Joulukalenteri - Luukku 3

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY

 Missä luuhaat, oi joulumieli?

Joskus on hyvä aloittaa puhtaalta pöydältä. Niin myös tämän joulukalenterin teko. Ties vaikka joulumielikin karttelisi pölyä. Kolmannesta luukusta paljastuu itsetehty helppo yleispuhdistusaine. 

TiiPii, joulukalenteri, DIY, yleispuhdistusaine

Blogeista ja sivustoilta löytyy lukuisia vinkkejä puhdistusaineen tekoon. Tässä Glorian vinkit aiheesta /\ KLIK /\. Aineen tekoon voi käyttää minkä tahansa sitrushedelmien kuorta. Mandariinien tuoksu ja neilikat kuuluvat mielestäni jouluun, joten käytän niitä tässä omassa ohjeessani:

/\ Laita kolmen tai neljän mandariinin kuoret kannelliseen lasipurkkiin. 

/\ Kaada purkkiin etikkaa niin, että kuoret peittyvät ja lisää joukkoon neilikoita makusi mukaan.

/\ Anna kuorien ja neilikoiden marinoitua liemessä 1-2 viikkoa.

/\ Siivilöi liemi ja kaada se suihkepulloon.

/\  Lisää pulloon vettä (sekoitusuhde 1:1).

/\ Nyt voit aloittaa joulusiivouksen ja nauttia hyvän tuoksuisesta joulunodotuksesta.

Puhdistusaineen voi myös antaa lahjaksi itsetehtyjä lahjoja arvostavalle ystävälle. Lasipurkin somistus ja aineen ohjeen kiinnittäminen purkinkaulaan kauniilla nauhalla tuo lahjalle lämpöä ja arvoa. Jos haluaa tavoitella täydellisyyttä, voi aineen sujauttaa kauniiseen suihkepulloon ja hankkia vielä kestokeittiöliinan lämmittämään lahjansaajan mieltä.

Mandariinin ja neilikoiden tuoksuista joulunodotusta teille siellä ruudun toisella puolella!

P.S. Joulumieli saapuu myös stressittömyyden mukana. Itsetehdyn aineen kanssa siivotessa ei tarvitse panikoida siitä, vaikka taapero kerkeäisi nuolemaan rättiä tai lattioita. Elintarvikkeista tehty siivousaine on ainakin myrkytön ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. Luonto kiittää, taapero kiittää ja omatunto kiittää!