liiman kuivua.

/\ Lisää purkkiin vesi ja ripottele sinne haluamasi määrä kimalletta.

/\ Sulje kansi hahmoineen tiukasti kiinni ja testaa kestääkö purkkisi ravistelua.

/\ Itse laitoin vielä purkin kattoon kimallusta akryylilakkatekniikalla, sillä pohjassa oli joitain kuvioita ja haluan mielummin katsoa kimalletta kuin lasiin painettuja numeroita.

/\ Voit vielä askarrella purkillesi luonnonmateriaaleista koristeen sen ympärille.

Itse valitsin pallooni karhun muistuttamaan suuresta unelmastani kohdata karhu. Nyt vaan peukut pystyyn, että palloni kestää Pisaran ravistelun ainakin joulun yli. Huomenna TiiPiissä on luvassa jouluyllätys kaikille kalenteria seuranneille. Kiitos kun olet mukana matkassa <3

P.S. Joulu on täällä!