Joulukalenteri - Luukku 5

TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY

Missä luuhaat, oi joulumieli?

Oletko hukkunut pahoihin ajatuksiin? Joulukuun viidennestä luukusta paljastuu joulusieppari, jonka on tarkoitus suodattaa pahat ajatukset ja huono mieli pois, ja päästää lävitseen hyvät ajatukset ja joulumieli. Arvaattekin varmaan joulusiepparin saaneen inspiraatiota intiaanien unisiepparista. Sieppari on tarkoitus ripustaa sängyn yläpuolelle houkuttelemaan luokseen tasapainoa, rauhaa ja hyvää mieltä.

TiiPii, Joulukalenteri, Diy, Origami

Askartelua varten tarvitset sakset, A4- paperiarkkeja, rihmaa, silmäneulan, ohuen oksan ja alkutalven viimeiset lehdet puista tai pensaista. Kerätessäni lehtiä maasta vaunulenkillä mietin rohkenenko ottaa eräästä pensaasta viimeiset lehdet. Kyllä, ajattelin pensaan tunteita! Lähestyin sitä varovasti ja nöyrästi nyppäisin yhden lehden irti. Sen jälkeen se tiputti useita lehtiä maahan, joten luulen saaneeni pensaan hyväksynnän lehtivarkaissa ollessani.

Ensin paperiarkeista täytyy leikata neliöt origamikyyhkysten tekoa varten. Pieni kyyhky on tehty isojen kyyhkyjen jälkeen jäljelle jääneestä osasta paperia. Katsoin taitteluohjeet tästä pätkästä /\ KLIK /\. Jos haluat päästä helpommalla kannattaa hankkia ohutta origamien tekoon tarkoitettua paperia. Valitsin tavallisen A4- arkin, jottei kenenkään tarvitse lähteä ostoksille siepparin takia. Sanoma- tai aikakauslehden sivujen käyttö ei myöskään ole huono idea.

Tiipii, Kotoin, Joulukalenteri, Diy
TiiPii, Kotoin, Joulukalenteri, DIY, Origamikyyhky

Valitsin taiteltavaksi rauhankyyhkyset, nehän kuuluvat jouluun ja nimensä mukaisesti tuovat toivottavasti rauhaa tämän rankan vuoden loppuun. Ideana on taitella sieppariin itsesi ja henkilöt, jotka ovat sydämessäsi lähimpänä – perheesi. Minulle perhe on parempi puoliskoni ja Pisara. Sinulle he voivat olla ystäväsi, puolisosi tai vaikka koirasi. Tee niin kuin sydämesi nyt sanoo.

Laitoin ylimmäiseksi paremman puoliskoni vahtimaan meitä kahta alempana liitävää. Sen verran olen lintumaailmasta oppinut, että uros on aina naarasta koreampi, joten tein taitteluyksityiskohtia paremman puoliskoni siipiin ja pyrstöön. En koskaan malta olla soveltamatta ohjeita. Itseni laitoin katsomaan pienokaistani, sillä äiti on aina huolissaan lapsestaan, paitsi niinä päivinä kun aurinko paistaa ja maailma vaikuttaa kaikin puolin turvalliselta. Pieni taas on nähnyt, jotain mielenkiintoista alapuolellaan, eikä malta olla katsomatta kaikkia maailman ihmeitä. Käänsin itseni ja Pisaran toisen siiven rullalle korostamaan pehmeyttä ja rauhallisuutta, persooniamme. 

Lehdet liimasin taittelun jälkeen suliksi pyrstöön ja siipiin yhdistämään koko lintuperhettä. Käytä Erikeepperiä, jos et halua menettää hermojasi puikkoliiman kanssa. Rihman pujotin ensin kahden ylimmän linnun paperisista siivistä läpi. Kannattaa valita sellainen kohta, josta jäljet eivät näy katsojalle. Sen jälkeen kieputin langan oksan ympäri. Viimeiseksi yhdistin pikku linnun molempiin vanhempiin merkiksi siitä, että pieni on kummallekin yhtä rakas ja arvokas. Ripustin vielä ohuen oksan kyyhkyjen ylle pitämään perheemme tasapainossa ja koossa.

TiiPii, Kotoin, joulukalenteri, DIY, Origami

Nyt vaan toivon, että joulusieppari toimii ja tuo kaivattua tasapainoa loppuvuoteen karkottaen pahat ajatukset pois. Millainen olisi sinun siepparisi? Ketä siihen kuuluisi ja miten langat teitä yhdistäisi? 

Jos toivot rauhallista joulua, niin rupea rakentamaan omaa joulusieppariasi. Se voi todellakin toimia!

P.S. Tänään sain joulumieltä raikkaasta pakkasilmasta. Oli ihanaa kävellä sirkustreeneihin ja hengitellä raikasta talvi-ilmaa keuhkojen täydeltä. Tärkeintä on muistaa hengittää.